4 τρόποι να για να κάψεις περισσότερες θερμίδες!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Ξέρεις ότι το «κλειδί» για να κάψεις περισσότερες θερμίδες είναι να αυξήσεις την ένταση και τη διάρκεια, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να πείσεις τον εαυτό σου να το κάνει. Δες πως τα καταφέρνουν γυναίκες σαν κι εσένα.
 
1. Μιμήσου το
«Διάλεξε το διάδρομο δίπλα σε κάποιον που ασκείται πολύ έντονα», λέει η Νάσια Κυρίλλου και συμπληρώνει: «Διάβασα σε έρευνα ότι η προσπάθεια είναι μεταδοτική – και πιάνει!».
 
2. Βρες κάτι που πυροδοτεί την προσπάθειά σου 
Όταν ασκείσαι σε εξωτερικό χώρο, βρες ένα συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής που θα δώσεις ένταση. «Όταν τρέχω έξω, βάζω όλη την ένταση να ανέβω την ανηφόρα όταν περνάω ένα συγκεκριμένο δέντρο. Όταν ασκούμαι σκληρά για ένα κομμάτι διαδρομής που ξέρω από πριν, σημαίνει ότι θα νιώσω καλύτερα μετά, στην κατηφόρα» τονίζει η Βάσω Τσασούλη.
 
3. Πρόσθεσε κάτι καινούργιο
Το να προκαλείς τον εαυτό σου δε σημαίνει να τον εξοντώσεις. «Ίσως κάνω 10 επιπλέον λεπτά αερόβιας μετά τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, κάποια χιλιόμετρα sprint στο τρέξιμό μου, ή άλλο ένα σετ με βάρη. Όμως, έχω καταλάβει πως ακόμα και μία μικρή επιπλέον άσκηση βοηθά τους μυς μου να βελτιωθούν και το μυαλό μου να ξεφύγει από τη ρουτίνα» επισημαίνει η Μαργαρίτα Εφερίνου.
 
4. Δούλεψε με ό,τι έχεις
«Αντί να εστιάζεις σε τι δεν είσαι καλή (“Τα βάρη δεν είναι το δυνατό μου σημείο”), δώσε έμφαση σε αυτά που είσαι εξαιρετική (“Μπορώ να τρέχω με τις ώρες”). Ξεκινώντας από τα θετικά, βρήκα δραστηριότητες που μου ταιριάζουν, όπως να βάλω κάποια βάρη στα χέρια μου όταν τρέχω. Τώρα τρέχω ταχύτερα και είμαι καλύτερη στην ενδυνάμωση» εξηγεί η Τόνια Σαντρίδη.
Πηγή: www.shape.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 ασκήσεις-νίντζα για σούπερ καύση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς!
  • Πως να αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα ως fitness και bodybuilding
  • Αυτό είναι το πιο γρήγορο fitness πρόγραμμα του πλανήτη
  • 5 παραλλαγές των squats για έναν «killer butt»
  • Πώς θα κάψεις 1.000 θερμίδες και θα γραμμωθείς σε λιγότερο από 15 λεπτά
  • 5+1 πεντανόστιμα φαγητά με έως 300 θερμίδες
loading...