mobadv

Θέλετε γραμμωμένους κοιλιακούς; Αποφύγετε αυτά τα 3 διατροφικά λάθη

  • Κατηγορία Nutrition
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μάθετε πως (επιτέλους) να αποκτήσετε το πολυπόθητο «six pack» θέτοντας σωστούς στόχους, ζώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής, αποφεύγοντας τις δίαιτες, και επιτρέποντας στον εαυτό σας να κάνει λάθη.

Είστε σε δίαιτα για να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς;

Εάν είστε αποφασισμένοι να χάσετε το κοιλιακό σας λίπος και να αποκτήσετε σέξι ορατούς κοιλιακούς, τότε θα πρέπει να ξοδέψετε μερικά λεπτά για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιο κάτω αναφέρουμε ορισμένα μεγάλα λάθη που κάνουν πολλοί αρχάριοι αλλά και έμπειροι αθλητές με στόχο να κάψουν το κοιλιακό τους λίπος, και πώς να αποφευχθούν. Τα λάθη είναι πολύ συχνά και κάνοντας τα, το πιο πιθανό είναι ότι θα καταστρέψετε τα σχέδια σας.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να αποκτήσετε ορατούς και εντυπωσιακούς κοιλιακούς είναι… η διατροφή! Και δεν εννοούμε κάποια από τις τελευταίες «μαγικές» δίαιτες που κυκλοφορούν, αλλά το τι τρώτε και πώς τρώτε. Κατανοητό; Η προπόνηση είναι σημαντική αλλά το 90% της επιτυχίας, όταν προσπαθείτε να αναπτύξετε τους κοιλιακούς σας προέρχεται από τη διατροφή σας, δηλαδή τα τρόφιμα που τρώτε και πως θα τα τρώτε.

Έτσι λοιπόν χρειάζεται να δώσετε έμφαση στις θερμίδες. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τις θερμίδες σας από τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης αναγκαίο η διατροφή σας να αποτελείται από τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, καλές πηγές πρωτεϊνών, σύνθετους υδατάνθρακες και μια μέτρια ποσότητα καλών (ακόρεστων) λιπών.

Ας δούμε πιο κάτω τα διατροφικά λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς.


Λάθος 1: Αποτυχία στο να θέσετε εφικτούς στόχους

Αυτό το λάθος είναι τόσο κοινό που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία.
Οι στόχοι σας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν προσπαθείτε να επιτύχετε κάτι αξιόλογο. Οι στόχοι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και γραμμένοι. Θα πρέπει να είναι επίσης εφικτοί. Εάν ορίσετε πολύ μεγάλους στόχους τους οποίους δυσκολεύεστε να επιτύχετε, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα οδηγήσετε τον εαυτό σας σε αποτυχία.

Ναι, θέλετε να προκαλέσετε τον εαυτό σας επιτυγχάνοντας τον στόχο σας, αλλά θα πρέπει να κρατήσετε την πορεία σας μέσα σε λογικά και ρεαλιστικά πλαίσια. Αν αποτύχετε να επιτύχετε τους στόχους σας… μπορεί να είναι καταστροφικό σε πολλά επίπεδα, και μπορεί μακροπρόθεσμα να καταστρέψει τα σχέδια και τους στόχους σας. Μπορεί ακόμη να σας οδηγήσει πίσω σε εκείνες τις παλιές κακές συνήθειες που είχατε πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα σας. Πως μπορείτε να αποφύγετε αυτό το λάθος;

Θέστε στόχους απώλειας λίπους οι οποίοι να είναι ρεαλιστικοί για εσάς. Σε ποια φυσική κατάσταση βρίσκεστε τώρα, πόσο επιπλέον σωματικό λίπος κρατάτε, κτλ. Παράδειγμα: Έχετε μόλις ξεκινήσει να ασχολείστε με το bodybuilding/fitness, έχετε κακές διατροφικές συνήθειες και μεταφέρετε περίπου 10 κιλά επιπλέον βάρους. Βάζοντας ως στόχο να χάσετε αυτά τα κιλά σε 1 μήνα απλά ΔΕΝ είναι ρεαλιστικό.

Βάζοντας, όμως, στόχο για να χάσετε τα επιπλέον κιλά σε 2 ή 3 μήνες είναι φυσικά πιο εφικτό. Είναι ένας κατά πολύ πιο εύκολος στόχος για να πετύχετε – πιστεύοντας ότι είναι εφικτός - ο οποίος θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τους γραμμωμένους κοιλιακούς που πάντα ονειρευόσασταν.

Πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας ανάλογα με το που βρίσκεστε τώρα. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας σε ένα ημερολόγιο μέχρι να φτάσετε τους στόχους σας. Εφόσον εκπληρώσετε τους στόχους σας, τότε μπορείτε να βάλετε νέους. Θα χρειαστείτε στόχους που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αυτό το μεταμορφωμένο σώμα και τους κοιλιακούς που με τόσο κόπο χτίσατε.


Λάθος 2: Βλέπετε τη διατροφή σας σαν μία σύντομη θυσία

Ένα άλλο μεγάλο λάθος που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών σας για απώλεια κοιλιακού λίπους, είναι να βλέπετε το πρόγραμμα σας ως κάτι που χρειάζεται να ακολουθήσετε μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι όταν επιτέλους φτάσετε τον στόχο σας αποκτώντας τους ορατούς κοιλιακούς που επιθυμούσατε, σταματάτε να κάνετε τα πράγματα αυτά που σας οδήγησαν στην επιτυχία. Τότε οι περισσότεροι αποτυγχάνουν να θέσουν νέους στόχους για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει.

Αν δείτε τη διατροφή σας ως μια βραχυπρόθεσμη θυσία, το πιο πιθανό είναι να επιστρέψετε πίσω στις παλιές σας συνήθειες. Όλο αυτό το λίπος που με τόσο κόπο δουλέψατε για να χάσετε, θα επιστρέψει πίσω εκδικητικά. Υπάρχει λόγος που τόσοι και τόσοι βάζουν πίσω όλο το βάρος που έχουν χάσει, και αυτό είναι διότι δεν έχουν ανακαλύψει πώς να μετατρέψουν τις διατροφικές τους επιλογές σε ένα μόνιμο τρόπο ζωής.

Πώς να αποφύγετε αυτό το θανατηφόρο για τους κοιλιακούς σας λάθος; Δείτε τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνετε στο πρόγραμμα διατροφής σας ως μόνιμες αλλαγές. Όταν αποκτήσετε επιτέλους τους γραμμωμένους κοιλιακούς που θέλατε, βάλτε νέους μακροπρόθεσμους στόχους για να τους κρατήσετε ωραίους και σφιχτούς.


Λάθος 3: Προσπαθώντας να ακολουθήσετε μια «αλάνθαστη» και αυστηρή διατροφή

Αρχικά ως αθλούμενοι είστε ενθουσιασμένοι για το νέο σχέδιο διατροφής σας. Είστε περισσότερο από αποφασισμένοι να ακολουθήσετε, να ζήσετε και να αναπνεύσετε το νέο σας διατροφικό πρόγραμμα στην τελειότητα. Και για μερικές μέρες, ή μερικές εβδομάδες είστε άψογοι.

Αλλά μετά κάτι συμβαίνει… πάντα κάτι συμβαίνει όταν είστε σε δίαιτα. Ως αποτέλεσμα, τρώτε κάτι που δεν θα έπρεπε να φάτε – ίσως ένα κομμάτι πίτσα, ένα μεγάλο κομμάτι κέικ σοκολάτας ή μερικά κομμάτια τηγανιτό κοτόπουλο KFC. Στη συνέχεια, σταματάτε το πρόγραμμα διατροφής σας, εφόσον βλέπετε ότι έχετε αποτύχει το στόχο σας.

Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να ακολουθούν το πρόγραμμα διατροφής τους τόσο αυστηρά, ώστε να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους κανένα περιθώριο λάθους – δεν ενσωματώνουν τα λεγόμενα «cheat days» στο πρόγραμμα τους. Στη συνέχεια, όταν δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη διατροφή τους στην τελειότητα, σταματούν.

Έτσι για να αποφύγετε αυτό το μεγάλο λάθος, θα πρέπει να αποφύγετε την τελειότητα και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει λάθος. Μην τα παρατήσετε επειδή φάγατε κάτι που δεν έπρεπε. Μάθετε απ’ το λάθος σας, προχωρήστε και μείνετε πιστοί στη διατροφή σας. Μια καλή διατροφή γράμμωσης πρέπει να περιλαμβάνει πάντα μια ημέρα «αμαρτίας», ώστε να μπορείτε να τρώτε μερικά από τα αγαπημένα σας φαγητά ή γλυκά, χωρίς να νιώθετε ενοχές.

Ας ξεχάσουμε λοιπόν τον Mr. Perfect. Είναι εντάξει να φάτε λίγη πίτσα ή λίγη σοκολάτα κάθε τόσο, εφόσον επιστρέψετε αμέσως πίσω στο πρόγραμμα διατροφής σας.


Πήγη: Muscleandstrength.com

αναδημοσίευση από www.fit-blaster.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 8 συμβουλές που θα λατρέψουν οι κοιλιακοί σου
  • Βγες στη παραλία γραμμωμένος όσο ποτέ με το πακέτο του Active Body!
  • Πως θα αποκτήσεις κοιλιακούς celebrity μέχρι το καλοκαίρι
  • Οι 10 αθλητές με τους πιο εντυπωσιακούς κοιλιακούς
  • 6 ασκήσεις κοιλιακών για... Six-Pack!
  • Τα «μυστικά» της Βίκυς Χατζηβασιλείου για τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς της!
loading...