Πως θα τονώσεις το σώμα σου στη παραλία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σύμφωνοι, δεν εννοούμε μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Αλλά το καλοκαίρι έχει μπόλικα μέχρι να τελειώσει -και αρκετές μέρες διακοπών μαζεμένες. Και αυτές οι ώρες που θα βρίσκεσαι στην παραλία αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο να κάνεις το αίμα σου να τρέξει δυνατά μέσα στις φλέβες σου. 

 

Με τους τρόπους που σου δείχνουμε θα ιδρώσεις αρκετά, αλλά θα το διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Παράλληλα, θα χάσεις κάμποσα περιττά κιλά, θα τονώσεις τους μυς σου και υπάρχει το ενδεχόμενο να κολλήσεις για τα καλά με την προπόνηση από Σεπτέμβρη.

 

Πώς ένα παιχνίδι στην παραλία μετατρέπεται σε γερή προπόνηση

Υπάρχει μια σειρά από μεγάλα οφέλη όταν γυμνάζεσαι σε μια παραλία.Κατ’ αρχήν, δεν σε πιέζει κανένα πρόγραμμα, ούτε έχεις κάποια δουλειά μετά. Άρα, δεν έχεις άγχος –αυτό είναι ένα ισχυρό εφόδιο για να επιμείνεις στις προσπάθειές σου. Αναμειγνύοντας κινήσεις που απαιτούν ταχύτητα, δύναμη, ισορροπία, αντοχή και ευκινησία, μπορείς να είσαι βέβαιος ότι έχεις πετύχει την καλύτερη προσομοίωση ενός πλήρους προγράμματος προπόνησης στο γυμναστήριο.

 

Δες, τώρα, πώς μπορείς να ετοιμάσεις σωστά πεδίο της μάχης σου:

 

Ψάξε για τους κατάλληλους χώρους

> Δεν ενδείκνυνται όλες οι παραλίες για τρέξιμο (πέτρες, βράχια, ομπρέλες, καρέκλες κλπ.). Πολλές όμως, ειδικά οι αμμώδεις, αποτελούν το ιδανικό τερέν. Ακόμη καλύτερα αν υπάρχουν και αμμώδεις λόφοι.

> Προτίμησε να έχεις εφοδιαστεί με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.Θα σε βοηθήσουν να τρέχεις καλύτερα πάνω στη μαλακή άμμο (τρέχοντας ξυπόλητος δεν θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις πάνω από 200 μέτρα), ενώ διασφαλίζεις ότι δεν θα πατήσεις κάποιο ξεχασμένο μυτερό κομμάτι ξύλου, γυαλιού ή σίδερου που έχει χωθεί στην άμμο.

> Τσέκαρε αν τριγύρω υπάρχουν δασάκια, πάρκα, μονοπάτια και ρέματα. Αυτό θα βοηθήσει να εναλλάσσεις τις διαδρομές σου, προσθέτοντας ποικιλία στην προπόνησή σου.

 

Ένα απλό σχέδιο προπόνησης στην παραλία

Ξεκινάς με στόχο να τρέξεις για μία ώρα. Αλλά όχι συνεχόμενα. Κάθε πέντε λεπτά, δοκίμασε μια νέα πρόκληση, όπως:

> 30 push-ups
> Σπριντ σε έναν απότομο λόφο
> 50 κοιλιακούς
> Βρες ένα δέντρο και σκαρφάλωσε πάνω του
> Αν υπάρχει ρυάκι που μπορείς να το τρέξεις κατά μήκος με τα πόδια ανοιχτά, κάντο. Αν είναι πιο πλατύ από το άνοιγμα των ποδιών σου πήδα από τη μια μεριά στην άλλη (όσες περισσότερες φορές γίνεται)
> Αν ανακαλύψεις μια παλιά άγκυρα από βάρκα ξεχασμένη στην άμμο ή κάποιο βαρύ κούτσουρο, προσπάθησε να τα σύρεις με τα χέρια σου για 100 μέτρα
Όταν αρχίζεις να ιδρώνεις, ρίξε μια βουτιά στη θάλασσα και κολύμπα 50 μέτρα προς τα μέσα και άλλα 50 προς τα έξω

…εν τω μεταξύ, συνεχίζεις το τρέξιμο


> Βρες ένα γερό κλαδί ή μια σιδεριά σε κάποια παιδική χαρά και εκτέλεσε έλξεις (2 σετ από όσο περισσότερες επαναλήψεις μπορείς)
> Κάνε ημικαθίσματα στην άμμο με το ένα πόδι λυγισμένο (20 στο καθένα)
> Διάνυσε μια απόσταση 100 μέτρων με τα τέσσερα
Βρες φυσικά εμπόδια (πάγκο, πεσμένο κουφάρι δέντρου, βραχάκι) και εκτέλεσε άλματα πάνω τους με τα δυο πόδια, ξανακατέβα με τα δυο πόδια και επανάλαβε όσο πιο πολλές φορές μπορείς
Ανέβα πάνω στο ίδιο φυσικό εμπόδιο και ισορρόπησε στο ένα πόδι την ώρα που στρέφεις τον κορμό σου μια δεξιά, μια αριστερά με τα χέρια σε πλήρη έκταση. Επανάλαβε για 30 δευτερόλεπτα και άλλαξε πόδι για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

…και συνεχίζεις το τρέξιμο.

Πέρασε η μία ώρα; Κιόλας;

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Οι μύες που γυμνάζονται στο κολύμπι (video)
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
loading...