Μετά την προπόνηση σας, θυμηθείτε τα Ω3 και τα Ω6

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Η προπόνηση είναι “βάρβαρη” και δεν κάνει πάντα καλό.
 
Η εξάντληση είναι κυριολεκτικά σοβαρή ζημιά.
 
Αυτό που μας κάνει πιο υγιείς και πιο δυνατούς, εξαρτάται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ανακάμπτει και προσαρμόζεται στις συνθήκες.
 
Και μόλις περάσουν 24-72 ώρες μετά από μια εξουθενωτική προπόνηση, συνειδητοποιείτε πόσο αληθινό είναι όλο αυτό. Όμως αυτές οι 2-3 δύσκολες μέρες, δεν χρειάζεται να είναι πλέον τόσο άσχημες όσο ήταν μέχρι πρότινος.
 
Ερευνητές από το τμήμα διατροφής και διαιτητικής του Saint Louis University (ΗΠΑ), μελέτησαν την θεωρία ότι η λήψη ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων ελαττώνει την φλεγμονή που προκαλείται από τις αρνητικές (έκκεντρες) επαναλήψεις.
 
Τα πορίσματα των ερευνητών πράγματι δείχνουν ότι η λήψη ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, μειώνει το άλγος και μπορεί να παράσχει οφέλη ελαχιστοποιώντας τον πόνο που εμφανίζεται μετά την άσκηση, στους επαγγελματίες αθλητές καθώς και σε αυτούς που μόλις έχουν επανέλθει από κάποιον τραυματισμό ή από κάποια αποχή από την άσκηση (οι οποίοι συνήθως νιώθουν πιο έντονα τις επιδράσεις των αρνητικών επαναλήψεων).
 
Επομένως, μετά από την επόμενή σας προπόνηση, καταναλώστε πρωτεΐνη ορρού γάλακτος μαζί με μερικά ωμέγα-3 / ωμέγα-6 και φροντίστε να ξεκουραστείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τον μυϊκό πόνο.
 
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
 
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 tips για να μη χάσεις ούτε μια μέρα προπόνηση!
  • Six Pack: Θέμα διατροφής ή προπόνησης;
  • Η γρήγορη πρωινή προπόνηση για να είσαι fit και μάχιμος όλη μέρα
  • Το κορυφαίο μυστικό προπόνησης για μεγαλύτερο μυϊκό όγκο!
  • Συμπληρώματα υδατανθράκων: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις με αποδείξεις!
  • Αν μπορείς να κάνεις αυτές τις ασκήσεις τότε είσαι σε φόρμα!
loading...