Αυτό το πρόγραμμα σπριντ θα σε «κάψει»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένα πρόγραμμα που σίγουρα θα εκτινάξει τον μεταβολισμό σου και θα τον κάνει να «καίει» ολοταχώς τα περιττά λίπη που γαντζώθηκαν στο σώμα σου.

Όπως είναι γνωστό η διαλλειματική προπόνηση είναι πιο αποτελεσματική για το κάψιμο λίπους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι σπρίντερ είναι όλοι «φέτες». Μάλιστα τα σπριντ κάνουν όλο το σώμα να δουλεύει, γιατί όπως λένε οι παλιοί τρέχεις με τα χέρια και κωπηλατείς με τα πόδια, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο.

Δεν θέλεις ιδιαίτερο εξοπλισμό, απλά να εντάξεις την προπόνηση με σπρίντ μια ή δύο φορές την εβδομάδα παράλληλα με τα βάρη.

 

Δες τι μπορείς να κάνεις:

- Άρχισε με χαλαρό τρέξιμο κάνοντας πέντε γύρους το στάδιο, από το εξωτερικό κουλουάρ, κάτι που σημαίνει ότι θα τρέξεις περισσότερα από δύο χιλιόμετρα.

- Στη συνέχεια κάνε για τουλάχιστον 10 λεπτά διατάσεις και ανοίγματα στο έδαφος.

- Στην κύρια προπόνηση χώρισε την διαδρομή των 100 μέτρων σε 20άρια. Αν παρατηρήσεις υπάρχουν σημάδια πάνω στο ταρτάν και ξεκίνα την προπόνηση σου. Κάνε το πρώτο 20αρι σπρίντ και επέστρεψε περπατώντας με γρήγορο βήμα. Χωρίς να σταματήσεις ξεκίνα το επόμενο σπριντ αυτή τη φορά μέχρι τα 40 μέτρα και επέστρεψε και πάλι με γρήγορο βήμα στην εκκίνηση. Και πάλι αμέσως ξεκίνα τα 60 μέτρα, με τον ίδιο τρόπο επιστροφής. Πάνε στα 80 μέτρα και στο τέλος τα 100.

- Επέστρεψε στην εκκίνηση και χαλάρωσε για 3 μέχρι 5 λεπτά. Το σημαντικό είναι να έχουν πέσει οι σφυγμοί σου στο φυσιολογικό πριν αρχίσεις τον επόμενο κύκλο.

- Επανέλαβε τους κύκλους για πέντε ή 10 φορές.

- Μόλις ολοκληρώσεις τους κύκλους, κάνε πέντε 100άρια με τρίλεπτα διαλλείματα.

- Στο τέλος της προπόνησης κάνε δύο γύρους χαλαρά για αποθεραπεία και πολλές διατάσεις. Προτιμότερο είναι να βγάλεις τα παπούτσια σου και να τρέξεις χαλαρά για τρεις γύρους στο γρασίδι!

 

Πηγή: activeman.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Βάλε 3 φθινοπωρινούς στόχους!
  • Τι να κάνεις για να καις πιο πολύ λίπος όταν κολυμπάς
  • Το πρόγραμμα προπόνησης του Arnie για να χτίσεις κολοσσιαίους μύες
  • Ένα δεκάλεπτο-φωτιά για τα πόδια σου
  • 15λεπτο πρόγραμμα πάνω σε στατικό ποδήλατο για να χάσεις τα τελευταία κιλά
loading...