Τα 6 συχνότερα λάθη των γυναικών στο γυμναστήριο

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 Επιμέλεια: Μαίρη Καποδίστρια

 

Πολλές γυναίκες ενώ ακολουθούν την καθημερινή προπονητική τους ρουτίνα πιστά συχνά παραπονιούνται ότι δεν έχουν τα αποτελέσματα που περίμεναν. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια λάθη που ακολουθούν κυρίως οι γυναίκες όταν πηγαίνουν γυμναστήριο ή στην καθημερινή τους προπόνηση.

 


 

1.Εστιάζουν όλη τους σχεδόν την προπόνηση στην αερόβια άσκηση

 

 

Η νούμερο ένα παρανόηση των γυναικών είναι ότι η αερόβια προπόνηση είναι το κλειδί για όλα. Κορίτσια αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να τονώσετε το σώμα σας, δεν χρειάζεται να κάνετε αερόβια προπόνηση μέχρι να λιποθυμήσετε. Η αερόβια προπόνηση όταν γίνεται σωστά φυσικά και θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να τονώσεις το σώμα σου, αλλά είναι μόνο ένα κομμάτι ώστε να αποκτήσεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Η αερόβια προπόνηση από μόνη της δεν θα σου εξασφαλίσει τα μακροχρόνια αποτελέσματα που ζητάς, ενώ όταν γίνεται και σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να λειτουργήσει και καταστροφικά.

Το να εστιάσεις σε προπονήσεις που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τη δύναμή σου και να χτίσεις μυϊκή μάζα θα σε φέρουν πολύ πιο κοντά στο στόχο σου.
 

 


 


 

2.Αποφεύγουν τα ελεύθερα βάρη

 

 

Οι γυναίκες στο γυμναστήριο έλκονται κυρίως από τα μηχανήματα και δεν πλησιάζουν εύκολα τα ελεύθερα βάρη. Θεωρούν τα μηχανήματα λιγότερο τρομακτικά και ότι έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με τα ελεύθερα βάρη. Παρόλα αυτά τα μηχανήματα είναι περιορισμένα να εκτελούν μόνο ένα είδος κίνησης. Συνήθως τα μηχανήματα δεν γυμνάζουν τους μυς σε όλη τους την έκταση σε αντίθεση με τα ελεύθερα βάρη που επιτρέπουν ελεύθερο εύρος της κίνησης των μυών και επομένως τους γυμνάζουν σε όλη τους την έκταση.

 



 


 

3.Εστιάζουν στην εκγύμναση μερικών μόνο μυϊκών ομάδων

 

 

Πολλές γυναίκες τείνουν στην προπόνησή τους να εστιάζουν στην εκγύμναση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων που τις θεωρούν πιο προβληματικές. Εφόσον ο στόχος είναι να φτιάξεις μυϊκή μάζα είναι σημαντικό να γυμνάζεις όλο το σώμα. Οι προπονήσεις που στοχεύουν στην εκγύμναση όλου του σώματος σε βοηθούν να δουλέψεις περισσότερες μυϊκές ομάδες και να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Αυτό μπορεί να αποτελεί μία δύσκολη πρόκληση στην αρχή, αλλά θα σε βοηθήσει να φτάσεις γρηγορότερα στο στόχο σου..
 

 

 

4.Δεν πιέζουν πολύ τον εαυτό τους

 

 

Μία συνηθισμένη πλάνη των γυναικών είναι ότι όσο δυνατότερα πιέσουν τον εαυτό τους, τόσο μεγαλύτεροι θα γίνουν οι μυς τους με αποτέλεσμα να δείχνουν πολύ μυώδεις. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες δεν έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης με αποτέλεσμα να μην διευκολύνετε αυτή η κατάσταση. Το να πιέζεις δυνατότερα και περισσότερο στο γυμναστήριο θα σε βοηθήσει να κάψεις και περισσότερες θερμίδες, αλλά και να δουλέψεις πολύ πιο αποτελεσματικά πάνω στο στόχο που έχεις θέσει, να φτιάξεις μυϊκή μάζα.
 

 


 


 

5.Δεν έχουν συγκεκριμένο προπονητικό πλάνο

 

 

Όταν πας στο γυμναστήριο χωρίς συγκεκριμένο πλάνο είναι πολύ πιο πιθανό να  καταλήξεις να μην έχεις παραγωγική προπόνηση. Προγραμμάτισε την προπόνησή σου από πριν, ώστε να μην χάνεις τη συγκέντρωσή σου και αποσπάσαι όταν φτάνεις στο γυμναστήριο. Με αυτό τον τρόπο και θα κάνεις την προπόνησή σου αποδοτικότερη και θα συνεχίσεις να βλέπεις καλύτερα και την πρόοδό σου στους στόχους που έχεις θέσει.

 



 


 

6.Δεν αλλάζουν την προπονητική τους ρουτίνα

 

 

 

Είναι καλό να έχεις μία προπονητική ρουτίνα που θα ακολουθείς, αλλά πρέπει που και που να την αποχωρίζεσαι. Είναι σημαντικό κάθε τόσο να αλλάζεις τη ρουτίνα σου. Μετά από 4 με 6 εβδομάδες το σώμα σου συνηθίζει και αναζητά νέες προκλήσεις. Για αυτό άλλαξε την προπόνηση αρκετά συχνά και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

 

 

 

http://www.fitnesspulse.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Πώς θα μείνουμε για πάντα νέοι; Η άσκηση που «νικά» τον χρόνο
  • Πώς θα σπιντάρεις το μεταβολισμό σου πριν την Πρωτοχρονιά
loading...