Δοκίμασέ το: Ασκήσεις για κοιλιακούς... πέτρα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Kάθε φορά που τρως περισσότερο από όσο πρέπει, η κοιλιά σου στο υπενθυμίζει. Όλα έρχονται και κάθονται στο συγκεκριμένο σημείο και αυτή όλο και... φουσκώνει. Από την άλλη όμως θα χαρακτήριζες και τον εαυτό σου ως τεμπέλα, αφού έχεις να επισκεφτείς το γυμναστήριό σου εδώ και χρόνια. Μέγα λάθος. Με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής θα μπορέσεις να αφεθείς πιο εύκολα στις μικρές αμαρτίες που παρουσιάζονται μπροστά σου αραιά και που και φυσικά θα συνεχίσεις να φοράς τα εφαρμοστά σου τοπ ανενόχλητη.
 
Δες 4 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να τονώσεις τους κοιλιακούς σου και μην απορήσεις αν το σώμα σου μεταμορφωθεί μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.
 
Άσκηση 1
 
(θα χρειαστείς μία μικρή μπάλα)
 
Ξάπλωσεσε ανάσκελα και τοποθέτησε τα χέρια σου τεντωμένα στο έδαφος στο άνοιγμα των ώμων. Τέντωσε τα πόδια σου και πιάσε τη μπάλα . Από τη θέση αυτή ανασήκωσε σιγά σιγά τα πόδια προσπαθώντας να μη σου πέσει η μπάλα ενώ η μέση σου πρέπει να παραμένει σταθερή στο έδαφος. Φρόντισε κάθε φορά να σχηματίζεται γωνία περίπου 50-60 μοιρών. Για περισσότερη δύναμη, βάλε ένταση στις παλάμες σου.
 
*Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων
 
Άσκηση 2
 
(Θα χρειαστείς μία μικρή μπάλα)
 
Ξάπλωσε ανάσκελα και τοποθέτησε ανάμεσα από τα πέλματά σου τη μικρή μπάλα. Κράτησε λυγισμένα τα γόνατά σου προς το στήθος( το γόνατά σου δείχνουν προς τα έξω) ενώ τα χέρια σου είναι πίσω από το κεφάλι. Εισέπνευσε δυνατά και κατά την εκπνοή σφίξε αρκετά καλά την κοιλιά σου και τέντωσε τα πόδια σου. Ταυτόχρονα σφίξε και την μπάλα. Βάλε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι και σφίξε με δύναμη την μπάλα όσο μπορείς. Μην ξεχάσεις να σηκώσεις και τους ώμους σου από το πάτωμα, όπως ακριβώς κάνεις και στους απλούς κοιλιακούς.
 
1
 
* Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων
 
Άσκηση 3
 
Ξάπλωσε στο έδαφος με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Ρίξε το βάρος σου προς τα πίσω (γείρε προς τα πίσω, χωρίς να καμπουριάζεις) και σήκωσε τα πόδια σου στον αέρα (πρέπει να είναι τεντωμένα και παράλληλα από το έδαφος). Από αυτή τη στάση, λύγισε το δεξί σου πόδι και φέρτο προς το στήθος, τη στιγμή που με τον αριστερό σου αγκώνα προσπαθείς να ακουμπήσεις το λυγισμένο δεξί σου γόνατο. Το αριστερό σου πόδι θα πρέπει να είναι καλά τεντωμένο. Πάρε βαθιά εισπνοή και επέστρεψε στο κέντρο, στην αρχική σου θέση. Ύστερα, άλλαξε πόδι. Προσοχή η κοιλιά σου θα πρέπει να είναι πάντα σφιχτή κατά την εκτέλεση της άσκησης, για να έχεις ισορροπία.
 
 *Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων
 
 
Άσκηση 4
 
Ξάπλωσε στο πλάι έχοντας τα πόδια σου τεντωμένα. Ένωσε τα πόδια σου και τράβηξε την κοιλιά. Οι γλουτοί σου επίσης πρέπει να είναι σφιχτοί. Ύστερα, ανέβασε και τα δύο πόδια μαζί στον αέρα για 30 επαναλήψεις στην κάθε πλευρά. Αν θέλεις να δυσκολέψεις κάπως την άσκηση, ρίξε όλο σου το βάρος στην παλάμη σου, δημιουργώντας έτσι ένα τρίγωνο μεταξύ του χεριού και του κορμού σου.
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί οι κοιλιακοί σου είναι ασύμμετροι;
  • Πως θα κάνετε ορατούς τους κάτω κοιλιακούς σας
  • Πώς μοιάζει ένας άντρας με πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους στο σώμα του
  • Πως να χτίσεις κοιλιακούς στο κρεβάτι σου με μόνο 5 λεπτά τη μέρα!
  • Καθίσματα με την μπάλα στον τοίχο
  • Χτίσε κοιλιακούς κομμάτια με ροκανίσματα στη μηχανή Smith
loading...