Φάε σωστά για να προπονηθείς στο κρύο!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί να προπονείσαι έξω και τον χειμώνα και είναι βέβαιο ότι η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει και με το κατάλληλο ντύσιμο δεν κρυώνεις. Όμως για να είσαι πλήρως καλυμμένος θα πρέπει να κάνεις και την ανάλογη χειμωνιάτικη διατροφή, επειδή τα φαγητά του χειμώνα σου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμό σου.

 

Δες ποια είναι αυτά...

 

Είτε προπονείσαι είτε όχι ο οργανισμός σου καλείται να αντιμετωπίσει το κρύο, επομένως θα πρέπει να του δώσεις να ανάλογα εφόδια ώστε να ενισχυθεί η άμυνα του. Τις ημέρες του κρύου θα πρέπει να καταναλώνουμε σχεδόν κάθε τρεις ώρες, μικρά γεύματα, ώστε ο οργανισμός να κάνει καύσεις και να λειτουργεί σε πιο υψηλούς ρυθμούς.

 

Και μην κολλάς με τις θερμίδες από το φαγητό αφού αποτελούν το αντίδοτο στο κρύο.

 

Μια καλή διατροφή είναι οι ζεστές σούπες που είναι εύγευστες, είναι εύληπτες, είναι ελαφριές για το στομάχι και το σημαντικότερο μας δίνουν τα στοιχεία που χρειάζεσαι αφού έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β και C καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο το μαγνήσιο ο σίδηρος το κάλιο κ.α

 

Το σκόρδο, επίσης είναι ιδανικό κατά των ιώσεων και του κρυολογήματος. Όπως και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, δηλαδή ελιές ελαιόλαδο, ξηροί καρποί που είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν από το κρυολόγημα.

 

Η βιταμίνη C, δηλαδή πορτοκάλια, ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ) σε βοηθάνε ενάντια στις ιώσεις, ενώ τα μανιτάρια, το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί και οι φακές είναι ιδανικά για το κρύο αφού και θερμίδες αλλά και πολλά στοιχεία βοηθούν στην αντιμετώπιση του.

 

Πηγή: activeman.gr

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί και πώς οι ασκήσεις Landmine θα σου χτίσουν ισχυρότερους μυς
  • Πως να διατηρήσετε το κίνητρο όταν η θέληση δεν είναι αρκετή!
  • Πόσο χρόνο πρέπει να ξεκουράζεσαι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης
  • Μπορεί μια selfie στο γυμναστήριο να σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου;
  • Προπόνηση Rest-Pause για μεγαλύτερη δύναμη και μυϊκή μάζα
  • KREA-FORCE: Μια αξιόπιστη φόρμουλα κρεατίνης για υψηλής έντασης προπονήσεις!
loading...