Η σημασία των λιπαρών οξέων στη διατροφή των bodybuilders

Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβουμε στην διατροφή μας λίπη που βοηθούν να αναπτύξουμε μυϊκή μάζα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα επιβλαβή λίπη.

Σε αντίθεση με όσα σας έχουν πει ή έχετε διαβάσει σε μερικά περιοδικά, η λήψη λίγου ή καθόλου λίπους -που είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία -όχι μόνον είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, αλλά είναι τόσο βλαβερό, ή και περισσότερο βλαβερό απ’ όλες τις τροφές που τρώγατε (π.χ. βούτυρο, σαλάμι κλπ.) και οι οποίες σας ανάγκασαν να αποφεύγετε τελείως το λίπος.

Υπάρχουν καλά και κακά λίπη. Λίπη που βελτιώνουν την υγεία μας και λίπη που μπορεί να μας σκοτώσουν. Είναι απαραίτητο λοιπόν να συμπεριλάβουμε στην διατροφή μας αυτά τα λίπη που βελτιώνουν την υγεία μας, καίνε λίπος και μας βοηθούν να αναπτύξουμε μυϊκή μάζα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα επιβλαβή λίπη.

Τελικά οι πρωταθλητές τρώνε λίπη

Ορισμένα λίπη έχουν την δυνατότητα βελτίωσης της μυίκής μάζας, την αύξηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης, την επιτάχυνση της καύσεως του λίπους, την μείωση της μυίκής προτεόλυσης (μυική απώλεια) και πολλές άλλες ιδιότητές τους που έχουν σχέση με το bodybuilding. Σε αυτό το άρθρο συνεχίζουμε την εξέταση των λιπών που βελτιώνουν την μυϊκή μάζα, όμως βλέπουμε και μερικές άλλες λειτουργίες αυτών των θαυμάσιων λιπαρών οξέων που συνεχώς αγνοούνται από τους οπαδούς της διατροφής με πολλούς υδατάνθρακες κάι λίγο λίπος και που κατά την γνώμη μας είναι ένας από τους χειρούτερους τρόπους για να χάσετε λίπος, να αναπτύξετε μυς και να βελτιώσετε την υγεία σας.

Πολλοί bodybuilders που συνεχώς αποφεύγουν τα λίπη στην διατροφή τους θα πρέπει να μάθουν ότι μία διατροφή που περιέχει 10% ή λιγότερες θερμίδες από λίπος μπορεί να μειώσει την παραγωγή τεστοστερόνης σε ενήλικες και να σταματήσει την ανάπτυξη των παιδιών. Μπορεί να οδηγήσει σε ξηροδερμία, τριχόπτωση, απώλεια αντοχής στον ήλιο, χαμηλά ενεργειακά επίπεδα, ακράτεια ούρων, τροφικές αλλεργίες και να παρεμποδίσει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος σε παιδιά και ενήλικες και αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία διατροφή με πολύ λίγο λίπος.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Οι Παραδοσιακές Δίαιτες

Οι περισσότερες παραδoσιακές δίαιτες του παρελθόντος, οι οποίες απέτρεπαν τις συνθήκες γηράνσεως περιείχαν 15% έως 20% ή και περισσότερες θερμίδες προερχόμενες από λίπη. Σε εκείνες τις δίαιτες τα λίπη είχαν υποστεί πολύ λιγότερη επεξεργασία από ότι γίνεται σήμερα και ήταν πλούσιες σε βασικά λιπαρά οξέα τα οποία είνα τόσο σημαντικά για την υγεία μας όσο είναι και οι πρωτείνες, τα μέταλλα και οι βιταμίνες. Αυτές οι δίαιτες δεν περιείχαν υδρογονομένα λίπη, δηλαδή τα επεξεργασμένα και “μεταλλαγμένα” λίπη τα οποία παράγονται σήμερα από τους κατασκευαστές τροφίμων επειδή παραμένουν σταθερά παρέχοντας έτσι στο τελικό προϊόν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα σημερινά προιόντα όπως η μαργαρίνη, το μερικώς υδρογονομένο λάδι και οι τροφές τύπου “fast-food” δεν είχαν ακόμα εφευρεθεί. Στις παραδοσιακές δίαιτες οι περισσότερες τροφές βράζονταν και δεν ψήνονταν. Οι άνθρωποι έτρωγαν περισσότερες ινώδεις τροφές, πολύ λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα ωμά λαχανικά.

Δεν γινόταν η καταστρεπτική επεξεργασία η οποία γίνεται στο σημερινό λάδι (αφαίρεση κόλλας, επεξεργασία, λεύκανση, υπερθέρμανση) και το οποίο είναι η αιτία όλων των σημερινών προβλημάτων μας σε σχέση με το λίπος. Το λάδι παραγόταν σε χαμηλές θερμοκρασίες σε ελαιοτριβεία από καρπούς ελιάς φυσικής παραγωγής. Το λάδι δεν επεξεργαζόταν,καταναλωνόταν φρέσκο και ήταν αγνό, χωρίς ζιζανιοκτόνα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πολύ αργότερα και τώρα αποτελούν μέρος της διατροφικής αλυσίδας.

Η παραδοσιακή διατροφή των Εσκιμώων της φυλής Ινουίτ, περιείχε 60% των θερμίδων από λίπη! Τα λίπη αυτά προέρχονταν από κρέας φάλαινας το οποίο έτρωγαν ωμό. Οι Ινουίτ δεν υπέφεραν από καρκίνο, διαβήτη και φραγμένες αρτηρίες.

Όμως, όταν αυτοί οι άνθρωποι ακολούθησαν μία “πολιτισμένη” διατροφή που περιείχε μεν λιγότερα λίπη, αλλά πιό καταστρεπτικά, ανέβηκαν κάθετα και οι ασθένειες. Οι εργάτες της εποχής του παππού μας, που έκαναν βαριές χειρονακτικές εργασίες, έτρωγαν μεγάλες ποσότητες κεκορεσμένων λιπών, τα οποία καθώς καίγονταν με την σωματική δραστηριότητα χρησίμευαν σαν καύσιμο ύλη.

Διατροφές που περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες λίπους και λιγότερους υδατάνθρακες έχουν τώρα αρχίσει να εφαρμόζονται στο bodybuiIding με αρκετή επιτυχία και είναι πολύ περισσότερο αναβολικές από τις διατροφές με πολλούς υδατάνθρακες και λίγα λίπη.

Οι άνθρωποι που κάνουν καθιστική δουλειά (δηλ. οι περισσότεροι άνθρωποι της εποχής μας) δεν ωφελούνται από την παραδοσιακή διατροφή με πολλά λίπη, επειδή τα κεκορεσμένα λίπη που περιέχουν μας επιβραδύνουν, επιδρούν στην λειτουργία της ινσουλίνης και γενικώς αυξάνουν τις ασθένειες γηράνσεως (καρδιακές παθήσεις,καρκίνος κλπ.). Όμως θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψην μας ότι εάν κάνουμε καθιστική ζωή είναι περισσότερο επικίνδυνο να προσβληθούμε από τις παραπάνω ασθένειες παρά από μία διατροφή με πολλά λίπη.

Ορισμένα Λίπη είναι βασικά για την υγεία μας

Μερικά λίπη είναι απαραιτήτως αναγκαία για την υγεία και ακόμη και για την ίδια την ζωή μας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν βασικές βιταμίνες, βασικά μέταλλα, βασικά αμινοξέα και βεβαίως υπάρχουν και βασικά λίπη. Όποιο διατροφικό στοιχείο θεωρείται “βασικό” δεν μπορεί να κατασκευασθεί από τον οργανισμό μας σε επαρκείς ποσότητες και θα πρέπει να λαμβάνεται από την διατροφή μας σε αρκετή ποσότητα. Σε αντίθετη περίπτωση αρρωσταίνουμε και στην συνέχεια πεθαίνουμε. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχουν βασικοί υδατάνθρακες, αλλά αυτό θα το δούμε κάποια άλλη φορά.

Λόγω της λειτουργίας και των χαρακτηριστικών τους αυτά τα “βασικά” λίπη, είναι απολύτως αναγκαία για την αθλητική μας απόδοση, την λειτουργία της ινσουλίνης, την δράση τoυ ανοσοποιητικού μας συστήματος, την οξείδωση Β (καύση λίπους) και πολλές άλλες λειτουργίες που είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνον για τους bodybuilders, αλλά και για όλους γενικά τους αθλητές.

Ίσως το βρίσκετε λίγο δύσκολο να πιστέψετε ότι χρειαζόμαστε ορισμένα λίπη στην διατροφή μας για να διατηρούμε την υγεία μας σε καλή κατάσταση, για να αναπτύσσουμε μυς και να καίμε λίπος, γιατί μας έχουν πληροφορήσει λάθος, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τα δύο λιπαρά οξέα χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να ζήσουμε είναι το άλφα-λινολενικό οξύ (Α.Λ.Ο) και το λινολικό οξύ (Λ.Ο.). Το Α.Λ.Ο. είναι ένα λιπαρό οξύ του τύπου Ω-3 και το Λ.Ο. είναι ένα λιπαρό οξύ τύπου Ω-6. Και τα δύο μαζί είναι γνωστά με το όνομα βασικά λιπαρά οξέα (Β.Λ.Ο.). Κάθε κύτταρο, ιστός και όργανο του σωματός μας χρειάζεται Β.Λ.Ο. για να λειτουργήσει σωστά.

Μερικές από τις λειτουργίες που απαιτούν την παρουσία των Β.Λ.Ο. είναι οι εξής:

– Ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου
– Μετάδοση των ερεθισμάτων του νευρικού μας συστήματος. -Οπτική λειτουργία.
– Λειτουργία του ήπατος
– Νεφρική λείτουργία
– Λειτουργία της αδρεναλίνης
– Λειτουργία ινσουλίνης
– Καρδοαγγειακή λειτουργία
– Μεταφορά και αφαίρεση ινσουλίνης
– Αυξάνουν την παραγωγή ενέργειας δια μέσου της αύξησης της οξείδωσης, βοηθώντας την διαδικασία μείωσης του βάρους, αυξάνοντας την φυσική μας αντοχή, βελτιώνοντας την αποδοσή μας στις αθλητικές δραστηριότητες και μειώνοντας τον χρόνο ανακτήσεως δυνάμεων μετά από μία εντατική προπόνηση.

Και ας μην ξεχνάμε ότι αυξάνουν και τις γονιμοποιητικές μας δυνατότητες.

– Αποτελούν μέρος της μεμβράνης που περιβάλλει κάθε κύτταρο
– Αποτελούν τα υλικά δομήσεως για την παραγωγή της προσταγλαδίνης (στοιχεία που μοιάζουν με ορμόνες και που ρυθμίζουν συνεχώς τις λειτουργίες των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων).
Όπως ακριβώς η ασπιρίνη, χωρίς όμως τις παρενέργειες της ασπιρίνης, τα έλαια πλούσια σε Α.Λ.Ο. εμποδίζουν την υπερπαραγωγή της (ρέπουσα προς μολύνσεις) προστογλαδίνης 2, η οποία και είναι μία καταβολική (μυϊκή κατάπτωση) προσταγλαδίνη.
– Αποτρέπουν την απώλεια υγρών και την δημιουργία ρυτίδων με την αποτροπή της ξήρανσης του δέρματος
– Βοηθούν στην αποτροπή της απορρόφησης αλεργογεννετικών ουσιών από τις τροφές με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τροφικές αλλεργίες και η δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, συμπεριλαμβανομένων μερικών αυτόματων ανοσοποιητικών λειτουργιών
– Μπορούν να μειώσουν τα υψηλά τριγλυκερίδια, την υψηλή πίεση του αίματος και σε μερικές περιπτώσεις την χοληστερίνη. Μειώνουν επίσης τις ανάγκες ινσουλίνης για διαβητικούς των τύπων Ι και ΙΙ
– Βοηθούν στην μείωση της συγκολητικότητας των αιμοπεταλίων
– Αποτρέπουν την ανάπτυξη των όγκων (λιγότεροι, μικρότεροι, λιγότερο μεταστατικοί και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ανθρώπου που έχει όγκο).

Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται, περίπου, δύο κουταλιές της σούπας μη-επεξεργασμένων ελαίων πλουσίων σε Β.Λ.O. σε καθημερινή βάση, ή περίπου 10% του συνόλου των θερμίδων. Βέβαια η απαιτούμενη δοσολογία αλλάζει από άτομο σε άτομο, λαμβάνοντας υπόψην τον όγκο του, τον ρυθμό του μεταβολισμού του και άλλους παράγοντες. Επίσης τον χειμώνα, χρειαζόμαστε περισσότερα Β.Λ.Ο. απ’ ότι το καλοκαίρι. Ο ευκόλοτερος τρόπος για να διαπιστώσετε πόσο χρειάζεσθε είναι να εξετάσετε την επιδερμίδα σας. Εάν έχετε ξηρό δέρμα τότε χρειάζεσθε περισσότερα Β.Λ.Ο. στην διατροφή σας. Ο λεπτός μηχανισμός του σωματός μας “καταλαβαίνει” ότι τα οργανά μας πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην λήψη Β.Λ.Ο. έναντι της επιδερμίδας. Μπορεί να επιβιώσετε με ξηρό δέρμα, όμως ποτέ με ξηρό εγκέφαλο ή συκώτι.

Μερικά άλλα συμπτώματα που αποδεικνύουν την έλλειψη Β.Λ.Ο. είναι τα υψηλά τριγλυκερίδια, η μόλυνση των ιστών και οι συναφείς παθήσει, το οίδημα και η καθυστέρηση επουλώσεως των τραυμάτων. Λόγω της υπερβολικής επεξεργασίας που επιδέχονται σήμερα οι τροφές μας, δεν μπορούμε να λάβουμε αρκετά Β.Λ.Ο. -ιδιαίτερα Α.Λ.Ο.- από την διατροφή μας και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους bodybuilders και άλλους αθλητές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ποσοτήτων Β.Λ.Ο. Ένα σωστά κατασκευασμένο έλαιο πλούσιο σε Β.Λ.Ο., θα πρέπει να περιέχει και τους δύο τύπους Β.Λ.Ο. αλλά στην σωστή αναλογία μεταξύ τους. Μεγάλη ποσότητα Α.Λ.Ο. μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την έλειψη Λ.Ο. και το αντίθετο.

Για παράδειγμα, το λιναρέλαιο είναι άριστο για μικρές χρονικές περιόδους (όπως η δίαιτα προετοιμασίας για αγώνες) αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Α.Λ.Ο. και πολύ χαμηλή Λ.Ο. ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλες χρονικές περιόδους. Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε πολύ προσεκτικά τις πηγές των Β.Λ.Ο. Οι ερευνητές συμβουλεύουν ότι η συνολική λήψη πρέπει να αποτελείται από Ω-6 (Λ.Ο.) που είναι τρεις ή τέσσερεις φορές μεγαλύτερη από Ω-3 (Λ.Ο.).

Όμως στην πραγματικότητα διαπιστώνουμε ότι έλαια με υψηλότερες αναλογίες Α.Λ.Ο. φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι αν και τα δύο διατροφικά στοιχεία (Λ.Ο. και Α.Λ.Ο.) θεωρούνται “βασικά”, το Α.Λ.Ο. είναι καλύτερο στην αύξηση της οξείδωσης και του μεταβολικού ρυθμού με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένα επίπεδα ενέργειας και πολλά άλλα ωφελήματα, χαρακτηριστικά των ιδιοτήτων των λιπαρών οξέων του τύπου Ω-3.

Άρα λοιπόν ένα καλό έλαιο πρέπει να περιέχει αρκετό Λ.Ο. ώστε να αποτρέπεται η έλλειψη Λ.Ο. Όμως πρέπει να είναι πλουσιότερο σε λιπαρά οξέα τύπου Ω-3 (Α.Λ.Ο.) για βελτιωμένη καύση λίπους, ενέργεια και ανάρρωση από προπονήσεις. Πρόσφατα έχει κατασκευασθεί ένα τέτοιο έλαιο που είναι μίγμα λιναρελαίου, ηλιελαίου, συσσαμιού και ελαίων από βλαστήματα ρυζιού, σιταριού και βρώμης και επιπλέον μέσα τριγλυκερίδια, λεκιθίνη και βιταμίνη Ε.

Αυτό το έλαιο μαζί με την χρήση λιναρελαίου έχει χρησιμοποιηθεί με άριστα αποτελέσματα από πολλούς επαγγελματίες bodybuilders στην προετοιμασία τους για αγώνες.

Πράγματι παίρνει αρκετό χρόνο να πείσεις αθλητές ότι η πρόσθεση λιπών στην διαιτά τους θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του λίπους στο σώμα τους, όμως, μόλις ξεπεράσουν το φόβο τους για το λίπος, εκπλήσσονται από τα αποτελέσματα.

Για να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους τα πλούσια σε Β.Λ.Ο. έλαια, πρέπει να είναι μέρος ενός πλήρους και ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος το οποίο έχει επαρκείς ποσότητες όλων των βασικών διατροφικών στοιχείων (δηλ. βιταμίνες, μέταλλα, κλπ.) διότι όλα αυτά απαιτούνται ώστε τα Β.Λ.Ο. να χρησιμοποιηθούν σωστά από τον οργανισμό μας.

Γνωρίζουμε ότι, τουλάχιστον, 27 από τα γνωστά 45 βασικά διατροφικά στοιχεία – βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βασικά αμινοξέα – χρησιμοποιούνται στον μεταβολισμό του λίπους. Αυτά που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις λειτουργίες των Β.Λ.Ο. είναι, μεταξύ άλλων, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο, ο χαλκός, ο σίδηρος και το κάλιο. Επίσης οι βιταμίνες Β3, Β6, Β12, C και Ε, η καροτίνη, το σελίνιο και το θειάφι και επιπλέον τα ένζυμα (πρωτείνες) που περιέχουν τα βασικά αμινοξέα. Επίσης όταν αυξάνετε την λήψη των πολυακόρεστων ελαίων θα πρέπει να αυξήσετε και στο μέγιστο την λήψη αντιοξειδωτικών.

Η δυνατότητα των Β.Λ.Ο. να βελτιώνουν την λειτουργία της ινσουλίνης θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής από τους bodybuilders και από εκείνους που απλά θέλουν να χάσουν βάρος. Η ινσουλίνη είναι η κυρίως υπεύθυνη ουσία για την ικανότητα σας να αναπτύσετε μυς και να χάσετε λίπος, αυτό όμως γίνεται μόνον εάν ο μεταβολισμός της ινσουλίνης, τα οποία είναι κοινά σε ανθρώπους που ακολουθούν μία συνηθισμένη διατροφή με μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων / λίγο λίπος / χαμηλή ποσότητα ινών / και χαμηλή ποσότητα βιταμινών και μετάλλων, θα έχουν σαν αποτέλεσμα λιγότερους μυς και μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους. Επίσης ο κακός μεταβολισμός της ινσουλίνης είναι αιτία παρουσίασης προβλημάτων στην υγεία μας. Η ινσουλίνη είναι ιδιαίτερα σημαντική, μαζί με διατροφικά στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το χρώμιο, στον μεταβολισμό των υδατανθράκων. Η έλλειψη Β.Λ.Ο. έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής λίπους (άρα και την εναποθεσή του), ιδιαίτερα αυτού που προέρχεται από υδατάνθρακες.

Το τελικό συμπέρασμα για την ωφέλεια των Β.Λ.Ο

Ένα έλαιο με μεγάλη περιεκτικότητα Α.Λ.Ο. είναι αντικαταβολικό. Αποτρέπει την διάσπαση του μυίκού ιστού από την εντατική προσπάθεια που καταβάλεται κατά τη διάρκεια σκληρών προπονήσεων. Το Α.Λ.Ο. αυξάνει τον ρυθμό της οξείδωσης, του μεταβολισμού, τα επίπεδα ενέργειας, την αντοχή, τα επίπεδα αποδόσεως, την ευαισθησία της ινσουλίνης και την ταχύτητα ανάρρωσης. Δεν εναποθέτει, αλλά καίει λίπος.

Το έχουμε δει να χρησιμοποιείται με επιτυχία και από αθλητές που κάνουν δίαιτα για αγώνες bodybuilding, αλλά και από απλούς ανθρώπους που απλά θέλουν να χάνουν λίπος. Λιγότερo λίπος, περισσότεροι μυς και καλύτερη υγεία τρώγοντας λίπος; Βεβαίως αρκεί να είναι το σωστό λίπος.

Πηγή: bodybuilding.gr via fit-blaster.com

Πως θα φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο home-gym στις διακοπές

7 αξεσουάρ εξοπλισμού για σκληρή προπόνηση, που μπορείς να φτιάξεις με ό,τι πρόχειρο βρεις στην αποθήκη του εξοχικού.

Μέσα στα σημαντικότερα προσόντα που χαρακτηρίζουν κάθε αυθεντικό αρσενικό, το να «πιάνουν τα χέρια του», είναι πολύ ψηλά στην κορυφή. Φτιάχνοντας δικές σου κατασκευές στο εξοχικό -είτε αυτές αφορούν σε φράκτες, πέργκολες, τραπέζια κήπου είτε, έστω, σε μια μικρή ψησταριά από θερμοσίφωνο- απ’ τη μια αποκτάς μεγάλες δόσεις αυτοσεβασμού και απ’ την άλλη εξοικονομείς πολλά χρήματα.

> Ποιες αντρικές «δουλειές του σπιτιού» πρέπει να ξέρεις να κάνεις καλά
Περισσότερο ωφέλιμο για σένα προσωπικά -σε σχέση όλες τις άλλες «κοινόχρηστες» κατασκευές σου στο εξοχικό-, είναι το να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο γυμναστήριο, με σκοπό φυσικά, να το χρησιμοποιείς όσο πιο συχνά γίνεται. Το καλό με έναν αυτοσχέδιο εξοπλισμό προπόνησης είναι ότι δεν χρειάζεσαι επαγγελματικές γνώσεις μάστορα. Ένα κομμάτι σωλήνα που περίσσεψε, ένα παλιό λάστιχο αυτοκινήτου, μερικά κομμάτια ξύλου ή ένας παλιόσακος που υπάρχει στην αποθήκη, μπορούν να γίνουν τα καθημερινά σου εργαλεία σκληρής προπόνησης, ισάξια με εκείνα που θα βρεις σε ένα «κροσφιτάδικο».

Μερικές ιδέες, παρακάτω:

Πάγκος ή κουτιά αναπήδησης
Και στις δυο περιπτώσεις, αυτό που χρειάζεσαι είναι τέσσερα -ίσα- χοντρά κομμάτια ξύλου για τη βάση και ένα κομμάτι κόντρα πλακέ με πάχος ανάμεσα στα 10 έως 15 εκατοστά -ανάλογα με το βάρος σου.
Καρφώνεις και αρχίζεις να χτυπιέσαι στις επαναλήψεις. Είτε αυτές αφορούν σε ξαπλωτές πιέσεις (με ένα βαρύ κομμάτι σίδερο -αντί για μπάρα- που ξέμεινε από την κατασκευή της πέργκολας), είτε σε box jumps.

> Αυτά είναι τα 5πιο προκλητικά CrossFit προγράμμαα προπόνησης

cinder block bench press xn3t

Είσαι πιο μάστορας από όσο φανταζόμασταν; Φτιάξε αυτό, που βολεύει και σαν καθιστικό.

Σάκος άμμου
Ένας έτοιμος σάκος άμμου, που απαιτείται σε προπονήσεις CrossFit, δεν πέφτει κάτω από τα 70€.

Εσύ, θα χρειαστείς μόνο τον παραπεταμένο σάκο σου από το στρατό ή ακόμη κι ένα άδειο σακί από πατάτες. Φόρτωσέ τα με χώμα στα κιλά που μπορείς να σηκώσεις και να κουβαλήσεις, σφράγισε καλά το στόμιο μέχρι που η μάζα του σάκου να γίνει συμπαγής και χτυπήσου ανελέητα.

sandbag training medley c1h1

Τράβηγμα και έλξη έλκηθρου

Bodybuilders, πυγμάχοι, αλλά και όλοι οι ελίτ αθλητές κάθε είδους, εξασκούνται στο τράβηγμα έλκηθρου, με σκοπό να αποκτήσουν μέγιστη ολική δύναμη. Το να βρεις στη λιανική αγορά ένα προπονητικό έλκηθρο έλξης με ζώνη είναι δύσκολο -η πιο λιτή εκδοχή του ξεπερνά τα 100€. Αλλά μπορείς να το «μαστορέψεις» τελείως τζάμπα, έχοντας τις εξής επιλογές: Α) ένα παλιό λάστιχο αυτοκινήτου, Β) ένα ζεμπίλι, Γ) ένα καρότσι οικοδομής.
Γεμίζεις κατά βούληση και σπρώχνεις ή τραβάς.

tire sled 1 4g4v

Βαρελάκι μπίρας
Ποιο περπάτημα του αγρότη, ποιες στρατιωτικές πιέσεις...
Το σήκωμα, το κουβάλημα και οι όρθιες πιέσεις με ένα βαρέλι μπίρας (γεμάτο, παρακαλώ) είναι μια από τις κορυφαίες προκλήσεις σε αγώνες Strongman ανά την υφήλιο.
Αν θέλεις να γίνεις Άτλας του fitness, κάνε αυτές τις κινήσεις που θα δεις στο βίντεο -και μετά, άδειασε το περιεχόμενο...

keg carry tpqv

Γιγάντια ελαστικά τρακτέρ
Λογικά, το εξοχικό σου είναι σε κάποιο χωριό, πράγμα που σημαίνει ότι τα τρακτέρ αφθονούν. Και επειδή τα παλιά ελαστικά τέτοιων οχημάτων σπανίως μπαίνουν στην ανακύκλωση, όλο και κάπου θα βρεις έναν αγρότη που παρακαλάει να ξεφορτωθεί τη σαβούρα από το γκαράζ του. Τι μπορείς να κάνεις με ένα τέτοιο ελαστικό «θηρίο» στο δικό σου οικόπεδο; Κορυφαίες στιγμές οικοδόμησης μυών, που θα σου φανούν χρήσιμες σε όποιο άλλο χόμπι σπορ απολαμβάνεις το καλοκαίρι -από ποδόσφαιρο και βόλεϊ στην παραλία μέχρι σκι και windsurfing.

Σωλήνας αποχέτευσης
Μη γελάς. Πάρε ένα κομμάτι PVC υδραυλικού σωλήνα (αυτοί της αποχέτευσης είναι πιο κατάλληλοι λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου) και γέμισέ τον με νερό. Κλείσε ερμητικά τις άκρες με δυο τάπες και μπόλικη μονωτική κόλλα και απόκτησε την δική σου αυτοσχέδια μπάρα.

Από άρσεις θανάτου μέχρι πιέσεις στον πάγκο (που έφτιαξες με πέντε κομμάτια ξύλου στην αρχή του άρθρου), κάθε άσκηση προπόνησης με μπάρα είναι στα χέρια σου.

crossfit 204 mw slosh pppn

Πηγή: gr.askmen.com

  • Κατηγορία Fitness
Ετικέτες

Πώς οι selfies επηρεάζουν την υγεία μας

Πίσω από κάθε selfie υπάρχει και ένας έντονος κίνδυνος...

Καθημερινά τα social media κατακλύζονται από selfies. Η νέα αυτή τάση όχι μόνο έχει αλλάξει τα δεδομένα στις φωτογραφίες, αλλά και στην τεχνολογία, καθώς συνεχώς βγαίνουν στην αγορά νέα προϊόντα που βοηθούν τους λάτρεις των selfies να τραβήξουν ομορφότερες φωτογραφίες. Όπως για παράδειγμα τα selfies stick. Πόσο αθώα όμως είναι αυτή η συνήθεια;

Μια μερίδα των επιστημόνων που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου ισχυρίζονται ότι πίσω από κάθε selfie, υπάρχει ένας έντονος κίνδυνος: Είμαστε τόσο απορροφημένοι με τη διαδικασία του να καταγράψουμε τη στιγμή σε φωτογραφίες που ξεχνάμε να τη ζήσουμε. Με τον τρόπο αυτό, στερούμαστε τη χαρά αυτού το οποίο θέλουμε να απαθανατίσουμε για να το απολαύσουμε εκ των υστέρων. Με άλλα λόγια, αντί να επιδιδόμαστε στο να ζούμε αυτό που μας συμβαίνει στο έπακρο, καταναλώνουμε χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να τραβήξουμε την τέλεια φωτογραφία που θα αποδώσει όσο καλύτερα γίνεται το πόσο καλά περνάμε.

Εκτός αυτών όμως, η μανία με την αποτύπωση του εαυτού μας στις διάφορες δραστηριότητες της καθημερινότητας, υπάρχει κίνδυνος να μας προκαλέσει άγχος με την εμφάνισή μας. Το ναρκισσιστικό στοιχείο φαίνεται να ευνοείται από τις selfies. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος ασχολείται συνεχώς με το πώς δείχνει στις φωτογραφίες που τραβάει και ποστάρει στα social media, προσπαθώντας να αγγίξει την τελειόττηα, κάτι δεν πάει καλά.

Παράλληλα, έρευνες που γίνονται κατά καιρούς, δείχνουν πως η τάση με τις selfies μειώνει την κοινωνικότητα και δημιουργεί αποξένωση. Μελέτη του 2013 από το πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ έδειξε πως όσοι ανεβάζουν φωτογραφίες τους στο facebook με μεγάλη συχνότητα, έχουν κίνδυνο αποξένωσης από τους φίλους, την οικογένεια και τους συμφοιτητές τους.

  • Κατηγορία Υγεία

Μύθος ο υγιής παχύς άνθρωπος

Τι δείχνει μια ευρωπαϊκή έρευνα για τους έχοντες παραπανίσια κιλά!

Οι άνθρωποι που έχουν βάρος παραπάνω από το κανονικό, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και εμφράγματος, ακόμη κι αν κατά τα άλλα είναι μεταβολικά υγιείς, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα, όπου συμμετείχαν αρκετοί έλληνες επιστήμονες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης) στοιχεία σε διάστημα 12ετίας για πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα ηλικιίας 35 έως 70 ετών, μεταξύ των οποίων 7.637 που εμφάνισαν καρδιολογικό πρόβλημα λόγω στεφανιαίας νόσου (μερικοί πέθαναν από έμφραγμα). Διαπιστώθηκε ότι το να είναι κανείς υπέρβαρος ή παχύσαρκος, αυξάνει κατά 26% έως 28% τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σε σχέση με όσους έχουν κανονικό βάρος.
Ο αυξημένος κίνδυνος για όσους έχουν παραπανίσια κιλά, ισχύει ακόμη κι αν αυτοί έχουν φυσιολογικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, τριγλυκεριδίων και χοληστερίνης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι ο «υγιής παχύς» είναι ένας μύθος. Συνεπώς, όπως ανέφεραν, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να φροντίζει, ώστε με διάφορους τρόπους (σωστή διατροφή, άσκηση κ.α.) να διατηρεί το βάρος του εντός φυσιολογικών πλαισίων.

Κάποιες προηγούμενες μελέτες είχαν παράσχει ενδείξεις ότι μια κατηγορία υπέρβαρων ανθρώπων φαίνονται να είναι υγιείς παρά το πάχος τους, κάτι που έχει οδηγήσει στον χαρακτηρισμό τους ως «μεταβολικά υγιείς παχείς» ή «παχείς αλλά υγιείς», παρόλο που δεν υπάρχει επιστημονική ομοφωνία για τα κριτήρια που ορίζουν αυτή την ομάδα.
Όμως η νέα μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, με επικεφαλής την ελληνικής καταγωγής δρ Ιωάννα Τζουλάκη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου και την επιδημιολόγο δρα Καμίλ Λασάλ του University College του Λονδίνου (UCL), δείχνει ότι στην πραγματικότητα τα φαινόμενα απατούν και ότι ακόμη και οι εν λόγω υπέρβαροι κινδυνεύουν περισσότερο από την καρδιά τους σε σχέση με όσους έχουν κανονικό βάρος.
Η έρευνα συμπέρανε ότι όσοι θεωρούνται μη υγιείς μεταβολικά (έχουν δηλαδή υπέρταση, σάκχαρο, χαμηλή «καλή» χοληστερίνη, υψηλά τριγλυκερίδια ή περιφέρεια μέσης άνω των 94 εκατοστών οι άνδρες και άνω των 80 εκατοστών οι γυναίκες), αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο έως σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, άσχετα αν έχουν κανονικό βάρος ή όχι. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος είναι 2,1 φορές μεγαλύτερος για τους μη υγιείς με κανονικό βάρος, 2,3 φορές μεγαλύτερος για τους μη υγιείς υπέρβαρους και 2,8 φορές μεγαλύτερος για τους μη υγιείς παχύσαρκους.

Από την άλλη, αν κανείς είναι μεταβολικά υγιής, το βάρος κάνει τη διαφορά: σε σχέση με όσους έχουν κανονικό βάρος, οι υγιείς υπέρβαροι έχουν αυξημένο κατά 26% κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, ενώ οι υγιείς παχύσαρκοι κατά 28%. Συνεπώς, ναι μεν οι μεταβολικά υγιείς υπέρβαροι και παχύσαρκοι έχουν μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο σε σχέση με τους μεταβολικά μη υγιείς υπέρβαρους και παχύσαρκους, παρόλα αυτά έχουν σαφώς μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με όσους έχουν κανονικό βάρος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όσοι έχουν δείκτη μάζας σώματος-ΔΜΣ (αναλογία βάρους σε κιλά προς το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα) 25 έως 30, θεωρούνται υπέρβαροι, ενώ άνω των 30 παχύσαρκοι. Ένας ΔΜΣ 18,5 έως 25 θεωρείται φυσιολογικό βάρος, ενώ αν είναι κάτω του 18,5, κάποιος είναι λιποβαρής.

Η Ιωάννα Τζουλάκη δήλωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει πλέον η έννοια του υγιούς παχύσαρκου. Η μελέτη μας δείχνει ότι οι άνθρωποι με βάρος άνω του κανονικού, που μπορεί να κατηγοριοποιηθούν ως "υγιείς", απλώς δεν έχουν ακόμη εμφανίσει ένα ανθυγιεινό μεταβολικό προφίλ. Αυτό θα έλθει στην πορεία και μετά θα έχουν κάποιο επεισόδιο, όπως ένα έμφραγμα».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το έξτρα βάρος από μόνο του μπορεί να μην αυξάνει άμεσα τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, αλλά μάλλον έμμεσα μέσω μηχανισμών όπως η αυξημένη αρτηριακή πίεση και το υψηλό σάκχαρο. Πάντως οι επιστήμονες δεν έκαναν διαχρονικές μετρήσεις για να μελετήσουν ποιές αλλαγές εμφάνιζε η μεταβολική υγεία των συμμετεχόντων στην έρευνα. Θεωρούν όμως δεδομένο ότι, μετά τη νέα μελέτη τους, είναι αναγκαία η πρόληψη και η θεραπεία της παχυσαρκίας απο άποψη δημόσιας υγείας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στις εξής χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία και Βρετανία.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης η Αντωνία Τριχοπούλου (πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και ομότιμη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών), η Βασιλική Μπενέτου (αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών) και ο Μιχάλης Κατσούλης (ερευνητής του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας).

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η «χρυσή» συνταγή που ανεβάζει την λίμπιντο του άνδρα

Πρόκειται για τη «μαγική» συνταγή η οποία ως απαραίτητο συστατικό στοιχείο περιλαμβάνει τις ακτίνες του ηλίου.

Αυστριακοί ερευνητές, μετά από έρευνα, ανακάλυψαν ότι η τεστοστερόνη αυξάνεται με τη βοήθεια της βιταμίνης D. Το συστατικό αυτό δημιουργείται από την έκθεσή μας στον ήλιο. Τα υπόλοιπα προέρχονται από τη διατροφή.  

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Clinical Endocrinology, σε 2.299 άντρες, βρέθηκε ότι αυτοί που είχαν στον οργανισμό τους μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης D είχαν περισσότερες σεξουαλικές ορμόνες, από αυτούς που δεν είχαν επαρκή αποθέματα του συστατικού αυτού. Και στις δύο περιπτώσεις, τα επίπεδα στο αίμα πέφτουν το χειμώνα και αυξάνονται το καλοκαίρι.  

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να επηρεάσουν τη libido ενός άντρα, καθώς μπορούν να μειώσουν και την ενέργειά του. Επίσης, η ύπαρξη τεστοστερόνης, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, βοηθάει στη διατήρηση της μυϊκής δύναμης και της πυκνότητας των οστών.  

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Graz, στην Αυστρία, βρήκαν ότι οι άντρες, με το λιγότερο 30 νανογραμμάρια βιταμίνης D ανά μιλιλίτρο αίματος, είχαν περισσότερη τεστοστερόνη σε σχέση με αυτούς που είχαν έλλειψη βιταμίνης D.  

Στους 2.299 συμμετέχοντες βρέθηκε ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της βιταμίνης D βρίσκονταν στην κορύφωσή τους τον Αύγουστο και έπεφταν το χειμώνα, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα το Μάρτιο.

  • Κατηγορία Man

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς!

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο διαβίωσης;

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς για έβδομη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έκθεση της Economist Intelligence Unit.  Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, η Economist Intelligence Unit αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο βασικός λόγος που η Μελβούρνη βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη είναι οι ισχυρές της επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, ενώ σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε η χαμηλή εγκληματικότητα.

Η Βιέννη βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης, με το Βανκούβερ και το Τορόντο να ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Μια ακόμα πόλη της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα, κατέλαβε την πέμπτη θέση ενώ στο νούμερο επτά βρίσκεται το Περθ. Όσο για το Σίδνεϊ, λόγω του υψηλού κόστους κατοικιών και την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας, βρίσκεται για δεύτερη φορά εκτός της 10άδας, καταλαμβάνοντας την 11η θέση.

  • Κατηγορία Best life

Αποκτήστε το CELLUCOR C4 Pre-Workout σε 4 υπέροχες γεύσεις!

Βρείτε τώρα από το Muscle Club τη μοναδική φόρμουλα που περιέχει συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη της ενέργειας και της απόδοσης.

Δεν κάνουν πίσω σε μια πρόκληση, και ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσουν υψηλότερα είναι να συνεχίσουν να πηγαίνουν προς τα εμπρός.

Όσοι από εσάς συνεχίζετε να θέτετε στόχους και να τους επιτυγχάνετε, έχουμε δημιουργήσει το επόμενο επίπεδο C4.

Χαρακτηριστικά Cellucor C4:

- Εκρηκτική ενέργεια
- Τέλειες γεύσεις
- Επικές προπονήσεις

Τι είναι το C4;

- Το C4 είναι η έκρηξη που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο, όταν κυκλοφόρησε το 2011.
- Βοήθησε τους εθισμένους στο γυμναστήριο, τους μαχητές του Σαββατοκύριακου, αθλητές και διαγωνιζόμενους παντού να αναδειχθούν και να αποτελέσουν θρύλους.
- Το Fourth Generation C4 της Cellucor είναι το επόμενο επίπεδο καινοτομίας και φινέτσας.
- Η σύνθεσή του είναι πλέον πιο επίλεκτη, πιο ισχυρή, ενώ περιλαμβάνει το καταπληκτικό συστατικό, TeaCor™ για βελτίωση της ενέργειας που έρχεται γρήγορα και διαρκεί περισσότερο.

Η φόρμουλα C4 περιέχει συστατικά που βοηθούν στην προαγωγή της ενέργειας, των αγγειοδιαστολών και της απόδοσης :

- Βήτα-Αλανίνη: Ένα αμινοξύ που υποστηρίζει μυική αντοχή. Η Βήτα Αλανίνη προκαλεί αίσθηση καψίματος σε όλο το σώμα, το οποίο σας επιτρέπει να γνωρίζετε ότι κάνει δουλειά.
- Νιτρική Κρεατίνη: Κρεατίνη δεσμευμένη σε Νιτρικά. Η Νιτρική Κρεατίνη παράγει δύο επιθυμητά αποτελέσματα στην απόδοση: Κρεατίνη για δύναμη και Νιτρικά για αγγειοδιαστολές.
- N-Ακετύλ L-Τυροσίνη: Είναι ένα βασικό μέρος του απαραίτητου ενεργειακού μείγματος. Αυτό βοηθά στην υποστήριξη κοφτερής πνευματικής και σωματικής απόδοσης.
- Καφεΐνη: Μια δημοφιλής και αποδεδειγμένη πηγή ενέργειας.

Αποκτήστε το CELLUCOR C4 Pre-Workout από το Muscle Club με ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για όλη την Ελλάδα πατώντας εδώ!

a2e0ada1 4eda 4650 b905 9b6d6c1312fd.jpg. CB312094329

Πήραμε τις καλύτερες γεύσεις μας και τις κάναμε καλύτερες. Κάθε μεζούρα C4 θα σας δώσει απίστευτη νοστιμιά. Βιώστε Εκρηκτικές Προπονήσεις. Η γεύση του C4 όταν πίνετε μια γουλιά. Διαθέσιμο σε γεύσεις: fruit punch, πορτοκάλι, καρπούζι & pink lemonade! Η αίσθηση καψίματος όταν ταξιδεύει μέσα στο σώμα σας.

Η απότομη αύξηση της κινητοποίησης που σας χτυπά την κατάλληλη στιγμή - λίγο πριν να είστε έτοιμοι να συντρίψετε την προπόνηση σας. Η μόνη λέξη για να το περιγράψει είναι εκρηκτικό.
Ό,τι αγαπάτε στο αγαπημένη σας προ-προπονητικό εξακολουθεί να υπάρχει, ενώ μόλις ξεκίνησε το επόμενο κεφάλαιο από τις πιο επικές προπονήσεις σας.

Σημείωση: Αν έχετε απορίες αναφορικά με τη χρήση του προϊόντος μας, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε γιατρό ή διατροφολόγο.
Οι διατροφικές πληροφορίες μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το άρωμα.
*Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι απλώς ενδεικτικές και για διαφημιστικούς σκοπούς μόνο.
Η τελική εικόνα του προϊόντος μπορεί να μεταβληθεί.

Διατροφικές Πληροφορίες

257127 c4 extreme cellucor

Άλλα συστατικά: Φυσικά και Τεχνητά Αρώματα (! Περιέχει FD & C Μπλε #), κιτρικό οξύ, μηλικό οξύ, διοξείδιο του πυριτίου, ασβεστίου Silicatte, σουκραλόζη, ακεσουλφάμη κάλιο (Ace-Κ) Advantra Ζ σήμα κατατεθέν της Nutratech inc.

Δοσολογία

Απλά αναμίξτε 1 μεζούρα C4 με νερό (ή χυμό) 15-30 λεπτά πριν την προπόνηση σας.
Ξεκινήστε με τη χρήση μόνο 1 μεζούρας για να εκτιμήσετε την ανοχή σας.
Το C4 μπορεί να ληφθεί με την τροφή ή με άδειο στομάχι.

mc superior

Δύσκολες ώρες για τον Pro bodybuilder Rich Piana

Μεγάλο ΣΟΚ έχει προκαλέσει στον κόσμο του bodybuilding η περιπέτεια υγείας του 46χρονου αθλητή...

O Pro bodybuilder Rich Piana είναι σε ιατρικό επαγόμενο κώμα, αφού όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας στο TMZ Sports, χρειάστηκε επείγουσα ιατρική βοήθεια στο σπίτι του στη Φλόριντα.

Ο 46χρονος Piana έχει αγωνιστεί και έχει κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς bodybuilding με την πάροδο των ετών – συμπεριλαμβανομένου του Mr. California και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο Instagram, με πάνω από 1 εκατομμύριο οπαδούς.

Οι πηγές της αστυνομίας λένε … ότι το προσωπικό έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκε σε ενδεχόμενη κλήση υπερβολικής δόσης στο σπίτι του Piana το απόγευμα της Δευτέρας. Όταν έφθασαν, ο Piana δεν ανταποκρίθηκε και μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο όπου τοποθετήθηκε σε ιατρικά *επαγόμενο κώμα.

*Προσωρινό κώμα η βαθιά κατάσταση απώλειας συνείδησης που προκαλείται από μια ελεγχόμενη ή μη δόση φαρμάκου

Τυχαιοποιημένες μελέτες έχουν αποτύχει να αποδείξουν οποιαδήποτε επιβίωση ή νοσηρότητα από όφελος του επαγόμενου κώματος σε ποικίλες συνθήκες, όπως σε νευρο-χειρουργικες παρεμβάσεις, τραύμα κεφαλής , ενδοκρανιακή ανευρύσματος ρήξη, ενδοκρανιακή αιμορραγία , ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο , και επιληπτική κατάσταση . Εάν ο ασθενής επιβιώσει, η γνωστική εξασθένηση μπορεί επίσης να ακολουθήσει ανάκαμψη από τον κώμα (βαθύς ύπνος).

 

 

www.bodyandstyle.net

  • Κατηγορία Νέα

5 τρόποι για ευκολότερη απώλεια σωματικού λίπους

Για πολλούς από εμάς που δεν μετράμε θερμίδες και δεν προετοιμάζουμε σχολαστικά τα γεύματά μας για ολόκληρη την εβδομάδα, η απώλεια λίπους και η γράμμωση φαίνεται να είναι μια συνεχής μάχη μεταξύ καλών έναντι κακών ημερών.

Συχνά αυτό καταλήγει με πολύ μικρή πρόοδο, κάτι σαν χαμένη προσπάθεια. Αλλά υπάρχει ελπίδα. Πιο κάτω είναι 5 εύκολες τεχνικές που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει βοηθώντας στην απώλεια βάρους και στο κάψιμο του σωματικού λίπους.

1. Κύκλος Υδατανθράκων

Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά από προπονητές και έμπειρους bodybuilders, ο κύκλος υδατανθράκων είναι μια βραχυπρόθεσμη τεχνική που μπορει να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα οροπέδια της απώλειας βάρους και να βοηθήσει το σώμα σας να αξιοποιήσει καλύτερα τα διαθέσιμα καύσιμα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κύκλων υδατανθράκων και πολλά μπορούν να γραφτούν για το θέμα, αλλά για να κρατήσουμε τα πράγματα απλά, σχετίζονται όλα με την αύξηση και τη μείωση του ποσού των υδατανθράκων που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση ανάλογα με το φόρτο εργασίας σας. Ο κύκλος υδατανθράκων σας αναγκάζει:

– Να τρώτε λιγότερες θερμίδες
– Να μειώσετε την κατακράτηση υγρών
– Να αξιοποιήσετε καλύτερα το λίπος ως πηγή ενέργειας

Μια απλή προσέγγιση του κύκλου υδατανθράκων είναι απλώς να διατηρείτε μια υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης και μια μέτρια πρόσληψη λίπους, καθώς εναλλάσσετε την πρόσληψη υδατανθράκων σας με τον ακόλουθο τρόπο:

– Υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων στις βαριές ημέρες προπόνησης (προπόνηση ποδιών, υψηλής έντασης καρδιαγγειακή άσκηση).
– Μέτρια πρόσληψη υδατανθράκων στις μέτριες ημέρες προπόνησης (προπόνηση του ανώτερου σώματος και καρδιαγγειακή άσκηση σταθερής ταχύτητας).
– Χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων τις ημέρες που δεν προπονείστε η εκτελείτε πολύ χαμηλής έντασης καρδιαγγειακή άσκηση.

Οι πιο έμπειροι αθλητές μπορούν εύκολα να υπολογίσουν ακριβώς πόσους υδατάνθρακες χρειάζονται, αλλά για να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, πιο κάτω είναι μερικοί απλοί κανόνες για να ακολουθήσετε:

– Ημέρες υψηλής πρόσληψης υδατανθράκων – Πάρτε υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα. Φροντίστε να είναι σύνθετοι και όσο το δυνατόν πιο ανεπεξέργαστοι.
– Ημέρες μέτριας πρόσληψης υδατανθράκων – Μειώστε την πρόσληψη υδατανθράκων σας και επικεντρώστε την γύρω από τις προπονήσεις σας.
– Ημέρες χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων – Κυρίως λαχανικά (μη-αμυλούχα), με μόνο μια μικρή μερίδα υδατανθράκων.

Να θυμάστε ότι αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική και δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ακολουθείτε για μήνες. Οι ημέρες χαμηλών υδατανθράκων είναι αρκετά κοπιαστικές και μπορεί να σας κάνουν οξύθυμους, οπότε βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε καλά και ότι παραμένετε ενυδατωμένοι καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Ευθυγραμμίστε τα cheat meals σας

Τα cheat meals είναι ζωτικής σημασίας για τον κάθε αθλούμενο ή άτομο που προσπαθεί να χάσει βάρος. Ενώ υπάρχει μια μικρή ομάδα ατόμων που μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά τα γεύματα, η πλειοψηφία από εμάς τρελαινόμαστε μόνο στη σκέψη ενός γεύματος πλούσιου σε λιπαρά, ζάχαρη και θερμίδες. Γιατί; Επειδή το σώμα και το μυαλό μας ποθούν ενέργεια, ειδικά όταν δεν παίρνουν αρκετή (όπως στην περίπτωση μιας δίαιτας). Οι λιγούρες συχνά τείνουν να μειώνονται σε ένταση ή να εξαφανίζονται εντελώς μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε αν μπορείτε κρατηθείτε μακριά και αποσπάστε τον εαυτό σας. Εάν δεν μπορείτε όμως τότε ευθυγραμμίστε τα cheat meals σας πιο κοντά στις ώρες προπόνησης ή τουλάχιστον στις βαρύτερες ημέρες προπόνησης.

Να είστε επίσης ευέλικτοι με τα cheat meals σας. Αν επιθυμείτε πολύ κάτι ενεργειακά πυκνό, αλλά δεν το έχετε προγραμματίσει, πάρτε το και απλά αλλάξτε τις προπονήσεις σας εκείνη την ημέρα. Αυτή η ευελιξία θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε καλύτερα την πρόσληψη σας με τις ενεργειακές σας δαπάνες και ανάγκες, καθιστώντας το ευκολότερο για εσάς να επιτύχετε μεγαλύτερα κέρδη και μια πιο άπαχη σωματική διάπλαση με την πάροδο του χρόνου.

3. Προπονήστε ολόκληρο το σώμα

Οι περισσότεροι αθλούμενοι παραμένουν συχνά με την ίδια ρουτίνα προπόνησης 1 ή 2 μυϊκών ομάδων την ημέρα, το οποίο είναι καλό για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει γενικότερα με την άσκηση, το ίδιο ερέθισμα δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα μετά από μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Οι προπονήσεις ολόκληρου του σώματος είναι ιδανικές για όσους θέλουν να αλλάξουν λίγο την ρουτίνα, να κρατήσουν τα πράγματα ενδιαφέρον και να αποκτήσουν καλύτερη κέρδη. Ενώ υπάρχουν πολλά είδη προπονήσεων, η μέθοδος προπόνησης DUP είναι μία από τις καλύτερες που υπάρχουν και όταν εφαρμόζεται σε μια πλήρη προπόνηση σώματος μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να επιτύχετε ταχύτερες αυξήσεις στη δύναμη και στο μέγεθος.

Οι προπονήσεις ολόκληρου του σώματος είναι εξαιρετικές για την απώλεια σωματικού βάρους και λίπους καθώς:

– Έχουν την τάση να είναι πιο μεταβολικά απαιτητικές.
– Η αυξημένη συχνότητα προπόνησης στους διάφορους μύες θα βοηθήσει στην παροχή μιας μεγαλύτερης ώθησης για μυϊκή ανάπτυξη.

Ενώ οι προπονήσεις ολόκληρου του σώματος μπορεί να είναι αρκετά απαιτητικές, η βραχυπρόθεσμη χρήση τους μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με τη βελτίωση της σωματικής σύστασης. Στις προπονήσεις DUP που αναφέρονται παραπάνω έχουν αναφερθεί ολόκληρα άρθρα, αλλά στην ουσία περιλαμβάνουν τη χρήση διαφορετικών βαρών, σετ και επαναλήψεων για κάθε συνεδρία αντί τις ίδιες επαναλήψεις και σετ για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σιγά-σιγά αυξάνετε το βάρος. Ενσωματώνοντας πλήρης ποροπονήσεις σώματος για 4-8 εβδομάδες είναι απλό αλλά αποτελεσματικό για να σας βοηθήσει στη φάση γράμμωσης.

4. Κάντε προπόνηση HIIT

Αερόβιο, ο εχθρός των περισσότερων bodybuilders. Για τους πλείστους δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά αναγκαίο εάν θέλετε γραμμωμένους κοιλιακούς και μια πιο άπαχη σωματική διάπλαση. Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) θεωρείται η καλύτερη μορφή καρδιαγγειακής άσκησης, όταν πρόκειται για τη μεγιστοποίηση του μεταβολισμού σας και τις θερμίδες που καίγονται, χάρη στην αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση. Η υψηλής έντασης καρδιαγγειακή άσκηση δεν είναι διασκεδαστική, αλλά «σπάζοντας» την σε μικρές περιόδους έντασης βοηθά στην μείωση του πόνου. Αντί να κάνετε 30 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης, διαιρέστε την σε τρεις περιόδοους 10 λεπτών. Θεωρώντας ότι κάνετε διαλειμματική προπόνηση, εκτελείτε βασικά μόνο 5 λεπτά άσκησης, η οποία δεν είναι πολλή σε σχέση με τα τεράστια οφέλη που θα σας παρέχει.

5. Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνη σας

Η απλούστερη στρατηγική από όλες. Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών σας είναι ένας σίγουρος τρόπος που θα σας βοηθήσει να χάσετε αυτά τα «ψωμάκια» και να αδυνατίσετε. Ενώ δεν είναι ένα θαυματουργό συστατικό, η πρωτεϊνη είναι αρκετά αποτελεσματική με πολυάριθμες μελέτες να αναφέρουν τα οφέλη της αυξημένης πρόσληψης της για την απώλεια βάρους. Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως όλοι οι τρόποι με τους οποίους η αύξηση πρόσληψης πρωτεϊνών σας μπορεί να σας βοηθήσει με την απώλεια βάρους, γνωρίζουμε ένα-δυο τρόπους:

– Η πρωτεΐνη είναι πιο χορταστική, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση της πείνας και στη μειώση της όρεξης, αναγκάζοντάς σας να τρώτε λιγότερο.
– Η πρωτεΐνη υποστηρίζει το μυϊκό ιστο, ο οποίος είναι μεταβολικά ενεργός και μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των θερμίδων που καίγονται σε κατάσταση ηρεμίας.
– Η πρωτεΐνη μειώνει την αποτελεσματικότητα με την οποία το σώμα σας κερδίζει βάρος. Αυτό είναι ευνοϊκό για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η επαναπρόσληψη βάρους είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την μακροπρόθεσμη διαχείριση βάρους.

Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών σας είναι πλέον ευκολότερη και φθηνότερη από ποτέ με μια τεράστια ποικιλία από σκόνες πρωτεϊνης και επιλογές διαφόρων σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Προσπαθήστε να καταναλώνετε την πρωτεΐνη σας ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της ημέρας, και όχι να την παίρνετε όλη σε ένα γεύμα. Θα αποκομίσετε τα οφέλη σε χρόνο μηδέν.

Γραμμώστε σύντομα!

Να θυμάστε, η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους περισσότερους από εμάς οι οποίοι δεν είναι τόσο γενετικά προικισμένοι. Επιπλέον, χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά μπορείτε να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα για σας, ενσωματώνοντας μερικές απλές τεχνικές. Αλλάζοντας την πρόσληψη υδατανθράκων σας, όντας ευέλικτοι με τα cheat meals σας, ενσωματώνοντας πλήρης προπονήσεις σώματος και υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, καθώς και αυξάνοντας την πρόσληψη πρωτεϊνης σας είναι όλα σχετικά απλοί, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικοί τρόποι για να σας βοηθήσουν να οικοδομήσετε μυϊκή μάζα και να χάσετε λίπος.

Πηγή: Mrsupplement.com.au via www.fit-blaster.com

Αληθινή δύναμη και αντοχή με το Serious Mass της Optimum Nutrition

Κανείς δεν μπορεί να γίνει πρωταθλητής στο bodybuilding εάν πρώτα δεν κερδίσει σωματικό βάρος.

Λίγοι είναι προικισμένοι από τη φύση, έτσι ώστε να βλέπουν το βάρος τους στη ζυγαριά να ανεβαίνει ικανοποιητικά χωρίς καμία προσπάθεια. Εάν είσαι αρχάριος bodybuilder ή άτομο που κερδίζεις δύσκολα βάρος, τότε ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στο στόχο σου μόνο με το φαγητό.

Χρειάζεσαι ένα συμπλήρωμα το οποίο να σε προμηθεύει με όλα τα βασικά συστατικά διατροφής που χρειάζεσαι και πάνω απ όλα να σου δίνει πολλές θερμίδες.

Κάθε δόση της Serious Mass προσφέρει 1250 πολύτιμες θερμίδες και 50γρ υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Με το μοναδικό συνδυασμό υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και MCT, γεμίζει το σώμα σου με αρκετή ενέργεια έτσι ώστε να τα βγάλεις πέρα ακόμα και στις πιο απαιτητικές προπονήσεις.

Ένας μοναδικός συνδυασμός βιταμινών και μετάλλων καθώς και η προσθήκη Creatine και L-Glutamine δίνουν στη SERIOUS MASS ένα πλήρες διατροφικό προφίλ.

Το συγκεκριμένο προϊόν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζεται με τα υγρά bcaa αμινοξέα κι αυτό γιατί μια φόρμουλα αύξησης βάρους, όπως η Serious Mass δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα bcaa αμινοξέων ανά δόση. Τα bcaa είναι τα πιο απαραίτητα αμινοξέα για την μυϊκή ανάπτυξη.

Αγοράστε το Serious Mass από τα X-Treme Stores με δώρο ένα Creatine 144g πατώντας εδώ!

20708460 1629550590420770 8261001766119327629 n

Διατροφικές πληροφορίες

01 067 112 serious mass 12lbs facts

Οδηγίες Χρήσεως

2 scoop σε 400ml νερό, δύο φορές την ημέρα

Τα γνήσια προϊόντα OPTIMUM NUTRITION αποκλειστικά στα X-TREME Stores.

Μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες καταναλωτών που αγόρασαν από ανεπίσημους προμηθευτές, αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας ON’S WHEY, όπως και άλλα προϊόντα OPTIMUM NUTRITION, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε την παρακάτω ενημέρωση:

Τα X-TREME STORES είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας της ON στην Ελλάδα, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και επισκεπτόμενοι το επίσημο site της ΟΝ.

«Εισάγουμε ΜΟΝΟ τα ΓΝΗΣΙΑ προϊόντα OPTIMUM από τον επίσημο προμηθευτή και ποτέ δεν ψάξαμε να βρούμε, μέσω τρίτων, φθηνότερες τιμές, θυσιάζοντας έτσι την ποιότητα του προϊόντος και διακινδυνεύοντας την ασφάλειά σας.

Η ΟΝ μέσω του Ευρωπαϊκού Γραφείου της που βρίσκεται στο Λονδίνο, ενημερώνει για το πρόβλημα τους διάφορους εμπόρους που προμηθεύουν τους ανυποψίαστους καταναλωτές προϊόντα ΟΝ προερχόμενα από μη έγκυρες πηγές.

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί από αμφίβολης ποιότητας προϊόντα που έρχονται στην Ελλάδα από γειτονικές μας χώρες και η ΟΝ ψάχνει να βρει μία λύση γι αυτό.

xtreme stores theseis ergasias

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS