Oδηγός Αγοράς νέου εξοπλισμού ΣΚΙ

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Σε περίπτωση που αποφασίσουμε την αγορά νέου εξοπλισμού,καλό είναι να απευθυνόμαστε σε καταρτισμένους πωλητές,ωστε να αγοράσουμε σωστά. Προτεραιότητα δίνουμε στην αγορά μπότας και έπειτα στα πέδιλα.
 
α.Μπότες
Επιλέγουμε σκληρότητα μπότας(flex) ανάλογα με το επίπεδο μας.Η σκληρότητα είναι διαφορετική απο εταιρία σε εταιρία.Μια τιμή flex π.χ :) για 2 μπότες απο διαφορετική εταιρία,δεν σημαίνει οτι είναι το ίδιο σκληρές.Επίσης υπάρχουν μπότες με όμοιο flex αλλά διαφορετικό χαρακτήρα(freeride,sport,race κτλ.).Αυτο σημαίνει πρακτικά πως έχουν διαφορετικό "καλούπι".
Δίνουμε προσοχή στο μέγεθος-να είναι ακριβώς αυτό που πρέπει.Ούτε πιο μικρή ούτε πιο μεγάλη.
Επίσης,τις μπότες πριν τις αγοράσουμε τις φοράμε στο μαγαζί τουλάχιστον 30 λεπτα και όσο το δυνατόν σε όρθια θέση(δεν κάνουμε ski καθιστοί..).Ξεκινάμε με χαλαρό σφίξιμο και σταδιακά τις σφίγγουμε περισσότερο.Αν δούμε οτι μουδιάζει αρκετά το πόδι μας,δοκιμάζουμε κάποια άλλη.Μπορεί να κάτσουμε με τις ώρες μέχρι να αποφασίσουμε.
Πωλητές που διαφωνούν με τον παραπάνω τρόπο αγοράς και δυσανασχετούν επειδή "αργούμε",καλό είναι να τους αποφεύγουμε.Υποδηλώνει άγνοια του αντικειμένου(οι μπότες δεν είναι σκαρπίνια..) ή αδιαφορία για τον πελάτη.
 
β.Πέδιλα
Το ύψος και ο τύπος των πεδίλων καθορίζεται απο το επίπεδο,το σωματικό βάρος και το είδος των πιστών που προτιμούμε.Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανάλογα με αυτο που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε.Δίνουμε πολλή προσοχή ωστε να μην καταφύγουμε σε λάθος επιλογή,που αντί να μας βελτιώσει πετύχει αντίθετο αποτέλεσμα.
Ποτέ δεν υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας.
Χρήσιμοι selectors υπάρχουν σε αρκετά επίσημα site εταιριών ski,οπου αφού δηλώσουμε κάποια χαρακτηριστικά μας(φύλο,επίπεδο,σωματικό βάρος,είδη terrain κτλ.),εμφανίζει ποιά πέδιλα μας ταιριάζουν.
 
γ.Μπατόν
Τέλος και η επιλογή μπατον πρέπει να γίνεται με βάση το ύψος μας και τον τρόπο κατάβασης.
 
Ευχόμαστε καλή χιονοδρομική περίοδο,πανω απ'όλα χωρίς ατυχήματα. 
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πάμε για Σκι – Ποιά τα οφέλη όμως;
  • Οι 10 χειρότερες συμβουλές για ΣΚΙ
loading...