mobadv

Το Animal Flow θα σε γυμνάσει κυριολεκτικά σαν κτήνος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η προπόνηση με βάρη είναι απόλυτη μορφή άσκησης για κάθε άντραστον πλανήτη. Μεγιστοποιεί τη σωματική διάπλαση, ενισχύει μυϊκή δύναμη και αντοχή, προλαμβάνει ή επιδιορθώνει τραυματισμούς που προκαλούν άλλα αθλήματα, τονώνει την παραγωγή τεστοστερόνης, αυξάνει το μεταβολισμό, καίει το λίπος.
Ωστόσο, είναι πολλοί οι άντρες που, επειδή έχουν εκπαιδευτεί να σηκώνουν κιλά (από λίγα έως και 635 ακριβώς), θεωρούν ότι μια προπόνηση χωρίς μπάρα και αλτήρες δεν είναι αποδοτική.
Λάθος. Είναι εξίσου αποτελεσματική. 
Το έχει αποδείξει η Ιστορία (βλέπε Σπαρτιάτες, Βίκινγκς ή Ούννους -με τις σωματοδομές γιγάντων), η ρεαλιστική μυθοπλασία (βλέπε Ρόκυ) τώρα το αποδεικνύει και η επιστήμη.

Οι μπάρες δεν κάνουν τον άντρα

Πόσους γυμνασμένους άντρες έχεις γνωρίσει οι οποίοι μπορούν να κάνουν με άνεση 3Χ10 έλξεις στο μονόζυγο; Θα άντεχες εσύ ο ίδιος (που πιθανώς να εκτελείς με άνεση ημικαθίσματα με μια 60κιλη μπάρα στην πλάτη) να ολοκληρώσεις 3Χ10 κάμψεις με τις παλάμες ενωμένες;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην αθλητιατρική επιθεώρηση British Journal of Sports and Medicine, κανένα πρόσθετο βάρος δεν επιτυγχάνει ορτιότερη νευρομυϊκή συναρμογή, καλύτερο έλεγχο κινήσεων και ρυθμού, ολική δύναμη και 100% ασφάλεια στην εκτέλεση ασκήσεων, συγκριτικά με την αρχέγονη μέθοδο εξάσκησης που βασίζεται στο ίδιο το σωματικό βάρος του αθλούμενου. Σε αντίθεση με τις μεμονωμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης που εκτελείς σε ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου, οι ασκήσεις Καλλισθενικής Κιναισθητικής Αγωγής αποτελούν το κρυφό μυστικό για ένα σώμα δυνατότερο και ογκωδέστερο χωρίς λίπος, λένε οι ερευνητές.

Σε μια τέτοια μορφής προπόνηση (η οποία ονομάζεται και Animal Flow, χάρη στη μίμηση των κινήσεων που εκτελούν όλα τα σπονδυλωτά από την απαρχή της ζωής πάνω στον πλανήτη), τα αρχέγονα ένστικτά σου θα βγουν αυτόματα στην επιφάνεια οδηγώντας σε να γυμνάσεις το σώμα σου με έναν τελείως πρωτότυπο τρόπο. Χρησιμοποιώντας ως μόνο εφόδιο το σύνολο των μυϊκών ομάδων σου, θα πετύχεις ομοιόμορφη διάπλαση, ραγδαία αύξηση της σωματικής σου δύναμης και αναπάντεχη τόνωση της φυσικής σου κατάστασης με απόλυτη ισορροπία και αρμονία. Το κυριότερο; Θα νιώσεις και πάλι παιδί. Ίσως και πρωτόγονος κυνηγός ή αρχαίος πολεμιστής. Με λίγα λόγια, θα το διασκεδάσεις.

Η άγρια ομορφιά του πρωτόγονου fitness

Την επόμενη φορά που έχεις να πας γυμναστήριο, κάνε την κοπάνα και πήγαινε μια βόλτα μέχρι το κοντινότερο πάρκο, δάσος ή βουνό της περιοχής σου. Εκεί, μέσα στη φύση, προσπάθησε να συνδυάσεις μια διαρκή ροή ενέργειας ακολουθώντας με όποια σειρά θέλεις τις τέσσερις βασικότερες κινήσεις που μπορεί να εκτελέσει το ανθρώπινο σώμα, δηλαδή πίεση, έλξη, άλμα, περιστροφή, επιχειρώντας να κινηθείς στο περιβάλλον με τον τρόπο που θα έκανε ένα αιλουροειδές, ένας αλιγάτορας ή ένας πίθηκος (προφανώς και ένας άντρας της εποχής των σπηλαίων). Πριν, ενδιάμεσα και μετά τις ασκήσεις δοκίμαζε να τρέχεις στο ανώμαλο έδαφος.

Το παρακάτω βίντεο, θα σου ανοίξει τα μάτια. Και πιθανώς νέους ορίζοντες στη φυσική σου κατάσταση.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Εκτονώσου και «χτίσε» σώμα με πολεμικές τέχνες
  • Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν σταματήσετε να τρώτε μετά τις 8 το βράδυ;
  • Κοντοί ή ψηλοί; Ποιοι χάνουν βάρος πιο εύκολα;
  • Γιατί να ξεκινήσεις επιτέλους την πρωινή γυμναστική;
  • Έκκεντρη προπόνηση για τον πόνο της τενοντίτιδας
  • Πώς θα εκτελείς πάντα σωστά τις προβολές ποδιών
loading...