Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιά είναι η ουσία Meldonium που «έκαψε» τη Σαράποβα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια, η Μαρία Σαράποβα με αναλογίες μοντέλου βλέπει την καριέρα της να καταστρέφεται. Ποια είναι η ουσία Meldonium που «ευθύνεται»;


Η... διευκρίνηση Μαρίας Σαράποβα, ότι τα τελευταία δέκα χρόνια παίρνει την ουσία Meldorium που στάθηκε η αιτία να... καταβαραθρώσει μια χρυσοφόρα καριέρα, έχει φέρει στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου την περίπτωση της της Ρωσίδας τενίστριας με αναλογίες μοντέλου που παραμένει η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η 28χρονη Σαραπόβα (γίνεται 29 τον Απρίλιο) κέρδισε από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015 29.700.000 δολάρια.

 

 

Τι είναι, όμως, η ουσία Meldorium που «έκαψε» τη Μαρία Σαράποβα;

Σύμφωνα με τον Independent, το meldonium είναι ένας ρυθμιστής του μεταβολισμού που βοηθά το αίμα να ρέει και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών που υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα. Παρ' ότι χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει παθήσεις σε σχέση με την καρδιά κιαι τα αγγεία, βρέθηκε να έχει θετιοκή επίδραση σε υγιείς αθλητές, και συγκεκριμένα να τους αυξάνει την αντοχή και τις ικανότητες στο αερόβιο.

 

Το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν περιλαμβανόταν όλα αυτά τα χρόνια στην λίστα με τις απαγορευμένες ουσίας για τους αθλητές. Ομως εντάχθηκε στη σχετική λίστα την 1η Ιανουαρίου, και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πρόσφατα εντόπισαν την συγκεκριμένη ουσία. Η Σαράποβα αγωνίστηκε έχοντας λάβει τη συγκεκριμένη ουσία στο Αυστραλιανό Open τον Ιανουάριο.

 

 

Δεν διευκρινίζεται η ποινή της

Η διεθνή ομοσπονδία αντιντόπινγκ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν διευκρινίζεται η ποινή της μέχρι να παρθεί απόφαση για την υπόθεση. Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

 

«Στις 26 Ιανουαρίου η κ. Σαραπόβα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν. Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια της WADA και βρέθηκε θετικό στην «meldonium» η οποία θεωρείται ως απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τον κώδικα της WADA. Στις 2 Μαρτίου έγινε γνωστό στην κ. Σαραπόβα ότι κατηγορείται πως παρενέβη τους κανονισμούς του ντόπινγκ. Αποδέχτηκε τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος στις 26 Ιανουαρίου. Αφού δεν προβλέπεται συγκεκριμένη τιμωρία για την ουσία αυτή η κ. Σαραπόβα αποβάλλεται προσωρινά από τις 12 Μαρτίου μέχρι να παρθεί απόφαση για την υπόθεση».

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.