Γυμναστική πριν το παιδί, όσο είσαι έγκυος & μετά!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Ποιες μορφές άσκησης ταιριάζουν καλύτερα στις διάφορες φάσεις μιας γυναίκας: Πριν συλλάβει, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και αμέσως μετά!


Έρευνες αποκαλύπτουν ποια είδη γυμναστικής θα σε βοηθήσουν να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα και ποιες χρονικές περιόδους.
 

- Όταν προσπαθείς να συλλάβεις...
 

... προτίμησε ασκήσεις μέτριας έντασης Σουηδοί ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες που γυμνάζονταν υπερβολικά αυτή την περίοδο, είχαν τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν προβλήματα γονιμότητας, σε σχέση μ' εκείνες που ασχολούνταν με λιγότερο κουραστικά προγράμματα εκγύμνασης.
 

- Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης...
 

... συνέχισε την άσκηση Όσες γυναίκες γυμνάζονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους τρεις φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο να γεννήσουν υπέρβαρο παιδί –κάτι που μπορεί να δημιουργήσει και επιπλοκές στον τοκετό– μέχρι και 28%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Obstetrics & Gynecology.
 

- Στη διάρκεια του θηλασμού...
 

... κάνε ασκήσεις weight-bearing Ασκήσεις, δηλαδή, με μεταφορά βάρους, όπως περπάτημα, τρέξιμο και χορό και ασκήσεις άρσης βάρους, που ενισχύουν τους εμπλεκόμενους με τα οστά μυς. Το τρέξιμο, τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να σε προστατέψει από την απώλεια ασβεστίου και οστικής πυκνότητας, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της βόρειας Καρολίνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί ενώ γυμνάζεσαι συνεχίζεις να παχαίνεις;
  • Ποια είναι η ιδανική διάρκεια της γυμναστικής αν θέλεις να αδυνατίσεις;
  • Πώς να συνδυάσεις γυμναστική με νηστεία
  • Με πόση γυμναστική μπορείς να «κάψεις» σουβλάκια, πίτσες και μπέργκερ;
  • Πώς θα φτιάξεις κοιλιακούς χωρίς όργανα
  • Τα 5 μεγάλα λάθη που πρέπει να αποφύγεις μετά την γυμναστική
loading...