Καταναλώστε νεροκάρδαμο πριν την προπόνηση σας!

  • Κατηγορία Nutrition
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Εάν η προπόνηση σας είναι συνήθως 1-2 ώρες μετά το δείπνο, αυτή είναι μια πρόταση για το προ-προπονητικό σας γεύμα που θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των ενδεχομένως επιβλαβών επιδράσεων των ελεύθερων ριζών. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «British Journal of Nutrition» προτείνει πως η κατανάλωση του νεροκάρδαμου, το υδάτινο αιωνόβιο μέλος της οικογένειας του λάχανου των πρασίνων φυλλώδη λαχανικών, εκτός από τα πολλοστά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό, μπορεί επίσης να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της άσκησης υψηλής έντασης.

Ερευνητές ανέθεσαν σε υγιείς άνδρες περίπου 20 ετών, ένα απαιτητικό πρόγραμμα άσκησης 8 εβδομάδων. Κάποιοι από αυτούς έτρωγαν 85 γραμμάρια (που ισοδυναμεί με μια μικρή σακούλα) από νεροκάρδαμο 2 ώρες πριν την προπόνηση, ενώ άλλοι όχι. Η αυξημένη ζήτηση ενέργειας μπορεί να απελευθερώσει τις ελεύθερες ρίζες που έχουν τη δυνατότητα να βλάψουν το DNA, αλλά το νεροκάρδαμο προστάτευσε τα άτομα αυτά και τους επέτρεψε να αποκομίσουν το πλήρες όφελος από κάθε προπόνηση.

Οι αντιοξειδωτικές αλλά και αντικαρκινικές ιδιότητες του αρχαιότερου γνωστού αυτού λαχανικού είναι εντυπωσιακές, καθώς είναι επίσης μια άφθονη πηγή βιταμινών C, B, K, E, σιδήρου, κάλσιου και ψευδάργυρου.


Πηγή: Optimumnutrition.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να διατηρήσετε το κίνητρο όταν η θέληση δεν είναι αρκετή!
  • Πόσο χρόνο πρέπει να ξεκουράζεσαι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης
  • Μπορεί μια selfie στο γυμναστήριο να σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου;
  • Προπόνηση Rest-Pause για μεγαλύτερη δύναμη και μυϊκή μάζα
  • KREA-FORCE: Μια αξιόπιστη φόρμουλα κρεατίνης για υψηλής έντασης προπονήσεις!
  • Οι 3 ασκήσεις που χρειάζεσαι για να φτιάξεις σώμα για το καλοκαίρι
loading...