Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ο 2ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ρεκόρ συμμετοχής αναμένεται να έχουν φέτος ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας των 5.000 μέτρων που διοργανώνονται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον «Μ.Ε.Α.Σ. «Τρίτων», υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (και την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης) και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, αλλά και μια βραδινή γιορτή για την πόλη και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 με στόχο την έγκαιρη και διαρκή ενημέρωση για τη διοργάνωση ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Κωνσταντίνος Ζέρβας απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους Θεσσαλονικείς να ανταποκριθούν στο σημαντικό για την πόλη αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών αλλά και χιλιάδων  δρομέων υγείας κάθε ηλικίας.

«Το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου πολλοί από εμάς θα αθληθούν και ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι θα ωφεληθούν μέσα από αυτή την προσπάθεια, που θα καλύψει τις σημαντικές ανάγκες συνανθρώπων μας» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να συμμετάσχουν φέτος πολύ περισσότεροι από τους 3.240 δρομείς που πήραν μέρος στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση και έφυγαν όλοι τους ευχαριστημένοι. Πολλοί συμπολίτες μας αντιπροσωπεύονται μέσα από αυτή την προσπάθεια, η οποία ενισχύει οικονομικά αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ανθρώπους που κάθε μέρα αγωνίζονται με ιδιαίτερες αντιξοότητες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στους εθελοντές μας, που κάνουν σπουδαία προσπάθεια. Θέλουμε ακόμα περισσότερους εθελοντές δίπλα μας και φυσικά απευθύνουμε κάλεσμα σε όλη την πόλη να συμμετάσχει στον αγώνα».

Την αισιοδοξία του ότι ο αριθμός των συμμετοχών κατά τη φετινή διοργάνωση θα υπερδιπλασιαστεί και θα φτάσει τις 8.000, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης Γιάννης Ποδιώτης, σημειώνοντας ότι η ανταπόκριση του κόσμου αναμένεται να είναι αυξημένη καθώς εκτός των άλλων ο φετινός ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί ημέρα Σάββατο, ενώ πέρσι είχε γίνει Κυριακή και ίσως αυτό εμπόδισε να συμμετάσχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι από κοντινές πόλεις. Επιπλέον πρόσθεσε:

«Είναι μια εμπειρία που θα πρέπει να τη ζήσουν φέτος όσοι έχασαν την ευκαιρία πέρσι. Έχουμε ωραίους δρόμους, μεγάλο παραλιακό μέτωπο και θα είναι μια απολαυστική διαδρομή για όλους. Συμπαραστάτης μας από την πρώτη στιγμή ήταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς τη βοήθεια του οποίου, όπως και πολλών άλλων φορέων, δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση μιας τόσο μεγάλης προσπάθειας».

Στους στόχους του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας των 5.000 μέτρωναναφέρθηκε ο γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος σημειώνοντας ότι «επιδιώκουμε να στρέψουμε παιδιά στον αθλητισμό, αλλά επίσης να κατεβάσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες στο δρόμο, ώστε να γλιτώσουμε τις επισκέψεις στα φαρμακεία. Η συμμετοχή στους Δρόμους Υγείας, η αερόβια άσκηση και η ανθρώπινη θέληση μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην ίαση του καρκίνου. Επιπλέον, έχουμε καμαρώσει παιδιά που δεν έχουν το φως τους να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου, να τερματίζουν και να χαίρονται».

Αναφερόμενος στις προσδοκίες των διοργανωτών για διπλασιασμό των συμμετοχών σημείωσε ότι ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερες από 2.500 ατομικές εγγραφές, που συνεχίζονται μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ενώ αναμένονται προσεχώς και οι ομαδικές εγγραφές, από τους συλλόγους αλλά και από τα ιδρύματα που υποστηρίζουν τη διοργάνωση και κατέληξε: «Είναι μια σπάνια ευκαιρία για όλους τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν στην καρδιά της πόλης, σε μια ποιότητα οδοστρώματος εκπληκτική και με καιρικές συνθήκες που αναμένεται να είναι πολύ καλές, βάσει των ιστορικών μετεωρολογικών στοιχείων. Στο χέρι μας είναι να το κάνουμε πραγματική γιορτή, για όλους».

Το παρόν τους στη συνέντευξη έδωσαν επίσης οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Συνδρόμου DownΕλλάδος, Θεοδόσης Γεωργιάδης και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη», Ζωγραφιά Κουγιουμτζίδου οι οποίοι ευχαρίστησαν το Δήμο Θεσσαλονίκης και τους διοργανωτές για την προσπάθεια και την πολύτιμη υποστήριξη.

Όπως ανακοινώθηκε ο Ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα) θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου από τη Λεωφόρο Νίκης και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Λευκό Πύργο. Παράλληλα, θα διεξαχθεί Δρόμος Υγείας 5.000 μ., που θα έχει αφετηρία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και κοινό τερματισμό με τον Ημιμαραθώνιο. Εγγραφές γίνονται μέχρι τις 2 Οκτωβρίου (Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00-14:00 και 17:30-20:30, Σάββατο: 11:00-13:00) στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360).

Η αίτηση συμμετοχής μπορεί επίσης να υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης www.thesshalfmarathon.org, αλλά και απευθείας μέσω των υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης (ΕΛΕΠΑΠ, Δεσμός, Παιδικό Χωριό SOSΠλαγιαρίου, Α21 Campaign, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Λάμψη, Μέλισσα).

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εγγραφές εθελοντών, για τους ενδιαφερόμενους. Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο είναι 15 ευρώ (10 ευρώ για φοιτητές ή για ομάδες), ενώ το κόστος για όσους τρέξουν στο Δρόμο Υγείας 5.000 μέτρων είναι 10 ευρώ (5 ευρώ για φοιτητές ή για ομάδες, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 8 tips για μια καλή παρουσία σε έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων του Δ. Μώρου
loading...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Spetses mini Marathon 2013 Joe Weider’s Olympia Weekend 2013 »