Κάψτε περισσότερο λίπος αυξάνοντας την μυική σας μάζα !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Λοιπόν αρκετά με όλα τα άρθρα σχετικά με την απώλεια λίπους! Τι θα λέγατε να μιλήσουμε για το τι ασκήσεις πρέπει να κάνουμε και όχι μόνο για αερόβια άσκηση και σωστή διατροφή. Για να κάψουμε περισσότερο λίπος πρέπει να χτίσουμε περισσότερη μυική μάζα!!!Από σήμερα θα ξέρετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τους στόχους σας την διατροφή και την αερόβια άσκηση για να αποκτήσετε ένα γεροδεμένο στεγνό σώμα. Αλλά υπάρχει και ένα ακόμη τελευταίο κομμάτι στο παζλ της απώλειας λίπους: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ!!!

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τις προπονήσεις με βάρη με την ανάπτυξη των μυών και την αύξηση της μυικής δύναμης. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει η προπόνηση με βάρη στο κάψιμο του λίπους. Η προπόνηση με βάρη αυξάνει την άλυπη μυική μάζα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία και ο μεταβολικός μας ρυθμός(καύσεις).Έτσι καίμε ακόμη περισσότερες θερμίδες ακόμη και όταν είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας(βασικός μεταβολικός ρυθμός),οπότε όσο μεγαλύτερη μυική μάζα έχουμε τόσο περισσότερο λίπος καίμε!!!

 

Για παράδειγμα, αν ένας άνθρωπος ζυγίζει 80kg  με σωματικό λίπος 20%, η μυϊκή μάζα του σώματος του είναι 64kgκαι ο βασικός μεταβολικός ρυθμός του είναι 1.770 θερμίδες ανά ημέρα. Ας υποθέσουμε ότι ρίχνει το λίπος του στο 10%, και στη συνέχεια χτίζει την μυική του μάζα ανεβαίνοντας και πάλι στα 80kgδιατηρώντας παράλληλα το λίπος του στο 10%. Αυτό που συμβαίνει είναι εκπληκτικό,η μυϊκή μάζα του σώματος του είναι πλέον 72,5kg  και ο βασικός μεταβολισμός του έχει ανέβει σε 1940 θερμίδες ανά ημέρα. Τώρα καίει 170 θερμίδες την ημέρα περισσότερες από πριν, χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει την δραστηριότητα του(άσκηση) η να περιορίσει τις θερμίδες που λαμβάνει! Καίει περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν δεν κάνει απολύτως τίποτα (ακόμα και όταν κάθεται στο γραφείο του,παρακολουθεί τηλεόραση ή τεμπελιάζει).

 

ΝΑΙ, οι 170 θερμίδες που καίμε επιπλέον την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Ας κάνουμε κάποιους υπολογισμούς: Για να χάσουμε ένα κιλό σωματικό λίπος θα πρέπει να κάψουμε ή να δημιουργήσουμε ένα έλλειμμα 3500 θερμίδων.Αν διαιρέσουμε 3500 θερμίδες με τις 170 θερμίδες που καίγονται επιπλέον ανά ημέρα χάρις της αυξημένης μυικής μας μάζας ισούται με ένα επιπλέον κιλό σωματικού λίπους που χάνετε κάθε 20,5 ημέρες, δηλαδή μπορούμε να χάσουμε 17,8 κιλά επιπλέον λίπος ετησίως χωρίς επιπλέον δραστηριότητα.

 

Υπάρχει μια παρερμηνεία ότι για να χάσουμε το περιττό λίπος θα πρέπει να κάνουμε στην αρχή μόνο αερόβιες ασκήσεις και στη συνέχεια να προσθέσουμε και βάρη στο πρόγραμμα μας. Στην πραγματικότητα πιο είναι το σωστό? Η προπόνηση με βάρη επιταχύνει την απώλεια λίπους και αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο γιατί ο μυικός ιστός είναι μεταβολικά ενεργός ιστός που καίει το λίπος, η άρση βαρών χτίζει μυική μάζα οπότε είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι ενός προγράμματος απώλειας λίπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουμε όλοι-όλες τεράστιοι bodybuilderγια να καίμε περισσότερες θερμίδες εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος μας. Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι η προπόνηση με βάρη είναι εξίσου σημαντική με την αερόβια προπόνηση, ακόμη και όταν ο στόχος μας είναι η απώλεια λίπους.

 

Μην ξεχνάτε ότι η μυική μας μάζα είναι ένας "φούρνος" που καίει λίπος,τα δομικά του υλικά είναι οι ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ,οπότε είναι απαραίτητο να τρώτε αρκετή ΠΡΩΤΕΙΝΗ σε κάθε γεύμα ώστε να δυναμώνουμε και να αναπτύσσουμε την μυική μας μάζα με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες και επομένως περισσότερο λίπος!

 

Καλή αρχή και καλή συνέχεια με ΥΓΕΙΑ!!!

Από τον Γιώργο Εμμανουηλίδη

http://health-beauty-internet.blogspot.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να διατηρήσετε το κίνητρο όταν η θέληση δεν είναι αρκετή!
  • Πρόγραμμα προπόνησης 4 ημερών για αύξηση μυϊκής μάζας by Muscleclub
  • Πόσο χρόνο πρέπει να ξεκουράζεσαι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης
  • Πώς αυτός ο τύπος έδιωξε τη μπάκα μέσα σε μόλις 90 ημέρες
  • Μπορεί μια selfie στο γυμναστήριο να σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου;
  • Γιατί ενώ γυμνάζεσαι συνεχίζεις να παχαίνεις;
loading...