Προστάτεψε τον εαυτό σου στην καλοκαιρινή άσκηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η εναλλακτική άσκηση είναι το must του καλοκαιριού. Αυτό που δεν είναι must είναι το να υποφέρεις κατά τη διάρκεια...

Στα τελευταία κείμενα περί εναλλακτικής άσκησης σε αυτή την ενότητα, δείξαμε πόσο ιδανικοί μπορεί να είναι οι θερινοί μήνες και οι καλοκαιρινές εξορμήσεις για εκείνους που θέλουν να γυμνάζονται όλο το χρόνο, εκτός των ασφυκτικών τειχών ενός γυμναστηρίου. Η προπόνηση το καλοκαίρι όμως κρύβει και κινδύνους για εκείνους που είτε δεν γνωρίζουν είτε υποτιμούν τη δύναμη της φύσης.

Μέσα από μικρές χρήσιμες συμβουλές, θα σου δώσουμε έναν οδηγό για να μπορείς να προπονείσαι και αυτό το καλοκαίρι χωρίς να καταπονείς το σώμα σου και να επιτυγχάνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την γυμναστική σου.

Η ώρα της προπόνησης

Ειδικά σε κλίμα καλοκαιριού και διακοπών, αυτό που θα σου πούμε τώρα, δεν θα σου αρέσει καθόλου αλλά ξέρεις κι εσύ πολύ καλά ότι είναι αναγκαίο. Οι προπονήσεις του καλοκαιριού δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνονται μέσα στο μεσημέρι, όταν ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό και πυρπολεί οτιδήποτε βρει στο διάβα του. Οι συνθήκες στους 35 και τους 40 βαθμούς είναι εξοντωτικές για κάθε άνθρωπο, ακόμα κι όταν βρίσκεται στην παραλία, πόσω μάλλον για κάποιον ο οποίος αθλείται. Ιδανικά πρέπει να έχεις τελειώσει την γυμναστική σου πριν τις 9 το πρωί ή να την ξεκινήσεις μετά τις 19:30 το απόγευμα. Αν θες το σώμα σου να ανταποκρίνεται χωρίς καμία δυσκολία στις απαιτήσεις της προπόνησης.

Γέμισε το σώμα σου ενέργεια

Τη λύση στο πρόβλημα σου θα δώσει ένα συμπλήρωμα διατροφής που δίνει τόνωση και ενέργεια. Διάλεξε ένα καλό συμπλήρωμα που μέα του θα κρύβεται όλη εκείνη η απαραίτητη ενέργεια για να είναι ο οργανισμός σου διαρκώς ετοιμοπόλεμος. Να περιέχει έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, που θα βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Το απολύτως απαραίτητο νερό

Δεν είναι απλά η συμβουλή της μαμάς σου ότι πρέπει να πίνεις πολλά νερά. Τους θερινούς μήνες και ειδικότερα όταν αθλείσαι υπό αυτές τις συνθήκες, ιδρώνεις πάρα πολύ με αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να αφυδατώνεται και να είναι αρκετά δύσκολο να αναπληρώσεις τα υγρά του. Η διαρκής ενυδάτωση, αρκετά πριν ξεκινήσεις την άσκηση αλλά και κατά τη διάρκειά της, με ένα μικρό μπουκαλάκι νερό ή ακόμα καλύτερα ένα παγούρι που θα κρατά το νερό δροσερό, είναι η μόνη συνταγή επιτυχίας και υγείας για αυτές τις συνθήκες.

Η έξυπνη επιλογή του training ground

Ανεξαρτήτως ώρας και θερμοκρασίας, υπάρχουν παντού και πάντα εκείνες οι τοποθεσίες που ονομάζουμε ιδανικές και εκείνες που θα πρέπει να επισκεφτείς μόνο αν σκοπεύεις να αποκτήσεις βαθύ σοκολατένιο χρώμα και μερικά εγκαύματα μέσα σε ένα τρίωρο. Υπάρχουν πολλές διαδρομές για τρέξιμο σε πλαγιές και παραλίες κάτω από την σκιά των δένδρων. Υπάρχουν αρκετά μέρη που μπορείς να τοποθετήσεις το στρώμα σου και να κάνεις την γυμναστική σου κάτω από την σκιά των δέντρων. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λειτουργείς έξυπνα για να επιλέγεις το κατάλληλο μέρος προπόνησης, μακριά από την άμεση έκθεση στον ήλιο. Ο Αύγουστος κοντοζυγώνει και αν έχεις ακολουθήσει ως τώρα τις συμβουλές μας, ετοιμάζεσαι για τον πιο αθλητικά υπέροχο Αύγουστο της ζωής σου. Συνδυάζοντας την ξεγνοιασιά των διακοπών με την ενέργεια της εναλλακτικής άσκησης.

 

Πηγή

Τη λύση στο πρόβλημα της ενέργειας σου την έχουμε δώσει καιρό τώρα και εξακολουθούμε να τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Μέσα στις μαλακές κάψουλες του EVIOL MultiVitaminκρύβεται όλη εκείνη η απαραίτητη ενέργεια για να είναι ο οργανισμός σου διαρκώς ετοιμοπόλεμος. Περιέχει έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, που θα βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Ένα συμπλήρωμα διατροφής που δίνει τόνωση και ενέργεια.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
  • Συμβουλές για να κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
  • Πώς θα κάνεις δροσερό ύπνο μέσα στον καύσωνα
loading...