«Παίξε» με την καρέκλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η καρέκλα είναι ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο, αφού εκτός από το να καθόμαστε μπορεί να χρησιμεύει άνετα και ως όργανο γυμναστικής και μπορεί να καλύψει, μαζί με άλλες ασκήσεις, την προπόνηση μιας ημέρας που δεν προλαβαίνουμε να πάμε γυμναστήριο.

Απλά χρειαζόμαστε μια καρέκλα τύπου καφενείου και πριν αρχίσουμε τις δύο αυτές ασκήσεις να ελέγξουμε αν είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να μην βρεθούμε στο πάτωμα.

 

Αρχικά κάνουμε σκαλάκια, αφού πρώτα ελέγξουμε και το ύψος του ταβανιού!

Τα σκαλάκια γίνονται εναλλάξ. Δηλαδή ανεβάζουμε το δεξί πόδι για παράδειγμα, κατεβαίνουμε με το ίδιο και μετά ανεβαίνουμε με το αριστερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση. Για να γίνει κατανοητό δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Εκτελούμε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Στη συνέχεια πιάνουμε την καρέκλα με τα δύο μας χέρια με το υπόλοιπο σώμα μας να είναι τεντωμένο προς τα μπροστά. Το σώμα μας σχηματίζει γωνία. Δηλαδή όταν βρισκόμαστε στην άνοδο, με τα χέρια μας τεντωμένα, δεν τεντώνουμε και τον κορμό.

Με δύο λόγια ο κορμός μας παραμένει σταθερός μαζί με τα πόδια. Κινούνται μόνο τα χέρια που ανεβοκατεβαίνουμε μέχρι οι αγκώνες να σχηματίσουν ορθή γωνία και όχι πιο κάτω. Συγκεκριμένα, στην άνοδο τα χέρια τεντώνονται ενώ στην κάθοδο κλείνουν μέχρι να σχηματίσουν ορθή γωνία.

Τα πόδια μένουν σταθερά από το ύψος του γονάτου και κάτω, όπως σταθερός μένει και ο κορμός. Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο για να κατανοήσετε την άσκηση.

Εκτελούμε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Αν συμπληρώσετε κάμψεις στο πάτωμα, κοιλιακούς και ραχιαίους τότε θα έχετε μια μίνι αλλά πλήρη προπόνηση ανάγκης!

 


[VIDEO]
 

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πρωτεΐνη ή υδατάνθρακες μετά την προπόνηση;
  • 5 tips για να μη χάσεις ούτε μια μέρα προπόνηση!
  • Χάστε την κοιλιά χωρίς άσκηση!
  • Αν θέλετε γερή καρδιά τότε χρησιμοποιήστε σκαλιά!
  • Αν μπορείς να κάνεις αυτές τις ασκήσεις τότε είσαι σε φόρμα!
  • Γιατί το μυαλό σου πάει «σφαίρα» μετά την άσκηση
loading...