Οι πιο ισχυρές αντικαρκινικές τροφές της φύσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή διατροφή, η γυμναστική, αλλά και ένας υγιεινός τρόπος ζωής χωρίς τσιγάρο συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού και στην πρόληψη του καρκίνου.

 

Η φύση προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές τροφές με αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες, που θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό και θα μειώσουν τον κίνδυνο να νοσήσεις από καρκίνο.

 

Ποιες είναι αυτές;

 

Κουρκουμάς

Το βασικό του συστατικό η κουρμουμίνη που του χαρίζει το βαθύ κίτρινο χρώμα, διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη της κορτιζόνης και γι' αυτό συνιστάται από βοτανολόγους στα άτομα που υποφέρουν από αρθρίτιδα και φλεγμονές. Σύμφωνα με έρευνα του Tufts University, ο κουρκουμάς βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του λίπους, συμβάλει στην αποβολή τον τοξινών από το συκώτι, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρίχνει τη χοληστερίνη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Μεγάλο πλήθος ερευνών παγκοσμίως το κατατάσσουν ανάμεσα στα πολυτιμότερα μπαχαρικά, χάρη στις ισχυρές αντικαρκινικές του ιδιότητες, αφού αποτρέπει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων, προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλεί η ακτινοβολία, προστατεύει από την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων και αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισης Alzeheimer.

 

Πράσινο τσάι

Πλούσιο σε πολυφαινόλες, το πράσινο τσάι είναι από τα πιο ισχυρές, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές τροφές της φύσης. Όπως διαπιστώνεται από έρευνες το πράσινο τσάι βοηθά στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου και στη μείωση των καρκινικών κυττάρων.

 

Σκόρδο

Εκτός από την ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς, το σκόρδο περιέχει πολυφαινόλες και χημικές ενώσεις με θείο, οι οποίες προλαμβάνουν την εμφάνιση καρκίνου.

 

Κακάο

Σύμφωνα όμως με μία πρόσφατη έρευνα του Harvard Medical School, το φάρμακο για αυτές τις παθήσεις μπορεί να κρύβεται στο ακατέργαστο κακάο. Ο Norman Hollenberg, καθηγητής στην ιατρική σχολή του Harvard University και επικεφαλής της έρευνας υποστηρίζει ότι το ακατέργαστο κακάο είναι το φυσικό φάρμακο για πολλές ασθένειες, αφού έχει πολλές θεραπευτικές, αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εξαιτίας της επικατεχίνης, μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στο κακάο. Ο Hollenberg κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μελετώντας τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες των Ινδιάνων της φυλής Kuna που ζουν στον Παναμά και οι οποίοι καταναλώνουν περισσότερες από 5 κούπες ακατέργαστου κακάο την ημέρα. Ακατέργαστο κακάο μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και φαρμακεία.

The-Benefits-Of-Cacao-.jpg

 

Eλαιόλαδο

Τέσσερις δεκαετίες πριν, ερευνητές κατέληξαν ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο ευθύνονταν σε μεγάλο ποσοστό για τα χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών νόσων και καρκίνου στους κατοίκους της Κρήτης. Τώρα οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το ελαιόλαδο περιέχει και πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να εμποδίζουν ασθένειες που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων. Πολύ σημαντική είναι η προσθήκη του ωμού ελαιόλαδου προς το τέλος του μαγειρέματος...

66.jpg

 

Μπρόκολο

Οι επιστήμονες ξεχωρίζουν ανάμεσα στις διάφορες ιδιότητες του μπρόκολου, την αντικαρκινική του δράση. Μελέτες αποδεικνύουν θεαματική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε ανθρώπους με διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και συγκεκριμένα σε σταυρανθή λαχανικά, λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν. Πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία σουλφοραφάνη (πηγή της οποίας είναι το μπρόκολο) βοηθάει τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Γενικά, συστήνεται η κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα.

 

Πηγή: myfit.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
  • 8 τροφές που ρίχνουν στα τάρταρα την τεστοστερόνη σου
  • 9 τροφές που σε ανεβάζουν και σου δίνουν δύναμη
  • Οι τροφές-καύσιμα που χρειάζεσαι στις προπονήσεις σου
  • Ρυθμίστε την χοληστερόλη με σωστή διατροφή – Τι πρέπει να τρώτε!
loading...