ΑΚΟΝΙΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Οι ασκήσεις ισορροπίας δεν βελτιώνουν μόνο τη σταθερότητα των αστραγάλων αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου σου, σύμφωνα με νέα έρευνα. Εκτέλεσε τις παρακάτω ασκήσεις ξυπόλητος, 3 φορές την εβδομάδα, λέει ο Jordan Metzl, σύμβουλος αθλητιατρικής. Οταν μπορέσεις να τις κάνεις εύκολα, κλείσε τα μάτια σου. Σου φαίνεται εύκολο; Δοκίμασε σε μία ασταθή επιφάνεια, όπως μία μπάλα bossu.

 

1. Κάθισμα στο ενα πόδι

Στάσου όρθιος στο δεξί πόδι, έχοντας σηκωμένο το αριστερό πίσω σου. Κάνε βαθύ κάθισμα μέχρι η γωνία ανάμεσα στον δεξιό μηρό και τη γάμπα σου να είναι περίπου 110° και στη συνέχεια σήκωσε το αριστερό χέρι για να αντισταθμίσεις το βάρος. Κάνε 3 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

 

2. Η κίνηση του Δρομέα

Σήκωσε το αριστερό πόδι με το γόνατο λυγισμένο και το μηρό σου παράλληλο με το έδαφος. Τώρα σήκωσε το δεξί χέρι με τον αγκώνα λυγισμένο, σαν να κάνεις σπριντ. Μείνε σ’ αυτήν τη θέση για 8 δευτερόλεπτα, άλλαξε πόδι κι επανάλαβε. Κάνε 10-12 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

 

3. Αιώρηση ποδιού κατά μάκος του σώματος        

 

Σήκωσε το αριστερό πόδι και μετακίνησέ το προς τα αριστερά. Στη συνέχεια, διατηρώντας το τεντωμένο, μετακίνησέ το δεξιά από τον κορμό με τα δάχτυλα των ποδιών να κοιτούν όσο πιο ψηλά γίνεται. Φέρε το στην αρχική θέση κι άλλαξε πόδι. Κάνε 10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Πηγή: www.menshealth.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σταυρόλεξα, sudoku και τακτικό σεξ για... μυαλό ξυράφι!
  • Πως να αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα ως fitness και bodybuilding
  • Απόκτησε πόδια δρομέα χωρίς να τρέξεις ούτε μία ώρα!
  • Αυτό είναι το πιο γρήγορο fitness πρόγραμμα του πλανήτη
  • Καθίσματα με την μπάλα στον τοίχο
  • Τα μεγαλύτερα fitness μυστικά των «αγγέλων» της Victoria’s Secret!
loading...