Μετά την προπόνηση σας, θυμηθείτε τα Ω3 και τα Ω6

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Η προπόνηση είναι “βάρβαρη” και δεν κάνει πάντα καλό.
 
Η εξάντληση είναι κυριολεκτικά σοβαρή ζημιά.
 
Αυτό που μας κάνει πιο υγιείς και πιο δυνατούς, εξαρτάται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ανακάμπτει και προσαρμόζεται στις συνθήκες.
 
Και μόλις περάσουν 24-72 ώρες μετά από μια εξουθενωτική προπόνηση, συνειδητοποιείτε πόσο αληθινό είναι όλο αυτό. Όμως αυτές οι 2-3 δύσκολες μέρες, δεν χρειάζεται να είναι πλέον τόσο άσχημες όσο ήταν μέχρι πρότινος.
 
Ερευνητές από το τμήμα διατροφής και διαιτητικής του Saint Louis University (ΗΠΑ), μελέτησαν την θεωρία ότι η λήψη ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων ελαττώνει την φλεγμονή που προκαλείται από τις αρνητικές (έκκεντρες) επαναλήψεις.
 
Τα πορίσματα των ερευνητών πράγματι δείχνουν ότι η λήψη ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, μειώνει το άλγος και μπορεί να παράσχει οφέλη ελαχιστοποιώντας τον πόνο που εμφανίζεται μετά την άσκηση, στους επαγγελματίες αθλητές καθώς και σε αυτούς που μόλις έχουν επανέλθει από κάποιον τραυματισμό ή από κάποια αποχή από την άσκηση (οι οποίοι συνήθως νιώθουν πιο έντονα τις επιδράσεις των αρνητικών επαναλήψεων).
 
Επομένως, μετά από την επόμενή σας προπόνηση, καταναλώστε πρωτεΐνη ορρού γάλακτος μαζί με μερικά ωμέγα-3 / ωμέγα-6 και φροντίστε να ξεκουραστείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τον μυϊκό πόνο.
 
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
 
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί και πώς οι ασκήσεις Landmine θα σου χτίσουν ισχυρότερους μυς
  • Πως να διατηρήσετε το κίνητρο όταν η θέληση δεν είναι αρκετή!
  • Πόσο χρόνο πρέπει να ξεκουράζεσαι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης
  • Μπορεί μια selfie στο γυμναστήριο να σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου;
  • Προπόνηση Rest-Pause για μεγαλύτερη δύναμη και μυϊκή μάζα
  • KREA-FORCE: Μια αξιόπιστη φόρμουλα κρεατίνης για υψηλής έντασης προπονήσεις!
loading...