Κάψε λίπος σε κάθε σου βήμα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όποιος είναι παθιασμένος με την διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης ή τις τάξεις αερόμπικ στο γυμναστήριο, γνωρίζει πολύ καλά τα οφέλη της εναλλασσόμενης εξάσκησης μεταξύ εκρηκτικής και χαμηλής έντασης: είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψεις λίπος από παντού στο λιγότερο χρόνο -το γιατί και πώς, εδώ.

 

Μια νέα θεωρία υποστηρίζει ότι τα ίδια οφέλη μπορείς να τα αποκτήσεις αν εφαρμόσεις κάτι λιγότερο κοπιαστικό από ένα τέτοιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο απέδειξαν ότι αν απλά περπατάς, αλλά αλλάζεις ταχύτητες -ένα λεπτό αργά, ένα λεπτό πολύ γρήγορα, ένα λεπτό λίγο πιο αργά κ.ο.κ.-. μπορείς να κάψεις έως και 20% περισσότερες θερμίδες από το αν θα περπατούσες για περισσότερη ώρα σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό.

 

Κάνοντας κάτι λ΄γο πιο σύνθετο, όπως το να κουβαλάς κι ένα σακίδιο στην πλάτη ή δυο ελαφριά βαράκια στα χέρια, τα οφέλη της θερμιδικής απώλειας πλησιάζουν σχεδόν τα οφέλη μιας κανονικής αερόβιας προπόνησης στο γυμναστήριο. Η Nidhi Seethapathi, υπεύθυνη της μελέτης, λέει ότι εκτός από αυτό, θα κάψεις περισσότερο λίπος αν το περπάτημά σου δεν είναι διαρκώς σε ευθεία. «Το να βηματίζεις ζιγκ-ζαγκ ή να ανοίγεις αρκετά το μήκος του διασκελισμού σου είναι επίσης αποδοτικό για την ευκολότερη απώλεια λίπους και την καύση θερμίδων».

 

Η χρυσή τομή; «Προτίμησε να κάνεις τις βόλτες σου σε ένα κοντινό λόφο», συμβουλεύει η Seethapathi. «Σε μια τέτοια διαδρομή στη φύση, το είδος βηματισμού διαρκώς εναλλάσσεται λόγω των φυσικών εμποδίων και της διαμόρφωσης του εδάφους (χώμα, βράχια, γρασίδι κλπ.), το σακίδιο πλάτης είναι σχεδόν υποχρεωτικό (νερό, κινητό, πετσέτα, κουτί πρώτων βοηθειών) και επιπλέον, το αργό περπάτημα στην ανηφόρα δίνει τη σκυτάλη σε πιο γρήγορες ταχύτητες από τη στιγμή που θα αρχίσεις να κατηφορίζεις».

 

Πηγή: gr.askmen.com

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ