mobadv

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη θερμιδική ανακύκλωση και τη μυική ανάπτυξη

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος. Η φύση ακολουθεί μια κυκλική πορεία καθώς οι εποχές αλλάζουν, το νερό κάνει κύκλους από την ατμόσφαιρα στη θάλασσα και πάλι από την αρχή... Καταλάβατε τι εννοούμε. Αν λοιπόν, ψάχνετε έναν τρόπο για να χάσετε κιλά και να παραμείνετε σε τέλεια φυσική κατάσταση, σκεφτείτε να εφαρμόσετε μια κυκλική προσέγγιση στον τρόπο που παρέχετε στο σώμα σας θερμίδες, όταν και όποτε αυτό το χρειάζετε με την θερμιδική ανακύκλωση ή αλλιώς caloric cycling.

Τι είναι η θερμιδική ανακύκλωση
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Θα ρυθμίσετε τις θερμίδες σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (όπως κάνετε και στις προπονήσεις σας) για να δώσετε στο σώμα σας τα καύσιμα που χρειάζεται για να ασκηθεί και τα αμινοξέα που απαιτούνται για μια επαρκή μυϊκή αποκατάσταση. Τα Σαββατοκύριακα που δεν θα γυμνάζεστε δεν θα χρειάζεστε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. Θα εκμεταλλευτείτε αυτό το χρονικό διάστημα του σαββατοκύριακου για την ανασυγκρότηση του μεταβολισμού σας, καταναλώνοντας μερικές επιπλέον θερμίδες, δίνοντας στο σώμα σας λίγες «απαγορευμένες» απολαύσεις που λαχταρούσε όλη την εβδομάδα! Και από Δευτέρα πάλι από την αρχή.

Τι θα πρέπει να τρώω μέσα στην εβδομάδα;
Φάτε «καθαρά». Τα γεύματά σας θα πρέπει να είναι τέλεια προγραμματισμένα, κάθε 3 ώρες, και να βασίζονται πάνω σε ισχυρά δόγματα αθλητικής διατροφής. Χρησιμοποιήστε βόειο κρέας, γαλακτοκομικά, κοτόπουλο, και αυγά ως κύριες πηγές πρωτεϊνών, ρύζι, πατάτες, φρούτα και λαχανικά ως πηγές υδατανθράκων. Αν χρησιμοποιήτε πρωτεϊνικά συμπληρώματα για να αντικαταστήσετε 2 γεύματα, θα χρειαστείτε ακόμα 4 πλήρη γεύματα. Προγραμματίστε τα από την προηγούμενη μέρα και μοιράστε τα σε 4 μερίδες – όχι παραπάνω από 400 γρ έκαστη. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τρώτε για να εφοδιάσετε το σώμα σας με τα απαραίτητα καύσιμα, τελεία και παύλα.  Προπονείστε σκληρά με βάρη, από Δευτέρα έως Παρασκευή, το οποίο σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται πάση θυσία όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που μπορείτε να του δώσετε.

Τι πρέπει να τρώω τα Σαββατοκύριακα;
Για λόγους ψυχικής υγείας (!) και για να δώσετε στο μεταβολισμό σας μια καλή ώθηση, μπορείτε να το ρίξετε λίγο «έξω» τα σαββατοκύριακα. Δεδομένου ότι δεν προπονείστε τις συγκεκριμένες μέρες, έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα διάλειμμα από τα αυστηρά μακροθρεπτικά πρωτόκολλα πρωτεϊνών και υδατανθράκων που έτσι κι αλλιώς το σώμα σας δεν χρειάζετε. Ακόμα και τα γλυκά είναι αποδεκτά, αλλά με μέτρο!

Τι γίνεται εάν αρρωστήσω;
Αν τύχει και αρρωστήσετε, πάρτε το χρόνο σας, μείνετε για όσο δάστημα χρειαστεί εκτός γυμναστηρίου και φάτε ό, τι νομίζετε ότι χρειάζεστε για να αναρρώσετε. Πολλά υγρά είναι το ιδανικότερο για τέτοιες καταστάσεις. Η θερμιδική ανακύκλωση μπορεί να περιμένει...

Είναι η θερμιδική ανακύκλωση καλή για μένα;
Μόνο εσείς θα είστε σε θέση να καθορίσετε αν αυτή η πρακτική είναι όντως κατάλληλη για εσάς. Μπορεί ήδη να χρησιμοποιείτε μια τροποποιημένη έκδοσή της, τρώγοντας απλά λίγο περισσότερο τις ημέρες που γυμνάζεστε. Παρακολουθήστε την θερμιδική σας πρόσληψη και την ποιότητα των μακροθρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνετε και δώστε στην θερμιδική ανακύκλωση μια ευκαιρία να μπει στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

 

http://ensomati.gr/

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 σημάδια ότι το φούσκωμα στο στομάχι δεν οφείλεται στη διατροφή
  • Ενέργεια στο σώμα μέσα από την διατροφή
  • Δίαιτα με σπαράγγια: Χάστε 3 κιλά σε 7 ημέρες!
  • 3 καλοκαιρινά σνακ με λίγες θερμίδες!
  • 10 λόγοι να εντάξετε την γλυκοπατάτα στην διατροφή σας
  • Τα υδατανθρακούχα τρόφιμα που βοηθούν στη δίαιτά σας
loading...