Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά το τρέξιμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Θεωρείς ότι είσαι επιμελείς σε ό,τι αφορά το καθημερινό σου τρέξιμο, όμως υπάρχουν βασικοί "κανόνες" που δεν πρέπει να παραμελείς, έτσι ώστε να ευοδωθούν οι προσπάθειες που κάνεις για να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου.  

Δεν κάνεις στρέτσινγκ

Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά την προπόνησή σου καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να μην πιαστείς. 

Δεν τρως τίποτα 

Το να φας ένα σνακ 30 λεπτά μετά την προπόνησή σου είναι πολύ σημαντικό καθώς με αυτόν τον τρόπο αναπλάθωνται οι μύες σου και γίνονται ακόμα πιο δυνατοί, πιο γρήγορα. 

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Με το τρέξιμο ο οργανισμός σου χάνει υγρά, καθώς ιδρώνεις. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες, αλλαγές στη διάθεση και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα τα οποία μπορείς να αποφύγεις πίνοντας νερό. 

Δεν αλλάζεις ρούχα 

Μην αμελείς να κάνεις ένα ντους ή να αλλάζεις ρούχα αν δεν μπορείς να κάνεις ντους αμέσως. Αν το παραλείψεις μπορεί να βγάλεις ακμή στο σώμα ή ακόμα και να κρύωσεις. 

Δεν προγραμματίζεις το επόμενο τρέξιμό σου

Δεν ήθελες να ξυπνήσεις πρωί να πας για τρέξιμο αλλά από τη στιγμή που το έκανες νιώθεις πολύ περήφανη για τον εαυτό σου. Για να νιώσεις ακόμα πιο περήφανη καλό είναι να προγραμματίσεις και την επόμενη προπόνησή σου.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Η σωστή τεχνική για τις κατηφόρες
  • Μικρές συμβουλές για να γλιτώσετε θερμίδες στις διακοπές
  • 4 συμβουλές για αύξηση μυϊκή μάζας σε εκτόμορφες γυναίκες
  • Αυτό το κόλπο στο τρέξιμο είναι έξι φορές πιο αποτελεσματικό!
  • Τρέξιμο στη ζέστη: Συμβουλές και τρόποι προστασίας
  • Τι να προσέξετε στη διατροφή σας λόγω καύσωνα!
loading...