ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΩΣΤΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Θέλεις να νοιώσεις πιο υγιής;
Για να το πετύχεις πρέπει να έχεις ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους. Έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν πως η ύπαρξη στόχων δίνει κίνητρα και οδηγεί στην επιτυχία.
Βάλε λοιπόν έναν "έξυπνο" στόχο και ξεκίνα!

Για να δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός "έξυπνου" στόχου:

Είναι Συγκεκριμένος: Καθόρισε ακριβώς τι θέλεις. Αντί να πεις "θέλω να χάσω βάρος", πες "θέλω να χάσω 5 κιλά", ή "θέλω να χάσω το 3% του βάρους μου". Ξεκίνα θέτοντας εύκολους στόχους και όταν τους πετύχεις θέσε δυσκολότερους.

Είναι Μετρήσιμος: Βάλε παραμέτρους και χρονικό όριο. Αν ο στόχος σου είναι "να χάσεις βάρος", δεν θα ξέρεις πότε ακριβώς τον πέτυχες. Αναρωτήσου πως μπορείς να μετρήσεις το στόχο σου και αν θα έχεις χρονικό περιορισμό.

Είναι Επιτεύξιμος: Ο στόχος σου πρέπει να είναι δυναμικός, αλλά και επιτεύξιμος. Αναρωτήσου αν μπορείς να τον πετύχεις και αν μπορείς να προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου σε αυτόν.

Είναι Ανταποδοτικός: Δώσε στον εαυτό σου μια ανταμοιβή στην οποία δεν μπορείς να αντισταθείς. Σκέψου πως θα ήθελες να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου όταν πετύχεις το στόχο σου.

Είναι Παρακολουθήσιμος: Βεβαιώσου πως υπάρχει τρόπος να παρακολουθήσεις την πρόοδο σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσαρμόσεις τους στόχους σου όποτε χρειαστεί. Αναρωτήσου αν μπορείς να παρακολουθήσεις την εξέλιξη σου.
 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως με την άσκηση σανίδα θα αλλάξει το σώμα σας για πάντα
  • Με πόση γυμναστική μπορείς να «κάψεις» σουβλάκια, πίτσες και μπέργκερ;
  • Μην ξεχνάς τους ραχιαίους
  • Δώσε στο σώμα σου αυτό που χρειάζεται πριν και μετά την προπόνηση!
  • Γιατί οι βυθίσεις είναι η άσκηση που θα σε κάνει πανίσχυρο
  • Οι καλύτερες τροφές μετά την πρωινή άσκηση
loading...