5 συμβουλές για σωστό περπάτημα!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το περπάτημα είναι υγεία. Γι' αυτό αφήστε το αυτοκίνητο και περπατήστε μέχρι τη δουλειά σας, για τον καφέ σας, για τα ψώνια σας. Το περπάτημα προστατεύει τον οργανισμό μας από συχνές παθήσεις, όπως καρδιολογικές, από τα προβλήματα του κυκλοφορικού, του διαβήτη, βελτιώνει τη διάθεση, μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα, ενώ λίγα λεπτά την ημέρα περπάτημα μπορεί να είναι αρκετά για τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Η σύγχρονη καθημερινότητα έχει μετατραπεί μια όαση γεμάτη στρες και αρνητική ενέργεια! Οι ρυθμοί γίνονται όλο και πιο γρήγοροι και εσύ πρέπει να ξεφύγεις! Διάβασε 5 συμβουλές σωστό περπάτημα και ξεκίνα αμέσως!

  1. Επιλέξτε άνετα παπούτσια, τα οποία να είναι σχεδιασμένα ειδικά για το περπάτημα. Να φοράτε φαρδιά ρούχα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, διότι η άσκηση ανεβάζει τη θερμοκρασία. Μην ξεχνάτε να έχετε μαζί το αντηλιακό σας και ένα μπουκαλάκι νερό.
  2. Ξεκινήστε σε επίπεδο έδαφος το περπάτημα. Αν αποφασίσετε να περπατήσετε σε ανώμαλο έδαφος στην αρχή, μπορεί να προκαλέσει κάποιους μικροτραυματισμούς, πόνους στις αρθρώσεις σας, στο ισχίο, στο πέλμα ή στο γόνατο.
  3. Δεν χρειάζετε να βιάστείτε. Περπατήστε σε έναν ρυθμό που σας ταιριάζει. Να θυμάστε πάντα πως πρέπει πάντα να είστε σε θέση να μιλήσετε χωρίς να κουράζεται η αναπνοή σας.
  4. Έχετε την δυνατότητα να αυξήσετε την ενεργητικότα του περιπάτου σας, ταλαντεύοντας τα χέρια σας πιο έντονα, χωρίς να αυξήσετε τον πραγματικό ρυθμό του περπατήματος. Αν περπατάτε γρήγορα μπορεί προσθέσετε περισσότερη πίεση στα γόνατά σας!
  5. Η στάση σας πρέπει αν είναι η σωστή. Πρέπει να στέκεστε ίσια γιατί αν έχετε κάποια άλλη κλίση στο σώμα σας, θα προκαλέσετε πίεση στου μυς ή στους συνδέσμους σας.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • 10 συμβουλές για να μπεις στο χειμωνιάτικο τζιν χωρίς να πεινάσεις
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
  • 5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο όταν έχει καύσωνα
  • Συμβουλές για να κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές
  • Τα 2 σημεία-κλειδιά για να μην πάρετε κιλά από το βραδινό
loading...