Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Άσκηση 1 λεπτού για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όταν ξαπλώνετε για να κοιμηθείτε μετά από μία δύσκολη ημέρα, έχετε παρατηρήσει ότι παίρνετε μία βαθιά και μεγάλη αναπνοή; Αυτό είναι ένα παράδειγμα κοιλιακής αναπνοής (χρησιμοποιώντας πλήρως το διάφραγμα σας).

 

Παρόλο που φαίνεται εύκολο να πάρετε μία τέτοια καθαρή αναπνοή , υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν παίρνουμε ή δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια βαθιά κοιλιακή αναπνοή. Κάποιοι τέτοιοι καθημερινοί λόγοι είναι:
 

Να έχουμε γεμάτο στομάχι, να φοράμε στενά ρούχα, προσπαθούμε να ρουφάμε την κοιλιά μας,να είμαστε απλώς υπερβολικά αγχωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτοί και άλλοι λόγοι,  περιορίζουν την περιοχή της κοιλιάς  και δεν βοηθούν ώστε το διάφραγμα μας να κάνει πιο βαθιές και αποδοτικές αναπνοές.


 

Μία απλή άσκηση κοιλιακής αναπνοής που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι:

 

Βήμα 1: Προσπαθήστε να αναπνεύσετε και να εκπνεύσετε από την μύτη. Φιλτράρει, ζεσταίνει και ενυδατώνει τον αέρα.

Βήμα 2: Ξαπλώστε και νιώστε άνετα. Ξεκινήστε να χαλαρώνετε σταδιακά τους μύες στα πόδια, τους μηρούς, την κοιλιά, το στήθος, τα χέρια και τον αυχένα.

Βήμα 3: Εστιάστε στην αναπνοή σας, νιώθοντας να χαλαρώνεται ολοκληρωτικά. Ενώ χαλαρώνετε, αναπνεύστε και νιώστε την κοιλιά σας να ανασηκώνεται, μετά εκπνεύστε αργά, αφήνοντας την κοιλιά σας να πέσει.

Κάνετε τα παραπάνω τρία βήματα, περίπου 10  αναπνοές κάθε φορά, δύο φορές την ημέρα για μία εβδομάδα ή και παραπάνω ως εξάσκηση.

 

Τα οφέλη της βαθιάς αναπνοής

 

Αναπνέοντας με αυτό τον τρόπο,  σας βοηθήσει να  συγκεντρώνεστε καλύτερα. Μπορεί επίσης, να ρίξει την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, βοηθάει να ανακυκλώνεται περισσότερο οξυγονωμένο  αίμα στο σώμα σας και να αποβάλλετε το στρες.

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
  • Πώς θα μείνουμε για πάντα νέοι; Η άσκηση που «νικά» τον χρόνο
  • Πώς θα σπιντάρεις το μεταβολισμό σου πριν την Πρωτοχρονιά
  • Πώς να διατηρήσετε γυμνασμένο σώμα όλο το καλοκαίρι
  • Push-ups: Φτιάξε κορμί σε 5 βήματα
loading...