mobadv

Φυτική Γλυκοζαμίνη… μια φυσική ενίσχυση των αρθρώσεων !!!

  • Γράφτηκε από 
  • Κατηγορία Health
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλές είναι οι φορές που όλοι μας έχουμε αισθανθεί τις αρθρώσεις μας να πονούν, να μην έχουν την ευλυγισία που θέλουμε ή ακόμα και ότι είναι αυτές που μας κρατούν μακριά από την άσκηση καθώς ο συνδετικός ιστός των αρθρώσεων μπορεί να έχει υποστεί βλάβη.

Μια από τις σημαντικότερες αιτίας που μπορεί να προκαλέσει αυτά τα προβλήματα είναι η φθορά που μπορεί να έχει υποστεί η γλυκοζαμίνη, που είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό του ιστού των αρθρώσεων και σημαντικός παράγοντας στο σχηματισμό μερικών σημαντικών μακρομορίων συμπεριλαμβανομένων των γλυκοπρωτεϊνών, των γλυκολιπιδίων και των γλυκοζαμινογλυκανών. Αυτά τα μακρομόρια μπορούν να βρεθούν στο αρθρικό υγρό, τους χόνδρους, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τους μυς.


Που όμως μπορεί να συνεισφέρει η χρήση της γλυκοζαμίνης;

Οι αρθρικοί τραυματισμοί είναι οι τραυματισμοί που συμβαίνουν κυρίως σε ανθρώπους που ασκούνται έντονα ή σε αυτούς που καταπονούν ιδιαίτερα τις αρθρώσεις τους. Πολλές φορές είναι τόσο επώδυνοι που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην παύση της οποιαδήποτε δραστηριότητας τους έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, όπως είναι το τρέξιμο καθώς οι πλειοψηφία των ανθρώπων που υπόκεινται τέτοιου είδους τραυματισμών είναι άνθρωποι που έχουν βάλει στο καθημερινό τους πρόγραμμα το τρέξιμο και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες. Πέρα όμως από τη παύση αυτών των δραστηριοτήτων οι αρθρικοί τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν και σε μια γενικότερη δυσκολία στο σύνολο των κινήσεων καθώς εμπλέκονται οι αρθρώσεις.

Μέσα από έρευνες έχει αναφερθεί η θετική επίδραση που μπορεί να προσφέρει σε αυτές τις επώδυνες καταστάσεις μια ουσία που παράγεται και από τον οργανισμό και έχει την μορφή ένος αμινοξέος, και βρίσκεται σε αφθονία κυρίως σε χόνδρους και στο αρθρικό υγρό, η γλυκοζαμίνη. Πολλές φορές, παρόλο που είναι ουσία που βρίσκεται και στον οργανισμό μας, είναι απαραίτητη η λήψη κάποιου συμπληρώματος το οποίο να περιέχει γλυκοζαμίνη, καθώς οι καταπονήσεις μειώνουν τα αποθέματα της γλυκοζαμίνης στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα ένα συμπλήρωμα γλυκοζαμίνης να είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό στην αναδόμηση του κολλαγόνου και στην παραγωγή πρωτεϊνογλυκόζης, δυο ουσίες που είναι απαραίτητες για την ανάπλαση των κατεστραμμένων χόνδρων που βρίσκονται στις αρθρώσεις, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπλαση των συνδέσμων.

Πέρα από αυτή τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η γλυκοζαμίνη στην προσπάθεια αποκατάστασης των προβλημάτων των αρθρώσεων, η γλυκοζαμίνη έχει επιφορτιστεί και με τον ρόλο του ενισχυτή σε περίπτωση παθήσεων που αφορούν τα οστά όπως είναι οι μορφές αρθρίτιδας, καθώς μπορεί να προσφέρει σε ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα μείωση του πόνου και βελτίωση της λειτουργίας των αρθρώσεων, ενώ μπορεί να γίνει και συνδυαστική χρήση με βιταμίνη C και με ιχθυέλαια για τον ίδιο σκοπό.

Εκτός από αυτές τις χρήσεις η γλυκοζαμίνη τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί και ως μια ουσία η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση των σημαδιών του δέρματος που οφείλονται στην γήρανση, όπως είναι ο περιορισμός των δυσχρωμιών του δέρματος, καθώς βάση ερευνών έχει αποδειχτεί ότι η γλυκοζαμίνη μπορεί να συνεισφέρει στην ομοιομορφία της εμφάνισης του δέρματος ως προς τις δυσχρωμίες και τις κηλίδες. Ενώ είναι μια ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των ρυτίδων καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι υπάρχει δυνατότητα παραγωγής γλυκοζαμίνης από οστρακόδερμα, η οποία είναι ακατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλεργιών στα οστρακόδερμα, ενώ η πιο εξελιγμένη μορφή γλυκοζαμίνης είναι αυτή που έχει φυτική μορφή η οποία δεν παρουσιάζει τις ίδιες αλλεργίες με τις άλλες μορφές γλυκοζαμίνης, γνωστή και ως φυτική γλυκοζαμίνη.

 

Καλό είναι πριν τη χρησιμοποίηση οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής,ακόμα και φυτικού,να συμβουλεύεστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

 

http://www.tlife.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Andreas Cahling: Ο 64χρονος bodybuilder που νίκησε τον…όγκο στο κεφάλι και συνεχίζει!
  • Γιατί θα πρέπει να περιορίσετε τα τηγανητά και τα συσκευασμένα;
  • Κρόκος Κοζάνης: Ένας ελληνικός θησαυρός για την υγεία!
  • 6 υγιεινές τροφές με πολλά λιπαρά!
  • 5 μύθοι για την υγεία και τη διατροφή που πρέπει να αγνοήσετε
loading...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Tο συκώτι μας εξομολογείται και μας συμβουλεύει… »