Ποιες τροφές αν καταναλωθούν βράδυ προκαλούν μεταβολικά προβλήματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα προειδοποιούν για την ύπαρξη συγκεκριμένων τροφών, η κατανάλωση των οποίων τις βραδινές ώρες, απορυθμίζει τον οργανισμό μας.

Πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν καταδείξει ότι τα απορυθμισμένα βιολογικά ρολόγια των ανθρώπων που δουλεύουν σε βάρδιες είναι ο λόγος για τον οποίον εκείνοι υποφέρουν συχνότερα από διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία και καρκίνο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ο σίδηρος που παίρνουμε από την τροφή επηρεάζει το βιολογικό ρολόι του συκωτιού.

Όπως εξηγούν, όταν κοιμόμαστε το ηπατικό μας ρολόι φροντίζει να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας, που αυξάνονται το πρωί πριν ξυπνήσουμε.

Η κατανάλωση λοιπόν κρέατος το βράδυ, αποσυγχρονίζει το ρολόι του συκωτιού με εκείνο του εγκεφάλου, προκαλώντας συχνά μεταβολικά προβλήματα.

Ο κιρκάδιος ρυθμός του κάθε οργάνου καθορίζεται με τον δικό του τρόπο. Για παράδειγμα, ο εγκέφαλος καταλαβαίνει μέσω του εξωτερικού φωτός το αν είναι ημέρα ή νύχτα, ώστε να δώσει την εντολή να ξυπνήσουμε ή να κοιμηθούμε.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν τα ρολόγια που καθορίζονται από τα διάφορα σημαντικά όργανα του σώματός μας, ώστε να φέρουν σε πέρας τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας, ενώ η διατήρηση του συγχρονισμού τους είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του σώματος.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ποιες τροφές περιέχουν «κρυφή» ζάχαρη;
  • Οι 7 τροφές που πρέπει να αποφεύγουν οι 50άρηδες!
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
  • Οι 10 καλύτερες τροφές για μετά την προπόνηση
  • Τροφές-καύσιμα για πριν την προπόνηση!
  • Ποιες τροφές προκαλούν υπνηλία μετά το μεσημεριανό φαγητό;
loading...