Στέγνωσε το κορμί σου !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μερικές φορές παρακολουθώ μερικούς αθλητές, όπως τον 37χρονο Martin Rooney, όταν προπονούνται. Το ζέσταμά του είναι τόσο δύσκολο, που θα εξαντλούσε τους περισσότερους άντρες.O Rooney είναι ένας από τους κορυφαίους γυμναστές φυσικής κατάστασης στον κόσμο. Εχει συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως ολυμπιονίκες και αθλητές του NBA, NFL αλλά και μπέιζμπολ.

 

Tώρα γυμνάζει διαφορετικούς αθλητές, οι οποίοι είναι περισσότερο μαχητές. Μην πάει το μυαλό σου σε αυτούς που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στην τηλεόραση. Στην ομάδα του είναι μαχητές του βραζιλιάνικου ζίου-ζίτσου, πρωταθλητές του τζούντο και μαχητές του Ultimate fighting. O Rooney είναι πολύ γνωστός για την άψογη σωματική και πνευματική προετοιμασία των αθλητών του και γι’ αυτόν το λόγο τον προτιμούν αθλητές του ρινγκ. 

 

Μετά από 45 λεπτά ζεστάματος, το οποίο περιέχει ασκήσεις ευλυγισίας, κοιλιακών και ταχύτητας, οι αθλητές είναι έτοιμοι για το κυρίως πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά δυσκολεύει. Η μέθοδος που ακολουθεί ο Rooney ονομάζεται «τυφώνας» και αποτελείται από πεντάλεπτους γύρους 5 διαφορετικών ασκήσεων, διάρκειας 1 λεπτού για κάθε άσκηση. Οι πέντε ασκήσεις που αποτελούν το πρόγραμμα είναι οι εξής:

 

1. Κουβάλημα ρόδας 150 κιλών

2. Ασκήσεις για γρήγορα πόδια σε σκάλα

3. Σπρώξιμο έλκηθρου με βάρη

4. Ταχύτητα με αντίσταση

5. Χτύπημα ρόδας με βαριοπούλα

 

Κάνε το γρήγορα, σκληρά. Κάνε το για 1 λεπτό και συνέχισε στην επόμενη άσκηση, συνέχισε για 5 λεπτά. Οταν τελειώσεις τον πρώτο κύκλο, ξεκουράσου και προσπάθησε να ηρεμήσεις για να κατέβουν οι παλμοί σου. Μετά εκτέλεσε ακόμα έναν κύκλο. « Αν ο αντίπαλός σου στο ρινγκ δεν μπορεί να αντέξει την προπόνηση που εσύ κάνεις κάθε μέρα, τότε τον έχεις του χεριού σου» λέει ο Rooney. 

«Γι’ αυτόν το λόγο, πρέπει να αντέχεις τη μέθοδό μου, αλλιώς θα έχεις  πρόβλημα στο ρινγκ».

 

Δοκίμασε κι εσύ τη μέθοδο-«τυφώνα» του Rooney. Δεν έχει σημασία αν είσαι αθλητής ή μονομάχος ή απλώς ένας ερασιτέχνης. Η συγκεκριμένη προπόνηση θα σε δυναμώσει, θα βελτιώσει την αντοχή σου και σίγουρα θα αλλάξει το κορμί σου.

http://www.menshealth.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά
  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το σωσίβιο στην κοιλιά
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
loading...