Δυναμικές συμβουλές

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Η συγκεκριμένη προπόνηση ονομάζεται λειτουργική, διότι βοηθάει το σώμα να ξαναβρεί τη φόρμα του κάνοντας καθημερινές κινήσεις. «Μία από αυτές τις ασκήσεις είναι και το 270 Στεπ (άσκηση 4). Αυτή η εκδοχή άσκησης δεν σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις την ώθηση της κίνησης για να ανέβεις στο στεπ» λέει ο Chris Frankel, προπονητής TRX. Αυτό σημαίνει ότι οι γοφοί και οι μηροί σου αναγκάζονται να δουλέψουν πιο σκληρά, προκειμένου να διατηρήσουν την ισορροπία. Οσο πιο σκληρά δουλεύουν τόσο μεγαλύτερη σταθερότητα και ισορροπία θα έχεις.
 
Λάβε θέση
 
Λέγεται 270 Στεπ για ένα λόγο: αυτό είναι το άθροισμα των μοιρών που σχηματίζουν οι ορθές γωνίες του γοφού, του γονάτου και των αστραγάλων σου όταν ακουμπάς το πόδι σου στο στεπ. Αν βάλεις μόνο τις μύτες στον πάγκο, τότε δεν γυμνάζεις σωστά όλους τους μυς και δεν παράγεις αρκετή δύναμη. «Η αρχική θέση απαιτεί όλο το πέλμα πάνω στο στεπ και είναι αυτή που δίνει τον τόνο για τη σωστή εκτέλεση της άσκησης» λέει ο Frankel. 
 
 
 
Σφίξε τον κορμο
 
Για να αυξήσεις τη σταθερότητα, σφίξε την κοιλιά σου σαν να πρόκειται να δεχτείς μπουνιά. «Καθώς ανεβαίνεις, προσπάθησε να σφίγγεις τους γλουτούς» λέει ο Frankel. Με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεις τη σπονδυλική στήλη, μειώνοντας τους κινδύνους για τραυματισμό.
 
 
 
Μη γερνεις
 
Να κρατάς τον κορμό σου σε ευθεία καθώς ανεβαίνεις στο στεπ. «Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με την κνήμη σου - κράτα την κάθετα» λέει ο ίδιος. Αν γέρνεις την κνήμη σου προς τα εμπρός, αποκτάς πλεονέκτημα, γεγονός που κάνει την άσκηση πιο εύκολη περιορίζοντας τα οφέλη.
 
 
 
Κράτα το πίσω πόδι στον αέρα
 
Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείς περισσότερους μυς, προκειμένου να διατηρήσεις την ισορροπία σου. «Μη βιαστείς να κατέβεις. Μείνε λίγο ψηλά και κατέβα αργά, για να μεγιστοποιήσεις το βαθμό δυσκολίας και να γυμνάσεις πιο σκληρά τους μυς σου» προσθέτει ο ίδιος. 
 
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 6 συμβουλές για σωστή διατροφή μετά το Πάσχα
  • Crossfit: 3 συμβουλές για ψυχική αντοχή
  • Καθίσματα (squats): συμβουλές και tricks για να βελτιωθείτε!
  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • 5 tips για να μη χάσεις ούτε μια μέρα προπόνηση!
  • Χάστε την κοιλιά χωρίς άσκηση!
loading...