Τα πολλαπλά οφέλη της κυκλικής προπόνησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Η κυκλική προπόνηση αποτελείται απο μια σειρά ασκήσεων οι οποίες εκτελούνται διαδοχικά η μια μετά την άλλη με ελάχιστο ή καθόλου διάλειμμα!

Η σειρά των ασκήσεων είναι δομημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε συνεχώς να εναλλάσονται οι μυϊκές ομάδες που γυμνάζονται όπως και η ένταση των ασκήσεων που εκτελούνται. Είναι προπόνηση υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τον σημερινό τρόπο ζωής!

Τα οφέλη της είναι πολλά μερικά εκ των οποίων είναι: η βελτίωση του καρδιαγγειακού μας συστήματος, η απώλεια λίπους, ο αυξημένος μεταβολισμός έως και 48 ώρες μετά την προπόνηση μας, η μυϊκή ενδυνάμωση, η ευκολία στην εκτέλεση της μιας και μπορεί να γίνει οπουδήποτε ακόμα και χωρίς εξοπλισμό και με της κατάλληλες οδηγίες μπορεί να εκτελεστεί από τον καθένα σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης και αν βρίσκεται.

Κάποιες βασικές αρχές για το μέσο ασκούμενο που θα πρέπει να θυμάται είναι οι εξής:

- Ο αριθμός των ασκήσεων που χρησιμοποιώ είναι 4-10, ενώ οι κύκλοι (sets) που εκτελούμε είναι 2-4 και ως επί το πλείστον διαλέγουμε πολυαρθρικές ασκήσεις. Το διάλειμμα διαρκεί 90"-180"

- Δεν χρησιμοποιώ δύο ασκήσεις για την ίδια μυϊκή ομάδα διαδοχικά. Χρησιμοποιώ ασκήσεις που γνωρίζω και εκτελώ με σωστή τεχνική

- Φροντίζω να έχω φάει πριν την προπόνηση μιας και η ενεργειακές απαιτήσεις της είναι αρκετά υψηλές

Γράφει ο Νίκος Μανουκιάν, γυμναστής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί και πώς οι ασκήσεις Landmine θα σου χτίσουν ισχυρότερους μυς
  • Κυκλική προπόνηση - Τι είναι και γιατί να την προτιμήσετε
  • Πως να διατηρήσετε το κίνητρο όταν η θέληση δεν είναι αρκετή!
  • Πόσο χρόνο πρέπει να ξεκουράζεσαι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης
  • Μπορεί μια selfie στο γυμναστήριο να σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου;
  • Προπόνηση Rest-Pause για μεγαλύτερη δύναμη και μυϊκή μάζα
loading...