Ένα γυμναστήριο για γυμνιστές στη Γαλλία

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στο Παρίσι έγινε το πρώτο κέντρο ευεξίας που απευθύνεται σε γυμνιστές.

Ένα κέντρο ευεξίας στο Παρίσι έχει γίνει το πρώτο που καλεί γυμνιστές να συμμετάσχουν σε μια σειρά από αθλήματα, όπως γιόγκα, αερόμπικ στο νερό, κολύμβηση, αλλά και άλλες αθλητικές δραστηριότητες - ακόμα και οι εκπαιδευτές κολύμβησης προκαλούν εγκεφαλικά με την... απέριττη ενδυμασία τους.

Αυτές οι νέες συνεδρίες για γυμνιστές έχουν ξεκινήσει από την «Paris Naturists’ Association», η οποία τώρα αναλαμβάνει την πισίνα Roger Le Gall, που βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, για δυο απογεύματα την εβδομάδα.

Ενώ τα μέλη επιτρέπεται να είναι γυμνά, οι πετσέτες πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό γυμναστικής και οι κολυμβητές πρέπει πάντα να φοράνε σκουφάκι κολύμβησης!

Το Παρίσι καλωσόρισε επίσης πρόσφατα το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές, στην 12η συνοικία, όπου φιλοξενούνται μέχρι 40 γυμνοί επισκέπτες. Αυτό το ασυνήθιστο εστιατόριο ονομάζεται O'naturel και βρίσκεται στην 9 Rue de Gravelle, σε μικρή απόσταση από το μετρό.

Easy Gym in Arrigorriaga

Αν και αυτή η τάση δεν ακολουθείται ως πρακτική στη σύγχρονη κοινωνία, ήταν κοινή στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες αγωνίζονταν γυμνοί όχι μόνο για να επιδείξουν το φυσικό τους κάλλος αλλά και για να αποτίσουν φόρο τιμής στον θεό Δία, εντυπωσιάζοντάς τον με την εκπαίδευση και την φυσική τους κατάσταση.

Αυτή η παράδοση εντοπίζεται άλλωστε και στην ετυμολογία της λέξης «γυμναστήριο» που συνδέεται με τη λέξη «γυμνός». Βασιζόμενα σε αυτήν την πλούσια κληρονομιά τα μέλη της Ένωσης ισχυρίζονται ότι η πρωτοβουλία προσφέρει μια επιστροφή στην προέλευσή μας, μια απελευθέρωση από τους υλικούς περιορισμούς της σύγχρονης κοινωνίας.

Συνολικά, στη Γαλλία, υπάρχουν περίπου 460 μέρη που προορίζονται για «γυμνή απόλαυση», συμπεριλαμβανομένων 155 σημείων κατασκήνωσης και 73 παραλιών. Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν κάνει τον γυμνισμό μια τακτική συνήθεια, σύμφωνα με τον σύνδεσμο France 4 Naturisme, καθιστώντας την ιδέα ενός εστιατορίου για γυμνιστές λογική προσθήκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι είναι το muscle buffering και γιατί διαλύει την αντοχή των μυών σου
  • Τι μπορεί να σου διδάξει ένας «φουσκωτός»
  • Κάνε το χρόνο σου στο γυμναστήριο πιο παραγωγικό
  • Θέλεις σούπερ-σώμα; 10 τρόποι για να φτάσεις στον στόχο σου
  • Είναι καλύτερo να γυμνάζεσαι μέσα ή έξω;
  • Γιατί αξίζει να προπονηθείς πάνω σε ένα ποδήλατο
loading...