Οι πιο γραφικές ατάκες που ακούγονται στο γυμναστήριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όπως κάθε μικρόκοσμος, έτσι και το γυμναστήριο έχει τη δική του ντοπιολαλιά, η οποία είθισται να μιλιέται φαρσί από τους πιο «παλιούς», έμπειρους, γυμνασμένους - όπως θες πες τους - θαμώνες των γυμναστηρίων. Πρόκειται είτε για ενθαρρυντικές φράσεις / τσιτάτα που «πετιούνται» ώστε να δώσουν κίνητρο για ακόμα πιο σκληρή προπόνηση, είτε για κωδικοποιημένες ερωτήσεις στα όρια του αστείου που απευθύνουν τα μέλη μεταξύ τους. Κάποιες ανήκουν στη σχετική διεθνή ορολογία κι άλλες «γεννήθηκαν» μέσα στα πιο τίμια ελληνικά σιδεράδικα.

Ας μην κάνουμε, όμως, άλλες συστάσεις. Άκου τι λες:

«No pain, no gain»

Μονότονη διαπίστωση - τσίχλα στα στόματα των πιο «άρρωστων» με τη γυμναστική. Από personal trainers μέχρι «πρωταθλητές» του γυμναστηρίου, το επισημαίνουν κάθε φορά που βλέπουν κάποιον να δυσανασχετεί σηκώνοντας βάρη τσιμεντόλιθους. Ελληνιστί θα μπορούσε ν' αποδοθεί ως «αν δε σπάσεις αβγά ομελέτα δεν γίνεται», «αν δε βρέξεις κ@@@, ψάρι δεν τρως», «τα αγαθά κόποις κτώνται». Κάτι τέτοιο. Για την ιστορία, η φράση «No pain, no gain» έγινε σλόγκαν όχι χάρη σε κάποιον τερατώδη μποντιμπιλντερά, αλλά από την Jane Fonda, η οποία συνήθιζε να την επαναλαμβάνει μαζί με το «feel the burn» στις αερόμπικ βιντεοκασέτες της, εκεί στα '80s. Πριν απ' αυτήν, κάτι παρεμφερές είχε πει και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος («There are no gains without pains»), με αφορμή κάτι που προφανώς δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη γράμμωση.

«Go Hard or go home»

Της ίδιας αυστηρής φιλοσοφίας με την προαναφερόμενη, η εν λόγω ατάκα είναι ένα δριμύ «κατηγορώ» προς οποιονδήποτε πηγαίνει στο γυμναστήριο «για βόλτα» πιάνοντας άνευ λόγου το χώρο και το οξυγόνο όλων των υπολοίπων (αφοσιωμένων σφιχτών).

«Beast Mode: On»

Το υπέρτατο γυμναστηριακό hashtag, μια hype ατάκα με αυτό το «μπιστ» ν' αντηχεί τουλάχιστον απειλητικά υπονοώντας πως λίγες ακόμα επαναλήψεις και ο δηλών θα μεταμορφωθεί ενώπιόν μας στο γυμναστηριακό avatar του Hulk ντοπαρισμένος από την υπερπροσπάθεια να πρηστεί και την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να πρηστεί. Σα να λέμε «το τέρας ξύπνησε». Μπρρρ.

«Έπαιξα πλάτη-τρικέφαλα»

Στη σημερινή προπόνηση έκανα το πρόγραμμα που περιλαμβάνει ασκήσεις για την πλάτη και τους τρικέφαλους μυς των χεριών». Αυτό, αλλά πιο σύντομα.

«Φίλε μπαίνεις εδώ;»

Κάποιος σε ρωτάει σε γυμναστηριακή αργκό αν θα χρησιμοποιήσεις το όργανο δίπλα στο οποίο στέκεσαι. Κοινώς κάτσε κάνε την άσκηση ή ξεκουβάλα, καθότι ενοχλείς.

«Πόσα παίζεις;»

Σημαίνει «με πόσα κιλά κάνεις αυτή την άσκηση;»

«Τι έχεις βάλει»;

Εννοεί «μέσα στο σώμα σου»; Φράση βγαλμένη από τα βάθη του εν λόγω επικοινωνιακού κώδικα, λέγεται συνήθως χαμηλόφωνα για λόγους διακριτικότητας, καθώς όταν η κουβέντα έρχεται σε σκευάσματα / συμπληρώματα δεν είναι και για να το βροντοφωνάζουμε, ε;

«Αυτός είναι φαρμακάκιας»

Κοινώς, «αυτός στάνταρ κάτι "έχει βάλει"».

«Έχεις τιγκάρει πολύ / Σε βλέπω τιγκαριστό»

Η υπέρτατη φιλοφρόνηση / τόνωση ηθικού προς τον εντατικά αθλούμενο. Σημαίνει πως η προπόνηση επιτέλους έπιασε τόπο και το αποτέλεσμα πλέον φαίνεται. Τιγκαριστός λοιπόν είναι αυτός που έχει καταφέρει να συνδυάσει την αύξηση μυικού όγκου με γράμμωση, γι' αυτό και στην κλίμακα υπερέχει εκείνου που έχει απλά «τουμπανιάσει» από τα βάρη...

Πηγή:gr.askmen.com

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ