Επικίνδυνες ασκήσεις και πώς να τις αποφύγουμε

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλές φορές κάποιες ασκήσεις εξαιτίας της κακής τοποθέτησης του σώματός μας κατά την εκτέλεσή τους μπορουν να προκαλέσουν τραυματισμούς τους οποίους όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε. Οι πιο ''επικίνδυνες'' είναι οι εξής:

Οπισθολαίμιες έλξεις στην τροχαλία: Σε αυτή την άσκηση η υπέρκταση του αυχένα και η θέση των ώμων είναι αρκετά επικίνδυνη για να προκαλέσει τραυματισμό ειδικά όταν η άσκηση εκτελείται με μεγάλη αντίσταση.
Προτιμήστε τις εμπροσθολαίμιες έλξεις και τις έλξεις στο μονόζυγο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οπισθολαίμιες πιέσεις ώμων με μπάρα:Και σε αυτή την άσκηση υπάρχει μεγάλη φόρτιση στην περιοχή του αυχένα  και περιορισμένο εύρος κίνησης στην ωμική ζώνη. Η πιο ασφαλής παραλλαγή για αυτή την άσκηση είναι οι πιέσεις ώμων με αλτήρες.

Leg extension: Στο μηχάνημα που κάνουμε εκτάσεις τετρακεφάλων πολλές φορές η επιβάρυνση στην επιγονατίδα εξαιτίας της κακής θέσης που έχουμε τοποθετήσει το σώμα μας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Τα καθίσματα είναι η καλύτερη επιλογή για την ενδυνάμωση των τετρακεφάλων μας.

Sit-ups κοιλιακών: Δεν θεωρούνται μόνο επικίνδυνα λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκούμε στην περιοχή του αυχένα κα της μέσης αλλά  όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας ,τελευταίες ΕΡΕΥΝΕΣ αναφέρουν πως  υπάρχουν ασκήσεις που είναι περισσότερο αποτελεσματικές για την ενδυνάμωση των κοιλιακών μας και πιο ασφαλείς.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • «Χτίσε» με αυτές τις ασκήσεις την καλύτερη πίσω όψη
  • Οι ασκήσεις για κολοσσιαίες γάμπες
  • 4 ασκήσεις γιόγκα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι
  • Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε το κινητό στο γυμναστήριο
  • Πώς οι selfies επηρεάζουν την υγεία μας
  • Οι ασκήσεις που θα σε κάνουν δυνατό σαν τον «Βράχο»
loading...