6 τρόποι για να ασκηθείτε όταν δεν έχετε χρόνο

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όλοι γνωρίζετε ότι, η άσκηση είναι σημαντική, διότι θα σας κρατήσει υγιείς και σε φόρμα. Αλλά είναι επίσης,  μια μεγάλη χρονική δέσμευση, γι΄αυτό και μπορεί να είναι δύσκολο να ασκηθείτε, αν δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο. Όμως, ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να μείνετε σε φόρμα και να κάψετε θερμίδες,  χωρίς να χρειάζεται να προγραμματίσετε μια μακρά επίσκεψη στο γυμναστήριο. Εδώ είναι έξι τρόποι, για να ασκηθείτε ακόμα και εάν είστε πολυάσχολοι:

1. Πάρτε τις σκάλες

Οι σκάλες σας βοηθάνε να κάψετε επιπλέον θερμίδες και να δυναμώσετε  τα πόδια και τους γλουτούς σας. Άρα, την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίζετε το δίλημμα ασανσέρ ή σκάλες, ανεβείτε με τα πόδια.

2. Παρκάρετε πιο μακριά

Επιλέγοντας μια θέση στάθμευσης πιο μακριά από εκεί που θέλετε να πάτε, έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε μέχρι τον προορισμό σας. Εάν αφήνετε το αυτοκίνητο μακριά, είναι μια μικρή αλλαγή, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά στο σώμα σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνει αυτό, όταν πάτε στο σούπερ μάρκετ ή στο εμπορικό κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να περπατήσετε πιο μακριά, αλλά θα πρέπει επίσης να περπατήσετε μαζί με τις βαριές σακούλες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δυναμώσετε όλους τους μύες του σώματος σας.

3. Ανταλλάξτε την καρέκλα σας για μια μπάλα γυμναστικής

Αυτές οι μεγάλες φουσκωτές μπάλες είναι καλές εναλλακτικές λύσεις, αντί τις παραδοσιακές καρέκλες γραφείου. Καθισμένοι σε μια μπάλα γυμναστικής όλη την ημέρα λειτουργεί ο πυρήνα σας, επειδή συνεχώς προσπαθείτε να ισορροπήσετε – αλλά εσείς δεν χρειάζεται καν να το παρατηρήσετε! Οι κινήσεις είναι τόσο μικρές, που θα αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς και άνετοι στη μπάλα. Όμως, οι κοιλιακοί σας μυς, θα πρέπει να δουλεύουν συνεχώς, ώστε να σας κρατήσουν σταθερούς. Καθίστε πάνω στην μπάλα γυμναστικής και βάλτε τα πόδια σας σταθερά στο έδαφος.

4. Ισορροπείστε στο ένα πόδι

Καθισμένοι όλη την ημέρα, μπορεί να πιαστείτε. Καλό είναι να σηκώνεστε περιστασιακά και να ισορροπείτε στο ένα πόδι, και στη συνέχεια στο άλλο. Η ισορροπία στο ένα πόδι θα βοηθήσει τη ροή του αίματος και θα ενισχύσει τους μύες του κορμού σας. Προσπαθήστε να αυξήσετε το χρόνο που είστε σε θέση να ισορροπήσετε, κάθε φορά που το κάνετε.

5. Πηγαίνετε  έξω

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τα χόμπι, όπως τη ποδηλασία, τη πεζοπορία ή το καγιάκ. Βρείτε τα Σαββατοκύριακα μια υπαίθρια δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε. Εάν πραγματικά  διασκεδάζετε, δεν θα παρατηρήσετε ότι κάνετε γυμναστική ή ότι χάνετε το χρόνο σας. Οι δραστηριότητες αυτές είναι επίσης, καλές ευκαιρίες για να συναντήσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε φίλους.

6. Σταθείτε στις μύτες

Αν στέκεστε κάπου για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, όπως όταν πλένετε τα πιάτα, δοκιμάστε σιγά-σιγά να κάθεστε στις μύτες των ποδιών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα γυμνάζετε τις γάμπες σας, και όσο αυξάνετε τον χρόνο που είστε στις μύτες, τόσο θα δυναμώνουν όλοι οι μύες των ποδιών σας.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
  • Πόσο ακριβώς χρόνο πρέπει να εκτελείς μια διάταση και γιατί
  • Πώς θα μείνουμε για πάντα νέοι; Η άσκηση που «νικά» τον χρόνο
  • Πώς θα σπιντάρεις το μεταβολισμό σου πριν την Πρωτοχρονιά
  • Πώς να διατηρήσετε γυμνασμένο σώμα όλο το καλοκαίρι
loading...