Πως να αποκτήσετε μια εντυπωσιακή τριγωνική πλάτη - Συμβουλές από τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η πλάτη αποτελείται από έναν αριθμό διασυνδεδεμένων ισχυρών μυών, όπως το πλατύς ραχιαίος, ο μείζων στρογγυλός, οι ρόμβοι και ο τραπεζοειδής. Ενώ οι ειδικές ασκήσεις απομόνωσης στοχεύουν κάθε ένα από αυτούς, δημιουργώντας μια πλατιά και τεράστια πλάτη απαιτούνται πολυαρθρικές κινήσεις σχεδιασμένες για να δουλέψουν όλους αυτούς τους μύες.

Οι έλξεις στο μονόζυγο (pull-ups), οι εμπρόσθιες έλξεις τροχαλίας (lat pulldown) και η κωπηλατική τροχαλίας (cab le rows) αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πλάτης, αλλά πιο κάτω είναι τέσσερις ασκήσεις που πιστεύω ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές για την οικοδόμηση μάζας και το πάχους στην πλάτη.

 

Άρσεις θανάτου

Οι άρσεις θανάτου λειτουργούν μια σειρά από διαφορετικούς μύες, συμπεριλαμβανομένου της πλάτης, του χαμηλού μέρους της πλάτης και των ποδιών, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για τη δημιουργία μιας ισχυρής και μεγάλης σωματικής διάπλασης. Πιο κάτω θα δείτε πώς να κάνετε αυτή την άσκηση: 

Σταθείτε μπροστά από μία φορτωμένη Ολυμπιακή μπάρα με τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών. Στη συνέχεια, κάντε ένα ημικάθισμα με την πλάτη σας σε μια γωνία περίπου 45 μοιρών με το πάτωμα και πιάστε τη μπάρα με μια εναλλασσόμενη λαβή, ελαφρώς μεγαλύτερη από το πλάτος των ώμων. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και τραβήξτε τους προς τα μέσα, τραβήξτε το βάρος προς τα πάνω πιέζοντας με τα πόδια σας προς τα κάτω, συνεχίστε την κίνηση μέχρι να είστε σε όρθια θέση και η μπάρα μπροστά στο μήκος των χεριών σας.

Με μια ελεγχόμενη κίνηση, αντιστρέψτε την κίνησης και μειώστε το βάρος πίσω κάτω στο πάτωμα, χρησιμοποιώντας τα πόδια σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Κωπηλατική με μπάρα στην πρόκυψη

Σε αντίθεση με τις άρσεις θανάτου , αυτή η άσκηση επικεντρώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην πλάτη. Για να το εκτελέσετε, πιάστε μια μπάρα με μια λαβή ευρύτερη από το πλάτος των ώμων και κάμψτε τη μέση, μέχρι το ανώτερο σώμα σας να είναι σχεδόν παράλληλο με το πάτωμα. Κρατήστε τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα και τη μπάρα στο μήκος των χεριών. Κινώντας μόνο τα χέρια σας, τραβήξτε με τον πλατύ ραχιαίο σας για να φέρετε τη μπάρα προς τους κοιλιακούς σας (όχι στο στήθος σας), συμπιέζοντας τους μύες σας για το πάνω μέρος της κίνησης και μετά κατεβάστε.


Κωπηλατική με T-Bar

Δεν υπάρχουν αρκετοί bodybuilders που κάνουν αυτή την άσκηση στις μέρες μας, αλλά ήταν πάντα μία από τις αγαπημένες μου. Σταθείτε με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και πιάστε τις λαβές του μηχανήματος T-bar. Τοποθετήστε τον κορμό σας σε γωνιά περίπου 45 μοίρες με το πάτωμα με το βάρος στο μήκος των χεριών. 

Χωρίς να κινείται το πάνω μέρος του σώματος σας, φέρτε το βάρος μέχρι να αγγίξει το στήθος σας και κρατήστε το για μια στιγμή στην κορυφή, στη συνέχεια ελεγχόμενα χαμηλώστε στη αρχική του θέση.

 

Κωπηλατική με αλτήρα εναλλάξ

Αυτή η άσκηση σας επιτρέπει να δουλεύετε κάθε πλευρά της πλάτη ανεξάρτητα. Τοποθετήστε το ένα γόνατο σε έναν πάγκο, σκύψτε προς τα εμπρός και να συγκρατήστε τον εαυτό σας με το χέρι της ίδιας πλευράς. Κρατήστε ένα βαράκι στο μήκος του χεριού στην άλλη πλευρά. Κρατήστε το σώμα σας σταθερό καθώς σηκώνετε το βαράκι στο ισχίο σας και μετά χαμηλώστε. 


 

Για να τονίσετε το πάχος και το μέγεθος, κάντε αυτή τη ρουτίνα δυνατών κινήσεων κάθε δεύτερη ή τρίτη προπόνηση της πλάτης.

* Αν και χρησιμοποιείται κυρίως ως άσκηση διεύρυνσης της πλάτης βοηθά επίσης στο να προσθέσετε πάχος και μέγεθος στην πλάτη σας.

Πηγή: Simplyshredded.com

http://www.fit-blaster.com

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • 10 συμβουλές για να μπεις στο χειμωνιάτικο τζιν χωρίς να πεινάσεις
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
loading...