Γιατί δεν είσαι «φέτες»: Oι πραγματικές αιτίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

OK, γυμνάζεσαι. Και σκληρά μερικές φορές. Γιατί, όμως, οι μύες σου δεν έχουν αναδειχθεί όπως θα ήθελες; Γιατί, αν και νιώθεις πραγματικά δυνατός, δεν έχεις πετύχει μια ορατή γράμμωση; Μήπως τρως πολλές λιπαρές και ζαχαρώδεις τροφές; Κατεβάζεις και άφθονες μπίρες μετά; Αυτοί είναι δυο προφανείς λόγοι. Αλλά, αν είσαι καλό παιδί και ούτε πίνεις ούτε μασάς σκουπίδια, μάθε τα κρυφά αίτια που δεν σε αφήνουν να γίνεις φέτες.

 

Δεν κοιμάσαι καλά

Ο ύπνος είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις για μειώσεις το σωματικό λίπος και να δημιουργήσεις στη θέση του μυϊκό ιστό - κατά τη διάκρειά του παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα αυξητικής ορμόνης. Σε ετήσια μελέτη, πάνω σε περισσότερους από 35.000 Ιάπωνες εργαζόμενους, όσοι κοιμόντουσαν λιγότερες από έξι ώρες κάθε βράδυ είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος πολύ υψηλότερο από όσους ξεπερνούσαν τις επτά ώρες ύπνου. Εξίσου σημαντική με τη διάρκεια, είναι και η ποιότητα του βραδινού ύπνου. Πώς θα την πετύχεις;

> Πιες τον τελευταίο καφέ της ημέρας πριν τις 3 το μεσημέρι.
> Πιες το τελευταίο αλκοολούχο ποτό 4 ώρες πριν τη βραδινή κατάκλιση.
> Μην έχεις για παρέα στο κρεβάτι μια ηλεκτρονική συσκευή - διεγείρει τον εγκέφαλο.
> Το περιβάλλον της κρεβατοκάμαρας ας είναι δροσερό, παρά πολύ ζεστό.
> Φτιάξε ένα ρόφημα πρωτεΐνης πριν πέσεις για ύπνο.

 

Δεν ξεκουράζεσαι αρκετά

Σε γενικές γραμμές, ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείς από το εργασιακό στρες και να διαχειρίζεσαι σωστά τα συναισθήματά σου. Αν ζορίζεσαι πολύ και κάθε μέρα, το νευρικό σου σύστημα θα καταρρεύσει και μαζί το μυϊκό σου σύστημα.

Στο γυμναστήριο ειδικότερα, δοκίμασε μια ή δυο μέρες τη βδομάδα να τις αφιερώνεις αποκλειστικά σε τάξεις γιόγκα ή ασκήσεις διατάσεωνκαι μόνο. Είναι μια πρακτική που βελτιώνει τη ροή του αίματος στους μυς και βοηθά το μεταβολισμό σου να απαλλάσσεται από τις τοξίνες.

 

 1megarasp

 

Προπονείσαι υπερβολικά σκληρά

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα γρήγορα και δυναμικά προγράμματα γυμναστικής (Bootcamps, CrossFit, Tabata κλπ.), οι ήπιες ρουτίνες δύναμης είναι περισσότερο προσοδοφόρες για τη γράμμωσή σου. Δεν εννοούμε να σταματήσεις να σηκώνεις τα κιλά που πρέπει για να φουσκώσεις το μυϊκό σου σύστημα. Απλά, περιόρισε τις προπονήσεις σου σε 3 μέρες τη βδομάδα.

Κάθε δεύτερη μέρα παίξε πιο ήπια (λίγα κιλά με πολλές επαναλήψεις) ή κάνε αερόβιες δραστηριότητες. Μη φοβάσαι. Μένοντας μερικές μέρες πίσω δεν θα χάσεις χιλιοστό από τον όγκο σου. Αντίθετα, θα διαπιστώσεις με μεγάλη έκπληξη ότι οι μύες σου θα γίνονται όλο και πιο ευκρινείς.

 

Κάνεις παρέα λάθος ανθρώπους

Έχεις μερικούς κολλητούς, αλλά κανείς από αυτούς δε γυμνάζεται - ούτε καν αθλείται περιστασιακά. Δεν είναι λάθος φίλοι, απλά δεν είναι οι τύποι που θα σε βοηθήσουν στο στόχο σου (μπαρότσαρκες, διατροφικές κραιπάλες ή οκτάωρα πρωταθλήματα στο playstation είναι βλαβερές συνήθειες για τη γράμμωσή σου - και όχι μόνο).

Δεν χρειάζεται να πεις «αντίο» στην παρέα τους. Απλά, διεύρυνε τον κοινωνικό σου κύκλο γνωρίζοντας άτομα που θα σε βοηθήσουν περισσότερο να μείνεις αφοσιωμένος στο στόχο σου. Πού θα τους βρεις; Στο γυμναστήριο που συχνάζεις. Είναι οι ίδιοι που παλεύουν να γίνουν φέτες, όπως κι εσύ.

Πηγή: gr.askmen.com

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
  • Πώς θα μείνουμε για πάντα νέοι; Η άσκηση που «νικά» τον χρόνο
  • Πώς θα σπιντάρεις το μεταβολισμό σου πριν την Πρωτοχρονιά
  • Πώς να διατηρήσετε γυμνασμένο σώμα όλο το καλοκαίρι
  • Γιατί οι κοιλιακοί σου είναι ασύμμετροι;
loading...