ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΩΣΤΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Θέλεις να νοιώσεις πιο υγιής;
Για να το πετύχεις πρέπει να έχεις ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους. Έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν πως η ύπαρξη στόχων δίνει κίνητρα και οδηγεί στην επιτυχία.
Βάλε λοιπόν έναν "έξυπνο" στόχο και ξεκίνα!

Για να δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός "έξυπνου" στόχου:

Είναι Συγκεκριμένος: Καθόρισε ακριβώς τι θέλεις. Αντί να πεις "θέλω να χάσω βάρος", πες "θέλω να χάσω 5 κιλά", ή "θέλω να χάσω το 3% του βάρους μου". Ξεκίνα θέτοντας εύκολους στόχους και όταν τους πετύχεις θέσε δυσκολότερους.

Είναι Μετρήσιμος: Βάλε παραμέτρους και χρονικό όριο. Αν ο στόχος σου είναι "να χάσεις βάρος", δεν θα ξέρεις πότε ακριβώς τον πέτυχες. Αναρωτήσου πως μπορείς να μετρήσεις το στόχο σου και αν θα έχεις χρονικό περιορισμό.

Είναι Επιτεύξιμος: Ο στόχος σου πρέπει να είναι δυναμικός, αλλά και επιτεύξιμος. Αναρωτήσου αν μπορείς να τον πετύχεις και αν μπορείς να προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου σε αυτόν.

Είναι Ανταποδοτικός: Δώσε στον εαυτό σου μια ανταμοιβή στην οποία δεν μπορείς να αντισταθείς. Σκέψου πως θα ήθελες να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου όταν πετύχεις το στόχο σου.

Είναι Παρακολουθήσιμος: Βεβαιώσου πως υπάρχει τρόπος να παρακολουθήσεις την πρόοδο σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσαρμόσεις τους στόχους σου όποτε χρειαστεί. Αναρωτήσου αν μπορείς να παρακολουθήσεις την εξέλιξη σου.
 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Η μία και μοναδική άσκηση που χτυπάει σε βάθος την κυτταρίτιδα
  • Μπορώ να χάσω βάρος χωρίς άσκηση;
  • Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για να έχεις γυμνασμένους μηρούς
  • 5 ασκήσεις-νίντζα για σούπερ καύση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς!
  • Πως να αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα ως fitness και bodybuilding
  • Απόκτησε πόδια δρομέα χωρίς να τρέξεις ούτε μία ώρα!
loading...