Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Red Bull Air Race: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Lamb στο δραματικό φινάλε της σεζόν! [FULL VIDO EVENT]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο Nigel Lamb ήταν τελικά αυτός που πανηγύρισε τον τίτλο στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race, επικρατώντας των Hannes Arch και Paul Bonhomme στο Spielberg της Αυστρίας. 

SPIELBERG (ΑΥΣΤΡΙΑ) – Ο Βρετανός Nigel Lamb είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Red Bull Air Race, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στο δραματικό φινάλε της σεζόν που έλαβε χώρα χθες στο Spielberg της Αυστρίας, ενώπιον 35.000 θεατών! Νικητής του αγώνα στις αυστριακές Άλπεις αναδείχθηκε ο Nicolas Ivanoff – με αυτή να είναι η δεύτερη νίκη του Γάλλου μέσα στο 2014 και να αποδεικνύεται αρκετή για να του χαρίσει την τέταρτη θέση στην τελική βαθμολογία.

Όσο για την τριάδα που διεκδικούσε τον τίτλο, η ανατροπή από τον τοπικό ήρωα δεν ήρθε. Ο Hannes Arch που σάρωσε στις δοκιμαστικές πτήσεις αλλά και στις κατατακτήριες δοκιμές, αρκέστηκε στην τέταρτη θέση του τελικού. Έτσι έμεινε εννέα βαθμούς πίσω από τον Lamb και έκλεισε τη σεζόν δεύτερος, όπως συνέβη το 2009 αλλά και το 2010. Από την πλευρά του, ο Lamb βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην κορυφή του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ στον πλανήτη. Και μάλιστα, στη συναρπαστικότερή του σεζόν! «Είναι απίστευτο. Νιώθω πολύ τυχερός γιατί φοβόμουν πως ο χρόνος μου δεν ήταν καν αρκετός να με οδηγήσει στο βάθρο. Να όμως που πήρα τον τίτλο. Είναι απίστευτα τα συναισθήματα, απερίγραπτα...», είπε περιχαρής ο 58χρονος μετά τη μεγάλη του επιτυχία. Ο Lamb ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, κέρδισε όμως στη Μαλαισία και στη συνέχεια είχε πέντε συνεχόμενες δεύτερες θέσεις που του επέτρεψαν να «προσπεράσει» τους Arch και Bonhomme στη βαθμολογία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Red Bull Air Race

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Air Race αποτελείται από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, σε ένα μηχανοκίνητο σπορ που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητα. Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς και στα θέματα ασφαλείας συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε, πριν τρία χρόνια, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: το Red Bull Air Race είναι το συναρπαστικότερο μηχανοκίνητο σπορ στον αέρα.

 

Αποτελέσματα:

 

1. Nicolas Ivanoff (Γαλλία),

2. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία),

3. Martin Sonka (Τσεχία), 

4. Hannes Arch (Αυστρία),

5. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία),

6. Michael Goulian (ΗΠΑ),

7. Kirby Chambliss (ΗΠΑ),

8. Pete McLeod (Καναδάς),

9. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία),

10. Matt Hall (Αυστραλία),

11. Matthias Dolderer (Γερμανία),

12. Peter Besenyei (Ουγγαρία)

 

Τελική Βαθμολογία Παγκόσμιου Πρωταθλήματος:

1. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία) 62 βαθμοί,

2. Hannes Arch (Αυστρία) 53, 

3. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία) 51,

4. Nicolas Ivanoff (Γαλλία) 42,

5. Pete McLeod (Καναδάς) 38,

6. Matt Hall (Αυστραλία) 33,

7. Matthias Dolderer (Γερμανία) 21,

8. Martin Sonka (Τσεχία) 18,

9. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία) 10,

10. Kirby Chambliss (ΗΠΑ) 7,

11. Peter Besenyei (Ουγγαρία) 6,

12. Michael Goulian (ΗΠΑ) 3

 

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.