Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΨΕΩΝ

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Η φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει με το πόσα βάρη σηκώνεις, αλλά με το πόσο δυνατός είσαι σε σχέση με το σωματικό βάρος σου, λέει ο Martin Rooney, καθηγητής φυσικής αγωγής και συγγραφέας του Ultimate Warrior Workouts. Γι' αυτόν το λόγο, οι παλαιστές του στην προπόνηση κάνουν τεστ σωματικού βάρους. Με αυτό τεστάρουν τη βελτίωσή τους στη δύναμη του άνω κορμού. Βρες κι εσύ πόσο δυνατός είσαι εκτελώντας το παρακάτω τεστ.
 
Το τεστ
Κάνε όσο περισσότερες κάμψεις μπορείς σε 3 λεπτά
 
Κανόνες
1. Ξεκουράσου όσο θέλεις. Ο χρόνος αυτός όμως είναι μέσα στα 3 λεπτά.
2. Για να μετρήσει 1 επανάληψη, πρέπει να παραμείνεις στην τέλεια θέση: αγκώνες κλειδωμένοι στην κορυφή, το στήθος πρέπει να απέχει 2 εκατοστά από το πάτωμα.
3. Κανόνισε το ρυθμό σου όπως θέλεις, αλλά το καλύτερο είναι να μη βιάζεσαι, λέει ο Rooney. Κάνε ένα διάλειμμα 15 δευτερολέπτων ύστερα από το πρώτο σετ. Μην ωθήσεις τον εαυτό σου στη μάξιμουμ εξάντληση.
 
Σκορ 
55 κάμψεις
κάτω του μετρίου
55-74 κάμψεις
μέτρια
75-99 κάμψεις 
καλά
100-110 κάμψεις
άριστα
111-πάνω κάμψεις
εξαιρετικά
 
Πρόσεξε τα προβλήματα
 
Δεν μπορείς να κάνεις ούτε 15 κάμψεις παραμένοντας στη σωστή θέση. Αυτό σημαίνει ότι το στήθος σου και οι τρικέφαλοί σου είναι αδύναμοι. Πέτυχε την ενδυνάμωσή τους κάνοντας σε υψηλή ένταση πιέσεις στήθους και τρικέφαλων. Επίσης, προσπάθησε να κάνεις κάμψεις με τα χέρια πάνω σε πάγκο, ώστε το σώμα να σχηματίζει γωνία με το έδαφος και να σε διευκολύνει στις κάμψεις. Οσο βελτιώνεσαι, χαμήλωσε το ύψος του πάγκου, μέχρι να μπορείς να κάνεις κανονικές κάμψεις.
Ανέβασε τις επιδόσεις σου
 
Πρόσθεσε τις κάμψεις στην προπόνησή σου 2 φορές την εβδομάδα. Ακολούθησε τις παρακάτω αδηγίες και προσπάθησε να κάνεις κάθε επανάληψη όσο πιο γρήγορα μπορείς. Στη συνέχεια μην κάνεις κάμψεις για 5 ημέρες και μετά επανάλαβε.
 
πηγή: www.menshealth.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Διατροφικά tips για να παραμείνεις fit και στις γιορτές
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
loading...