Η επική μεταμόρφωση ενός μπαμπά-λαπά σε fitness model

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πώς αυτός ο καθημερινός τύπος με την πλαδαρή κοιλιά στέγνωσε και έφτιαξε ένα κορμί για φωτογραφήσεις.

O άντρας που βλέπεις στην παρακάτω εικόνα, δεν ξύπνησε ένα πρωί με μια κοιλιά σαν παραγεμισμένο τσουβάλι. Δεν ήταν ποτέ ο τύπος του καναπέ, έπαιζε συχνά ποδόσφαιρο ή μπάσκετ με τους φίλους του και αρκετά Σαββατοκύριακα μέσα στο χρόνο καβαλούσε τη μηχανή του για ένα weekend αναψυχής στα βουνά. Όμως, οι οικογενειακές υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας (έχει ήδη μια 11χρονη κόρη) τον κράτησαν απασχολημένο με πολλά πράγματα εκτός από τη φροντίδα του εαυτού του: ακατάστατα ωράρια πρόχειρης διατροφής, έλλειψη χρόνου για γυμναστήριο και τα λοιπά και τα λοιπά.
Όντας ανέντιμος με το τι έβαζε στην κοιλιά του και χωρίς κανένα ορθολογισμό στην ισορροπία θερμίδων, ο άντρας αυτός έχτισε σταδιακά μια σιλουέτα που σε τίποτε δεν θύμιζε τον παλιό, καλό εαυτό του. Τα αντικείμενα που μίσησε περισσότερο μέσα στο σπίτι του ήταν δυο: η ζυγαριά και ο καθρέφτης.

Αν όλα αυτά που λέμε μέχρι στιγμής σου θυμίζουν τον εαυτό σου, συνέχισε να διαβάζεις.

1472843210 rfuj

Το σχέδιο πολέμου κατά του λίπους

> Η διατροφή
Στις αρχές του χρόνου που διανύουμε, ο φίλος της ιστορίας αποφάσισε ότι το πράγμα δεν πήγαινε άλλο. Ήταν Ιανουάριος όταν κήρυξε τον πόλεμο στο λίπος της κοιλιάς του. Επιδίωξε να μετριάσει τις θερμίδες που κατανάλωνε και ξεκίνησε να γυμνάζεται πέντε μέρες τη βδομάδα. Τις τρεις μέρες τρέξιμο, τις άλλες δυο ασκήσεις ενδυνάμωσης.
Για να μην του κλέβουν πολύτιμο χρόνο οι επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις, ρύθμιζε το ξυπνητήρι να χτυπά μία ώρα νωρίτερα κάθε πρωί, χρόνος που του επέτρεπε να γυμνάζεται αλλά και να ετοιμάζει τα μενού της ημέρας. Κομμένα τα delivery και τα συσκευασμένα τρόφιμα. Ό,τι έβαζε στο στόμα του ήταν κατά 40% φρούτα και λαχανικά, 30% άπαχο κρέας, 20% σύνθετοι υδατάνθρακες, 10% δημητριακά ολικής άλεσης. Και πολύ νερό, πάνω από 8 μεγάλα ποτήρια κάθε μέρα.

Ο άντρας αυτός δεν έπεσε στην παγίδα της γρήγορης δίαιτας. Οι δίαιτες έρχονται και παρέρχονται, αλλά η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών προς το υγιεινότερο μένει για πάντα.
Τα άτομα που πραγματικά θέλουν να αλλάξουν την εικόνα του σώματός τους αρκεί να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής τους και όχι να τον εξαντλήσουν.

Η προπόνηση
Μέρα με τη μέρα, άλλαζε και τα είδη προπόνησης, αναμειγνύοντας ήπια προγράμματα διαλειμματικής προπόνησης με ασκήσεις που εκτελούνται με το σωματικό βάρος, με σκοπό να κάψει όσες περισσότερες θερμίδες.
Τον δεύτερο μήνα μπήκε για τα καλά στα βάρη. Στόχος του; Αύξηση του μυϊκού όγκου και ελάττωση των ποσοστών λίπους στο σώμα του. Χωρίς να αμελεί το καθημερινό μισάωρο τρέξιμο, τρεις φορές τη βδομάδα ακολούθησε ένα πρόγραμμα υπερτροφίας μέσα στα όρια των αντοχών του.

Δεν τον σταματούσε τίποτε. Η γυμναστική είχε μπει για τα καλά στον τρόπο της ζωής του και λίγο πριν μπει η άνοιξη είχε λατρέψει τόσο τη ζυγαριά όσο και τον καθρέφτη του. Μάλιστα, μια μέρα τη βδομάδα επέτρεπε στον εαυτό του να χαλαρώνει διατροφικά, βγαίνοντας με την οικογένειά του για πίτσα ή με τους φίλους του για μερικές μπίρες. Το ευτύχημα για τον ίδιο ήταν πως μπορούσε πια να ελέγχει τις αδυναμίες του. Αλλά και αν κάποιο βράδυ ξέφευγε λίγο, ήξερε ότι την άλλη μέρα θα το έκαιγε 10 φορές ευκολότερα από παλιά: ο μεταβολισμός του έτρεχε με χίλια.

shutterstock 278485712 pbqn

Τέσσερις μήνες μετά...
Μπήκε ο Μάιος και ο κύριος στόχος είχε επιτευχθεί: περισσότεροι μύες, λιγότερο λίπος, κοιλιά επίπεδη. Θα μπορούσε κανείς να σταματήσει εδώ. Αλλά ο φίλος της ιστορίας, με την ψυχολογία στα ύψη αποφάσισε να πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα. Φουλ γράμμωση.
Αν και πολλοί θεωρούν ότι η γράμμωση είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να πετύχει ένας γυμναζόμενος, για τον ίδιο, ήταν πια πολύ εύκολο να πραγματοποιηθεί και χωρίς πολύ κόπο.

Γιατί;
> Η γράμμωση απαιτεί ικανό μυϊκό όγκο και ελάχιστα ποσοστά λίπους στο σώμα (τα είχε).
> Η γράμμωση θέλει αντοχή και ταχύτητα για να εκτελείς πιο εκρηκτικές ασκήσεις, είτε με λιγότερα βάρη και πολλές επαναλήψεις, είτε με ταχύτερα σπριντ (τα είχε).
> Και κυρίως, η γράμμωση έχει να κάνει με το πόσο πολύ οξυγόνο διοχετεύεις τον οργανισμό σου κατά την προπόνηση (το είχε).

1471531270 dz2q

Έξι μήνες μετά…

Η εικόνα μιλά από μόνη της: ο χοντρούλης είχε μεταμορφωθεί σε μοντέλο για εξώφυλλο περιοδικού fitness. Και από ότι κατάλαβες διαβάζοντας το άρθρο, η σαμπρέλα από την κοιλιά δεν εξαφανίζεται μόνο με ροκανίσματα.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ