Το κόλπο για να σηκώνεις περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το κόλπο των 10 δευτερολέπτων για να σηκώνεις περισσότερα βάρη

 

Η άρση θανάτου στο ένα πόδι είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου, αλλά είναι για προχωρημένους. «Σε μία τυπική άρση θανάτου στο ένα πόδι, η λεκάνη σου μένει παράλληλη με το έδαφος ενώ σκύβεις από τους γοφούς σου και εκτείνεις το άλλο σου πόδι πίσω σου» λέει ο Nick Murtha, γυμναστής. Είναι πολύ δύσκολο να μην στρίψουν τα ισχία σου και η πλάτη σου να μην κυρτώσει κατά την διάρκεια της κίνησης.

Οταν τα ισχία σου στρίβουν, χάνεις κάποια από τα πλεονεκτήματα της άσκησης για τον κορμό σου. Επιπλέον, είναι δυσκολότερο να κρατήσεις την ισορροπία σου κι έτσι δεν μπορείς να σηκώσεις πολλά κιλά, λέει ο Murtha. Και αν η πλάτη σου σφιχτεί ή εκταθεί κατά την διάρκεια της κίνησης, θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο τραυματισμού καθώς κάνεις την άρση.

Ευτυχώς, ο Murtha έχει ένα γρήγορο κόλπο για να σε βοηθήσει να πετύχεις την σωστή κίνηση. Στάσου μπροστά από έναν τοίχο σε απόσταση ίση με το μήκος του χεριού σου. Ισορρόπησε στο αριστερό σου πόδι. Σκύψε μπροστά λυγίζοντας τους γοφούς καθώς ανυψώνεις το δεξί σου πόδι τεντωμένο πίσω σου. Τώρα τέντωσε το δεξί σου χέρι μπροστά σου και ακούμπα τον τοίχο. 

Ο τοίχος θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις και έτσι να κρατήσεις την σωστή στάση. Ο Murtha συστήνει να κάνεις 10 επαναλήψεις της άσκησης αμέσως πριν το πρώτο σου σετ άρσεων θανάτου με το ένα πόδι.

 

του Μιχάλη Κοκκινογούλη

http://www.menshealth.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Μικρές συμβουλές για να γλιτώσετε θερμίδες στις διακοπές
  • Τελικά τα μακαρόνια δεν παχαίνουν;
  • Ζύγιζε 126 κιλά και έχασε 50 κιλά για το γάμο της. Πως τα κατάφερε χωρίς υπερβολές!
  • Αυτό το κόλπο στο τρέξιμο είναι έξι φορές πιο αποτελεσματικό!
  • Οι 3 κανόνες για να χάσεις κιλά αν είσαι γλυκατζής
  • Τα τρόφιμα που μας παχαίνουν το καλοκαίρι
loading...