Πώς το γυμναστήριο μπορεί να σε κάνει αληθινό ηγέτη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνεις την άσκηση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου: βελτιώνεις την υγεία σου, κάνεις καλύτερο σεξ, νιώθεις πιο όμορφα με τον εαυτό σου, αποκτάς καλύτερη διάθεση κ.ο.κ. Ωστόσο, αυτό που πιθανότατα δεν φανταζόσουν είναι ότι το γυμναστήριο μπορεί να σε βοηθήσει και στην επαγγελματική σου ανέλιξη. Τουλάχιστον, αν πιστέψουμε τα ευρήματα μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας που πραγματοποίησε η σχολή Haas του αμερικανικού Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, σύμφωνα με την οποία οι πιο γυμνασμένοι άντρες θεωρούνται πιο κατάλληλοι για ηγέτες.

 

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ζήτησαν από τα μέλη μιας ομάδας που αποτελείτο κατά 50% από άντρες και κατά 50% από γυναίκες να δουν τις φωτογραφίες αντρών που φορούσαν αμάνικη φανέλα (αυτό που οι Αγγλοσάξωνες αποκαλούν αρκούντως σαρκαστικά «wifebeater»). Κατόπιν, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων που είχαν να κάνουν με τις εντυπώσεις που τους δημιούργησε ο κάθε άντρας που απεικονιζόταν στην εκάστοτε φωτογραφία, με το πώς προέβλεπαν την επαγγελματική του πορεία αλλά και να μαντέψουν το πώς ακριβώς θα αλληλεπιδρούσε αυτός με τους συναδέλφους του στο χώρο εργασίας του.

 

1megarasp

 

Όπως πιθανότατα υποψιάζεσαι, οι άντρες που έδειχναν πιο δυνατοί, πιο γυμνασμένοι και, τελικά, πιο υγιείς, έλαβαν ψηλότερη βαθμολογία. Μάλιστα, προκειμένου να ελέγξουν το αν οι συμμετέχοντες στην έρευνα επηρεάζονταν από τα πρόσωπα των αντρών που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες, σε κάποιες από αυτές οι ερευνητές άλλαξαν τα κεφάλια στα σώματα χρησιμοποιώντας Photoshop. Ωστόσο, και για τις «πειραγμένες» φωτογραφίες, τα συμπεράσματα ήταν τελικά τα ίδια: οι εθελοντές χάρισαν υψηλή βαθμολογία στα γυμνασμένα κορμιά, ακόμη και αν το πρόσωπο που τα «συνόδευε» έφερνε στον Κουασιμόδο...

 

Βέβαια, το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι πιο γυμνασμένοι άντρες φάνηκε να εμπνέουν περισσότερο τους συμμετέχοντες ως ηγέτες. Για την ακρίβεια -και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περίληψη της έρευνας- «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ανάθεση του ρόλου του ηγέτη μιας ομάδας σε κάποιον άντρα σχετίζεται άμεσα με την φυσική του κατάσταση -παράγοντας που, τελικά, φαίνεται ότι επηρεάζει άμεσα και την ποιότητα της συνεργασίας των μελών της ομάδας».

 

Το συμπέρασμα όλων αυτών; Αν θέλεις να ελπίζεις βάσιμα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα πάρεις προαγωγή, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις άμεσα γυμναστήριο...

 

Πηγή: gr.askmen.com

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Μπορεί μια selfie στο γυμναστήριο να σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου;
  • Γιατί ενώ γυμνάζεσαι συνεχίζεις να παχαίνεις;
  • Ποια είναι η ιδανική διάρκεια της γυμναστικής αν θέλεις να αδυνατίσεις;
  • Τα 6 πιο βρώμικα πράγματα στο γυμναστήριο και πώς να προφυλαχτείτε
  • Πώς να συνδυάσεις γυμναστική με νηστεία
  • Το λάθος που κάνεις στο γυμναστήριο χωρίς καν να το καταλαβαίνεις
loading...