Κάψε λίπος με περπάτημα! Βρήκαμε 7 τρόπους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

1 Έλεγξε την ένταση

1 Έλεγξε την ένταση 
 
Για να σιγουρευτείς ότι περπατάς τουλάχιστον με μέτριο ρυθμό, προσπάθησε να καταγράψεις τουλάχιστον 4.000 βήματα στο βηματομετρητή μέσα σε 30 λεπτά (αντιστοιχεί περίπου σε 3 χιλιόμετρα, αν δεν έχεις τη συσκευή).
 
2 Κατάγραψε την πρόοδό σου
 
2. Κατάγραψε την πρόοδό σου 
 
Σημείωσε τα συνολικά βήματα από το βηματομετρητή κάθε μέρα και προσπάθησε να ξεπερνάς τον αριθμό της προηγούμενης – πιθανόν θα αυξήσεις τον αριθμό βημάτων κατά 10% (και την καύση θερμίδων ταυτόχρονα), λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loughborough στην Αγγλία.
 
3 Βγες έξω
 
3 Βγες έξω 
 
Οι γυναίκες που περπατούν έξω αντί σε διάδρομο απολαμβάνουν περισσότερο την άσκηση και έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθούν αυτή τη συνήθεια, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
 
4 Χαρτογράφησε τη διαδρομή σου
 
4 Χαρτογράφησε τη διαδρομή σου 
 
Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι νομίζουν πως μια ανηφορική διαδρομή είναι πιο μακρινή από την ίδια απόσταση σε επίπεδο έδαφος, πράγμα που ενδεχομένως σε αποθαρρύνει από το να κάνεις την προπόνηση που σκόπευες. Προγραμμάτισε από πριν τη διαδρομή σου, ώστε να ξέρεις ακριβώς πόση απόσταση έχει.
 
5. Bάλε κιλά
 
5. Bάλε κιλά
 
Το περπάτημα με γιλέκο με βάρος αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό κατά 20% μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει ότι επιταχύνει και την καύση θερμίδων (για να αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς, απόφυγε τα γιλέκα με βάρος μεγαλύτερο από το 10% του σωματικού σου βάρους).
 
6. Πιάσε τα μπαστούνια
 
6. Πιάσε τα μπαστούνια 
 
Εάν περπατάς με ένα ζευγάρι μπαστούνια μπορεί να καις μέχρι και 67% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι με το συνηθισμένο περπάτημα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Strength and Conditioning Research. Επιλέξε κάποια που να είναι ελαφριά και να έχουν βολικές χειρολαβές.
 
 
 
 
 
 
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πόσο περπάτημα χρειάζεται για να «κάψεις» ένα παγωτό ξυλάκι;
  • 5 εύκολοι τρόποι να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου ενώ περπατάς!
  • Τι να κάνεις για να καις πιο πολύ λίπος όταν κολυμπάς
  • Ανακαλύφθηκε ο «διακόπτης» στον εγκέφαλο που ρυθμίζει το πόσο λίπος καίμε!
  • Γιατί κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο
  • Πόσο CLA χρειάζεται για να κάψετε λίπος;
loading...