«Παίξε» με την καρέκλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η καρέκλα είναι ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο, αφού εκτός από το να καθόμαστε μπορεί να χρησιμεύει άνετα και ως όργανο γυμναστικής και μπορεί να καλύψει, μαζί με άλλες ασκήσεις, την προπόνηση μιας ημέρας που δεν προλαβαίνουμε να πάμε γυμναστήριο.

Απλά χρειαζόμαστε μια καρέκλα τύπου καφενείου και πριν αρχίσουμε τις δύο αυτές ασκήσεις να ελέγξουμε αν είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να μην βρεθούμε στο πάτωμα.

 

Αρχικά κάνουμε σκαλάκια, αφού πρώτα ελέγξουμε και το ύψος του ταβανιού!

Τα σκαλάκια γίνονται εναλλάξ. Δηλαδή ανεβάζουμε το δεξί πόδι για παράδειγμα, κατεβαίνουμε με το ίδιο και μετά ανεβαίνουμε με το αριστερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση. Για να γίνει κατανοητό δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Εκτελούμε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Στη συνέχεια πιάνουμε την καρέκλα με τα δύο μας χέρια με το υπόλοιπο σώμα μας να είναι τεντωμένο προς τα μπροστά. Το σώμα μας σχηματίζει γωνία. Δηλαδή όταν βρισκόμαστε στην άνοδο, με τα χέρια μας τεντωμένα, δεν τεντώνουμε και τον κορμό.

Με δύο λόγια ο κορμός μας παραμένει σταθερός μαζί με τα πόδια. Κινούνται μόνο τα χέρια που ανεβοκατεβαίνουμε μέχρι οι αγκώνες να σχηματίσουν ορθή γωνία και όχι πιο κάτω. Συγκεκριμένα, στην άνοδο τα χέρια τεντώνονται ενώ στην κάθοδο κλείνουν μέχρι να σχηματίσουν ορθή γωνία.

Τα πόδια μένουν σταθερά από το ύψος του γονάτου και κάτω, όπως σταθερός μένει και ο κορμός. Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο για να κατανοήσετε την άσκηση.

Εκτελούμε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Αν συμπληρώσετε κάμψεις στο πάτωμα, κοιλιακούς και ραχιαίους τότε θα έχετε μια μίνι αλλά πλήρη προπόνηση ανάγκης!

 


[VIDEO]
 

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 ασκήσεις-νίντζα για σούπερ καύση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς!
  • Απόκτησε πόδια δρομέα χωρίς να τρέξεις ούτε μία ώρα!
  • Πόσο χρόνο πρέπει να ξεκουράζεσαι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης
  • Πώς αυτός ο τύπος έδιωξε τη μπάκα μέσα σε μόλις 90 ημέρες
  • Οι 3 ασκήσεις που χρειάζεσαι για να φτιάξεις σώμα για το καλοκαίρι
  • Πως με την άσκηση σανίδα θα αλλάξει το σώμα σας για πάντα
loading...