Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Stability, τι είναι και ποια η σπουδαιότητα της στην προπόνηση!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όπως η «κινητικότητα» είναι η ικανότητα να εκτελείτε συγκεκριμένα πρότυπα κινήσεων, «stability» είναι ο βαθμός στον οποίο μπορείτε να ελέγξετε την κίνηση σας μέσα από αυτά τα πρότυπα κίνησης.

 

Ένας τρόπος για να τσεκάρουμε την «σταθερότητα» σας είναι η ακρίβεια εκτέλεσης. Με άλλα λόγια, πόσο ακριβείς είναι οι κινήσεις σας; Πόσο καλή είναι η ισορροπία σας; Πόσο ακριβής είναι ο συντονισμός του χεριού ή του ποδιού σας; Και πόσο ικανοποιητικά είναι και τα τρία μαζί όταν είστε εν κινήσει;

 

Γιατί είναι σημαντική η «σταθερότητα»;

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε την επίδραση που έχει η σταθερότητα στην απόδοση και την φυσική σας κατάσταση καθ΄ όλη την διάρκεια της ζωής σας, είναι να θεωρήσετε ως ανάλογο τα «περιθώρια κέρδους» μιας επιχείρησης.

 

Το επιχειρηματικό ανάλογο της «κίνησης».

Ας υποθέσουμε ότι το σώμα σας είναι ένα εργοστάσιο και το προϊόν είναι η κίνηση. Τότε η «σταθερότητα» σας είναι ο βαθμός αποτελεσματικότητας της γραμμής παραγωγής που παράγει την «κίνηση». Τώρα, εάν η γραμμή παραγωγής σας (δηλαδή η σταθερότητα σας) είναι πολύ αναποτελεσματική, δηλαδή έχει υψηλό κόστος εργασίας, δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις, απεργίες, κλπ, τότε το κόστος σας να παράγετε κίνηση θα αυξηθεί, κάτι το οποίο δεν είναι ιδανικό για τα περιθώρια κέρδους σας, εάν έχετε καν κέρδος! Ωστόσο, εάν η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου σας είναι πολύ αποτελεσματική, αναλογικά η σταθερότητα του σώματος σας είναι ικανοποιητική, που σημαίνει ότι μειώνετε άμεσα το κόστος για κάθε κίνηση που κάνετε και αυξάνετε τα περιθώρια κέρδους σας, ενώ έχετε επίσης μια σταθερή δημοσιονομική βάση για μια μακροχρόνια λειτουργία της επιχείρησης σας.

 

Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο βελτιώνετε την «σταθερότητα» του σώματος σας, τόσο περισσότερο παραμένετε δραστήριος στη ζωή!

Η «σταθερότητα» θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε καλύτερη ευθυγράμμιση στη μηχανική του σώματος σας με την πάροδο του χρόνου, και επίσης να βελτιώσετε την εκτέλεση και τη λειτουργία του κάθε μοτίβου κίνησης που κάνετε.

 

Επιπλέον, η βελτίωση της «σταθερότητας» θα σας οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση σε ο,τιδήποτε κάνετε. Όσο περισσότερο το σώμα σας αυξάνει την απόδοση της κίνησης, τόσο λιγότερη ενέργεια και χρόνος θα χάνεται ή θα σπαταλιέται κατά την εκπλήρωση μιας εργασίας. Για παράδειγμα, αν μπορείτε να αυξήσετε την «σταθερότητα» του ισχίου στο τρέξιμο σας, θα έχετε ένα συντομότερο και περισσότερο αποτελεσματικό διασκελισμό. Έτσι το κέρδος στην απόδοση πολλαπλασιάζεται με κάθε διασκελισμό, επιτυγχάνοντας ένα επιπλέον όφελος αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των διασκελισμών σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Σύντομα, μικρές βελτιώσεις στην σταθερότητα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες βελτιώσεις στην απόδοση.

 

Ουσιαστικά, η «σταθερότητα» μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και οδηγεί σε μεγαλύτερη απόδοση όταν τρέχετε, παίζετε ποδόσφαιρο, σηκώνετε βάρη, ή ακόμα και αν κάνετε τις συνηθισμένες δραστηριότητες σας όπως αν εργάζεστε στον κήπο σας ή παίζετε με τα παιδιά.

 

Πηγή: www.myfit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
loading...