Θες κορμί τούμπανο;Κάψε λίπος 2 φορές πιο γρήγορα [Η προετοιμασία] !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τονώνει το μυϊκό σύστημα, πολλαπλασιάζει την απώλεια θερμίδων, εντατικοποιεί την καύση λίπους, διαλύει τα ψωμάκια, αυξάνει το μεταβολισμό ηρεμίας, βελτιώνει συνολικά τη φυσική κατάσταση, χάνεις πόντους και κιλά.

 

Τι πετυχαίνεις:

*Καίς λίπος & θερμίδες

* Χάνεις πόντους & κιλά

*Η επανάσταση στη λιποδιάλυση

 

Επιλέξαμε μερικές από τις αποτελεσματικότερες μεμονωμένες κινήσεις, τις συνδυάσαμε μεταξύ τους σε ενιαίες ασκήσεις και τις ενσωματώσαμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή καύση θερμίδων και λίπους. Εφόσον είσαι υγιής, χωρίς ορθοπεδικά προβλήματα, και έχεις κάποια, έστω μικρή, εμπειρία γυμναστικής, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερείς.

 

Τα βασικά με μια ματιά...

 

Τι είναι: Συνδυαστικό πρόγραμμα ασκήσεων με βαράκια.

Τι πετυχαίνετε άμεσα: Καύση τουλάχιστον 150 θερμίδων ανά προπόνηση.

Μεσοπρόθεσμα οφέλη: Μυϊκή τόνωση και σύσφιγξη, αύξηση ταχύτητας μεταβολισμού, ελάττωση σωματικού λίπους, απώλεια πόντων και κιλών, βελτιωμένη όψη κυτταρίτιδας, αύξηση δύναμης και αντοχής.

Κατάλληλο για: Υγιείς και σωματικά δραστήριες γυναίκες, προτιμότερο με κάποια σχετική εμπειρία στη γυμναστική. Κατάλληλο και για άντρες, με διαφορετική όμως μεθοδολογία (δείτε τη σχετική αναφορά).

Συχνότητα και διάρκεια: Για τις επόμενες 4 εβδομάδες θα γυμνάζεσαι με βαράκια μέρα παρά μέρα. Τις ενδιάμεσες μέρες θα πρέπει να διατηρείσαι σωματικά δραστήρια, π.χ. βαδίζοντας ρυθμικά για τουλάχιστον 30 λεπτά συνολικά ή κάνοντας άλλες αερόβιες ασκήσεις (π.χ. ποδήλατο) και σπορ που σας αρέσουν.

Εάν «χάσεις» μια προγραμματισμένη προπόνηση με βαράκια, μπορείς να την κάνεις την επόμενη μέρα.

 

Πώς θα ξεκινήσεις;

Ξεκινάς ήπια και αυξάνεις τη δυσκολία σταδιακά. Μετά την απαραίτητη προθέρμανση («ζέσταμα»), εκτελείς τις ασκήσεις του κυρίως προγράμματος κυκλικά, τη μία κατόπιν της άλλης, στη σειρά, χρησιμοποιώντας μικρά βαράκια, όχι παραπάνω από 2-3 κιλά.

 

1η εβδομάδα: 1 κύκλος των ασκήσεων. Εκτελείς κάθε άσκηση από μία φορά με 12-15 επαναλήψεις και περνάς στην επόμενη άσκηση με διάλειμμα λιγότερο από 1 λεπτό.

2η εβδομάδα: Επίσης 1 κύκλος. Εφόσον έχεις πετύχει το στόχο των 15 επαναλήψεων σε κάθε άσκηση, μειώνεις το διάλειμμα στα 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Αν όχι, διατήρησε το διάλειμμα σε 1 λεπτό περίπου και προσπάθησε να πετύχεις το στόχο των επαναλήψεων.

3η εβδομάδα: 2 κύκλοι. Εκτελείς όλες τις ασκήσεις από μία φορά με 15 επαναλήψεις και διάλειμμα μεταξύ τους όχι παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα. Αφού κάνεις όλες τις ασκήσεις, αναπαύεσαι για 1 λεπτό και τις επαναλαμβάνεις ακόμα μία φορά, με 12-15 επαναλήψεις την καθεμία.

4η εβδομάδα: Και πάλι 2 κύκλοι, αλλά χωρίς κανένα διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις. Μόλις τις κάνεις όλες από μία φορά με 12-15 επαναλήψεις και ολοκληρώσεις τον πρώτο κύκλο, αναπαύεσαι για 1 λεπτό ή λιγότερο και τις επαναλαμβάνεις ξανά.

Συμβουλή ασφαλείας: Εάν δεν έχεις κάνει ποτέ τέτοιου είδους ασκήσεις, αφιέρωσε πρώτα 2-3 προπονήσεις για να εξοικειωθείς και να μάθεις την τεχνική τους, χωρίς να πιέζεσαι με αριθμό επαναλήψεων ή χρόνο διαλειμμάτων. Μετά ξεκίνησε το πρόγραμμα κανονικά.

 

Γιατί τόσο λίγο διάλειμμα;

Όταν κάνεις μεγάλα διαλείμματα ανάπαυσης μεταξύ των ασκήσεων, τότε καις λιγότερες θερμίδες συνολικά, έχεις λιγότερα σωματικά οφέλη και επιπλέον σπαταλάς πολύτιμο χρόνο. Αντίθετα, κάνοντας το πρόγραμμά κυκλικά και με τη λιγότερη δυνατή ξεκούραση ανάμεσα στις ασκήσεις ή χωρίς καθόλου διαλείμματα, γυμνάζεις τους μυς πολύ πιο αποτελεσματικά, καις περισσότερες θερμίδες και ταυτόχρονα εξοικονομείς χρόνο.

Επιπλέον, όπως δείχνουν έρευνες της Mayo Clinic, τέτοιου είδους προγράμματα είναι ευεργετικά όχι μόνο για το μυϊκό σύστημα αλλά και για το καρδιαγγειακό, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος, διευκολύνουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και μακροπρόθεσμα ελαττώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Συμβουλή ασφαλείας: Ελάττωσε την ένταση της προσπάθειας, αύξησε το διάλειμμα ή διάκοψε την άσκηση εάν αισθανθείς οποιαδήποτε ενόχληση, πόνο, δυσφορία, ζάλη, υπερβολικό λαχάνιασμα, δυσκολία στην αναπνοή ή νιώσεις ότι η καρδιά σου χτυπάει πολύ γρήγορα και άρρυθμα.

 

Γίνεται να το προσαρμόσω στα... μέτρα μου;

Προστατεύσου από τραυματισμούς και θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Εάν εκτελείς:

* Όλες τις ασκήσεις χωρίς καμία δυσκολία και κόπο, τότε γυμνάζεσαι πολύ ήπια και πρέπει είτε να μειώσεις περαιτέρω τα ενδιάμεσα διαλείμματα, είτε να αυξήσεις τις επαναλήψεις, είτε να χρησιμοποιήσεις βαρύτερα βαράκια.

* Τις περισσότερες ασκήσεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο, τότε γυμνάζεσαι σε χαμηλή ένταση, κάτι που είναι επιθυμητό μόνον αν είσαι αγύμναστη. Ειδάλλως, πρέπει να αυξήσεις τις επαναλήψεις στις ευκολότερες ασκήσεις και συγχρόνως να μειώσεις τα ενδιάμεσα διαλείμματα.

* Αρκετές από τις ασκήσεις με κάποια σχετική δυσκολία στις τελευταίες επαναλήψεις τους και νιώθεις κάπως λαχανιασμένη, τότε γυμνάζεσαι με μέτρια ένταση, που είναι και η πλέον ενδεδειγμένη.

* Τις πιο πολλές ασκήσεις δύσκολα, η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, νιώθεις μεγάλη κούραση και έχεις λαχανιάσει πολύ, τότε γυμνάζεσαι με μεγάλη ένταση, κάτι που ίσως είναι επικίνδυνο. Επιβάλλεται, λοιπόν, να γυμναστείς ηπιότερα.

Η προσαρμογή του προγράμματος γυμναστικής στα ατομικα... μέτρα και στις δυνατότητές σου επαυξάνει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του

 

Αν δεν έχω βαράκια;

Μην μπαίνεις σε πρόσθετα έξοδα! Χρησιμοποίησε αντί αυτών δύο ισομεγέθη μπουκαλάκια. Γέμισέ τα με νερό ή άμμο και σφράγισέ τα καλά με το καπάκι τους.

 

Πώς θα υποβοηθήσω την καύση λίπους;
Πιες αρκετό νερό πριν από τη γυμναστική, μερικές γουλιές κατά τη διάρκειά της και πάρα πολύ αμέσως μετά. Αφού τελειώσεις το πρόγραμμα, μην καταναλώσεις κανένα τρόφιμο για την επόμενη μισή έως μία ώρα.

 

Θα κάψω αρκετό λίπος;
Οι ασκήσεις με βαράκια διατηρούν αυξημένο το ρυθμό λιποδιάλυσης τόσο κατά τη διάρκεια της γυμναστικής όσο και αρκετές ώρες μετά από αυτήν.

 

Γιατί συνδυασμένες κινήσεις;
Γιατί όσο πιο πολύ αυξάνεται η ενεργειακή δαπάνη μέσω της παραγωγής μεγαλύτερου έργου τόσο περισσότερο λίπος καίτε.

 

Αποδεδειγμένο:
Με το συνδυασμό δύο ή περισσότερων διαφορετικών κινήσεων σε μία ενιαία οι ενεργειακές απαιτήσεις αυξάνονται και τα αποθηκευμένα λίπη ενεργοποιούνται, «λιώνουν» και εξαφανίζονται ταχύτερα.

 

Μην ξεχνάς:
Οι ασκήσεις που ενεργοποιούν μεγάλες μυϊκές ομάδες συνδυαστικά και απαιτούν μεγαλύτερη πρόσληψη οξυγόνου καίνε περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με τις πιο εστιασμένες.

Η γυμναστική με βαράκια βελτιώνει τη δυναμική του μεταβολισμού και αυξάνει την καύση θερμίδων καθ' όλο το 24ωρο;

Όταν οι ασκήσεις γίνονται ρυθμικά, π.χ. συνοδεία σχετικά έντονης χορευτικής μουσικής, καίτε πιο πολλές θερμίδες, κατά μέσο όρο 5-7 θερμίδες ανά λεπτό;

 

http://www.womenonly.gr

 

=

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά
  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το σωσίβιο στην κοιλιά
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Οι ισομετρικές ασκήσεις φέρνουν θηριώδη δύναμη και γραμμωμένο σώμα
  • Πώς θα φτιάξεις σώμα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!
loading...