Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτα φωτογραφίζεις, μετά μαθαίνεις τις θερμίδες του φαγητού!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Καθημερινά στα γυμναστήρια βλέπουμε πολύ κόσμο να γυμνάζεται και να κάνει διάφορες ασκήσεις. Ξέρει όμως, ακριβώς τι γυμνάζει;  Όλοι ξέρουν πως η τάδε άσκηση είναι για πλάτη, η άλλη για πόδια κ.τ.λ. Πλάτη είναι, ναι, αλλά για ποιο μέρος της. Ξέρουμε ότι η πρέσα γυμνάζει τα πόδια. Πως όμως, που και γιατί; 

Στην πρέσα λοιπόν μπορούμε να γυμνάσουμε τον Τετρακέφαλο μηριαίο, τον Δικέφαλο μηριαίο, τους Γλουτιαίους και τους προσαγωγούς μύες μας.

Ξεκινάμε λοιπόν καθίστε στην θέση με την πλάτη, μέση και γλουτούς σας να ακουμπάνε στο ειδικό κάθισμα του οργάνου. Τα πόδια σας σε άνοιγμα λίγο μικρότερο από το άνοιγμα τον ώμων σας. Τεντώστε τα γόνατα σας και βγάλτε τις ασφάλειες που λογικά θα έχει το μηχάνημα (έτσι ώστε να μην μπορούν τα κιλά να κατέβουν ως κάτω και δεν μπορείτε να βγείτε). Εισπνεύστε και κατεβάστε το βάρος έως ότου οι μηροί σας φτάσουν στο στήθος, έπειτα τεντώστε τα πόδια σας με εκπνοή. Θυμηθείτε όσο κάνετε τις επαναλήψεις της άσκησης σας, τα γόνατα πρέπει να δουλεύουν  χωρίς να κλείνουν προς τα μέσα ή να ανοίγουν προς τα έξω.  

Ας πάμε λοιπόν σε ένα άλλο θέμα που με ρωτάνε πολύ συχνά στο γυμναστήριο ‘’που είναι η σωστή θέση για βάλω τα πόδια μου’’ στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σωστή και λάθος θέση. Κοιτάξτε τι συμβαίνει:

1. Αν τα πόδια σου είναι κοντά τοποθετημένα το ένα στο άλλο (όχι ενωμένα όμως) δίνεται έμφαση πρωταρχικά στον τετρακέφαλο μηριαίο.

2. Αν τα πόδια σου είναι ανοιχτά στην πρέσα με την μύτη του ποδιού ελαφρώς προς τα έξω δίνεται έμφαση πρωταρχικά στους προσαγωγούς μύες

3. Αν τα πόδια σου είναι τοποθετημένα στο φυσιολογικό άνοιγμα και πατάνε χαμηλά στην πρέσα δίνεται έμφαση πρωταρχικά στον τετρακέφαλο μηριαίο.

4. Και τελευταίο αν τα πόδια σου είναι τοποθετημένα στο φυσιολογικό άνοιγμα και πατάνε ψηλά στην πρέσα δίνεται έμφαση πρωταρχικά στους γλουτιαίους και οπίσθιο μηριαίο.

Σημαντικό είναι να ξέρουμε πως η συγκεκριμένη άσκηση είναι καλύτερο να δουλεύεται σε ανθρώπους με θέματα στην οσφυϊκή μοίρα αντί για βαθιά καθίσματα αρκεί να τηρούν την σωστή θέση και τεχνική της άσκησης. Να θυμάστε όμως,  πως αν το παρακάνουμε  ακόμα και οι ‘’υγιείς’’ άνθρωποι, μπορεί να προκαλέσουμε παρεκτόπιση της ιερολαγόνιας άρθρωσης, που θα μας δημιουργήσει έναν πολύ επώδυνο σπασμό των μυών.  

Πηγή: www.ensomati.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.