Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής ξεκινά την Καθαρή Δευτέρα και ολοκληρώνεται το Μεγάλο Σάββατο. Αυτές οι μέρες λοιπόν για πολλούς αποτελούν μια περίοδο αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Μάλιστα οι συστάσεις της νηστείας μοιάζουν αρκετά με αυτές της Μεσογειακής Διατροφής, ενός από τους υγιεινότερους τύπους διατροφής στον κόσμο.

Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε τα πλεονεκτήματα που μπορούμε να έχουμε από αυτή: 

-Αυξάνεται η πρόσληψη φυτικών ινών που ευθύνονται για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού και καρδιαγγειακού συστήματος και την μείωση εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου.

-Αυξάνεται η πρόσληψη μικροστοιχείων με αντιοξειδωτική δράση όπως είναι η βιταμίνη C, βιοφλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
καλύπτουν τον οργανισμό από την αρνητική δράση των ελευθέρων ριζών προφυλάσσοντας τα τοιχώματα των αγγείων και τον οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου.

-Αυξάνεται η πρόσληψη βιταμινών συμπλέγματος Β, που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος και όχι μόνο.

-Αυξάνεται η πρόσληψη μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία παρέχουν αυξημένες ποσότητες ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, βελτιώνοντας την καρδιακή και νευρική λειτουργία, και το λιπιδαιμικό προφίλ του οργανισμού.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αυτό είναι το νέο superfood και το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
  • Τι κερδίζουν όσοι κάνουν καθημερινά ποδήλατο;
  • Πώς (και γιατί) να προπονείσαι στις μεγάλες ζέστες
  • Τα σπουδαία οφέλη για την υγεία από μια βόλτα στο πάρκο
  • Γιατί αξίζει να προπονηθείς πάνω σε ένα ποδήλατο
  • Τι είναι η καρνιτίνη και πως μπορεί να σας βοηθήσει
loading...