«Μας κοροϊδεύουν…» λέει ο Ολυμπιονίκης Χρήστος Αφρουδάκης

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για κοροϊδία από πλευράς ΚΟΕ έκανε λόγο ο Χρήστος Αφρουδάκης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την απόφαση των διεθνών να απέχουν από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας εν όψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Την αγανάκτηση των διεθνών για τη στάση της ομοσπονδίας απέναντί τους, η οποία και τους οδήγησε στην απόφαση να απέχουν από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας εν όψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετέφερε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Χρήστος Αφρουδάκης. 
 
«Είναι μια αρκετά δύσκολη απόφαση, αλλά όταν νιώθεις ότι σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα σου το ήθος υπερισχύει ακόμη κι από την αθλητική σου καριέρα. Εδώ και μια σειρά ετών δεν βλέπουμε καμία ένδειξη καλής θέλησης από την ομοσπονδία. Έχουμε κάνει έντεκα ολυμπιονίκες μήνυση κατά του προέδρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008, υπάρχουν οφειλές για τη διοργάνωση του 2012 και άλλα πράγματα. Αντιλαμβανόμαστε κι εμείς ότι η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Πώς όμως μπορεί να κάνει προετοιμασία για δύο μήνες ένας αθλητής, αν δεν ξέρει τι οδοιπορικά θα πάρει; Τους ρωτήσαμε απλώς τι ποσό μπορούν να μας καλύψουν για τα οδοιπορικά μας. Ο έφορος της ομοσπονδίας μού είπε πως ΑΝ πάρουμε χρήματα, θα είναι τα ίδια με πέρσι. Είναι σοβαρή στάση αυτή; Μου ζήτησαν να απαντήσουμε ένας-ένας, όχι ομαδικά. Γίνεται μια προσπάθεια διάσπασης. Πέρσι μοιραστήκαμε 25 άτομα 40.000 ευρώ. Μιλάμε για τέτοιο ποσό και για ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει και μετάλλιο», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής. 
 
«Το ζητούμενο είναι να υπάρχει επικοινωνία με ειλικρίνεια. Η δουλειά μας είναι να κάνουμε προπόνηση και να προσπαθούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους που θέτουμε. Το παράπονό μας είναι ότι από μας έχουν την απαίτηση να κάνουμε δύο μήνες προετοιμασία, αλλά εμείς δεν μπορούμε να έχουμε καμία απαίτηση. Πρέπει να βαράνε αυτοί το τύμπανο κι εμείς να χορεύουμε…», πρόσθεσε. 
 
«Δεν θα έπρεπε να μας πει το ποσό που μπορεί να διαθέσει η ομοσπονδία σε μας για οδοιπορικά; Δεν ξέρω αν υπάρχουν χρήματα, αλλά θεωρούμε υποχρέωση της ομοσπονδίας να έχει από την αρχή ένα μπάτζετ που να το γνωστοποιεί στην ομάδα για να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε. Δεν είναι δική μας δουλειά να πηγαίνουμε να ζητάμε λεφτά από τον υφυπουργό. Αλλιώς ποιος είναι ο ρόλος της ομοσπονδίας; Δεν μπορώ να ξέρω και δεν με αφορούν τα οικονομικά της ομοσπονδίας. Δεν μπορώ όμως να συμμετέχω για δύο μήνες στην προετοιμασία με τόσες θυσίες και τόσα προσωπικά έξοδα και στο τέλος αν φέρουμε κάποια επιτυχία να λένε πως το 30% της επιτυχίας οφείλεται στην ελληνική ομοσπονδία», συνέχισε. 
 
Ενδεχόμενο αποχής από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν υπάρχει πάντως για την Εθνική, όπως καθιστά σαφές ο πολίστας του Παναθηναϊκού. «Αν δεν βρεθεί μια λύση, είμαστε διαθέσιμοι ένα μήνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να κάνουμε προετοιμασία. Να πάμε να το κάνουμε επειδή αγαπάμε το άθλημά μας και επειδή δεν θέλουμε να ξεφτιλίσουμε το άθλημά μας και την Εθνική Ανδρών. Το δυσάρεστο είναι πως αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα που μπορεί να φέρει μια διάκριση στην ελληνική υδατοσφαίριση και στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς δεν αντιμετωπιζόμαστε ομαδικά. Δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό, αλλά να ανταμειφθούν οι κόποι μας και να καλυφθούν τα έξοδά μας. Δεν έχουμε προσγειωθεί από το διάστημα και δεν γίνεται να μας κοροϊδεύουν μια ζωή». 
 
Όσο για το πού μπορεί να φτάσει η Εθνική, έστω και με αυτά τα προβλήματα, στη διοργάνωση που θα γίνει 13-26 Ιουλίου στη Βουδαπέστη, είπε: «Το καλό είναι πως υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά μας, όσο κι αν καθυστερήσει να αρχίσει η προετοιμασία. Έχουμε δείξει καλό πρόσωπο στις τελευταίες διοργανώσεις. Αρχικός μας στόχος είναι η εξάδα, για να πάμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά εγώ θεωρώ πως η τετράδα είναι εφικτός στόχος. Αν ξεπεραστούν τα προβλήματα πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε». 
 
 
 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Η σοκαριστική φωτογραφία με τα χέρια Ολυμπιονίκη μετά από 965χλμ. κωπηλασίας
  • Τo απίστευτο πρωινό της «χρυσής» Ολυμπιονίκης Άννας Κορακάκη
  • H εξωφρενική διατροφή του Μάικλ Φελπς
  • Ο Ολυμπιονικής Michael Phelps τα έχει με... τρανσέξουαλ! [PHOTO]
  • Ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Τσολακίδης «τρέχει» στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
  • Συνέντευξη: Ο Ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης μιλάει στο iFitnessbook.com
loading...