Λάθη στο γυμναστήριο…γένους θηλυκού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Έχετε αγοράσει φόρμες. Έχετε φορέσει και τα αθλητικά σας, ειδικά για το γυμναστήριο. Έχετε «λιώσει» στον ιδρώτα και μετά ανεβαίνετε στη ζυγαριά…

 

Πανωλεθρία. Τσάμπα τα λεφτά που ξοδέψατε για την …προπονητική σας ένδυση, τσάμπα ο χρόνος και ο κόπος σας, τσάμπα και ο ιδρώτας. Η ζυγαριά επιμένει να μη συγκινείται από την προσπάθειά σας. Μα ακόμα αναρωτιέστε γιατί; Πέντε οι πιθανοί λόγοι. Διαβάστε, διαλέξτε και …αλλάξτε τους.

 

Καλά τα βαράκια του ενός κιλού αλλά για πόσο ακόμα; Τα χρησιμοποιήσατε την πρώτη φορά, άντε και τη δεύτερη αλλά μετά από ένα μήνα σκληρής προπόνησης, δε σας πέρασε από το μυαλό ότι χρειάζεστε μία αλλαγή; Οι ανησυχίες του τύπου  «μήπως με τα πολλά βάρη φουσκώσω πολύ» ξεχάστε τις, δεν ισχύουν.

 

 

Το να κάνετε χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων στο διάδρομο, να σας φωνάζουν οι εκπαιδευτές να... τελειώνετε επιτέλους, να έχετε ανέβει μέρα και να κατεβαίνετε από τον διάδρομο με τη δύση του ηλίου, δε θα έχουν τα θεαματικά αποτελέσματα που περιμένετε, αν όλη αυτή την ώρα είστε στην κυριολεξία «γραπωμένες» από τις λαβές. Αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα, αν θέλετε να δείτε αποτέλεσμα.

 

Ο καθρέφτης στα γυμναστήρια είναι ό,τι πιο μισητό υπάρχει. Εξάλλου ποιός άνθρωπος, που θέλει να χάσει κιλά, θέλει ταυτόχρονα να τα βλέπει να κινούνται πάνω κάτω ανελέητα και μέσα στον ιδρώτα; Κι όμως η φρικαλέα αυτή εικόνα, μπορεί να ξυπνήσει το θηρίο που κρύβετε μέσα σας. Και αφού δε σας αρέσει αυτό που βλέπετε, απλά αλλάξτε το.

 

Οι άντρες συνηθίζουν να τρώνε το κατιτίς τους μετά τη γυμναστική. Μία πρωτεΐνη που θα βοηθήσει στην αναδόμηση των μυών. Οι γυναίκες πάλι, ακολουθούν την τακτική του «σιγά μη φάω και πάρω όλα όσα έκαψα. Τσάμπα έλιωσα τόση ώρα να τρέχω;».Μέγα λάθος, γιατί αυτό το σνακ θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας, γεγονός που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο κάψιμο θερμίδων.

 

Το τελευταίο γυναικείο σφάλμα του γυμναστηρίου είναι η «ονειροπόληση του cardio».Κοινώς, κάνετε τις ασκήσεις σας, περπατάτε, τρέχετε, σκαρφαλώνετε και σκέφτεστε ό,τι πιο άσχετο με την προπόνησή σας.Η έλλειψη αυτής της αυτοσυγκέντρωσης όμως κοστίζει. Κοστίζει ακριβά και σε θερμίδες. Άρα, αγαπημένες αναγνώστριες, το κεφάλι μέσα, τα πόδια σε εγρήγορση και το μυαλό….ξυράφι για να νικήσετε τη μάχη της ζυγαριάς.

 

http://www.clickatlife.gr/

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Πώς θα μείνουμε για πάντα νέοι; Η άσκηση που «νικά» τον χρόνο
  • Πώς θα σπιντάρεις το μεταβολισμό σου πριν την Πρωτοχρονιά
loading...