Μπορεί η τεχνολογία να σε κάνει αθάνατο;

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια νέα startup υπόσχεται αυτό που σήμερα φαντάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Με βάση το υπαρχον πλάνο, η πρώτη «ανάσταση εκ νεκρών» (sic) θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε τριάντα περίπου χρόνια από σήμερα.

Καθώς οι εξελίξεις στον κόσμο της τεχνολογίας τρέχουν με αλματώδη ρυθμό, ένα ερώτημα επανέρχεται ολοένα και πιο συχνά: Άραγε, θα καταφέρει κάποια στιγμή ο άνθρωπος, με τη βοήθεια της επιστήμης να ξεγελάσει τον ίδιο το θάνατο; Για τους ανθρώπους μιας μικρής, αυστραλιανής startup ονόματι Humai, η στιγμή της αθανασίας δεν αργεί. Για την ακρίβεια, εργάζονται ήδη πάνω στην ανάπτυξη μιας μεθόδου που θα επιτρέπει τη μεταφορά της συνείδησης ενός ανθρώπου σε ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως λειτουργικό τεχνητό σώμα, μετά το θάνατό του...

«Στόχος μας είναι να μπορούμε να σε επαναφέρουμε στη ζωή πολύ μετά το θάνατό σου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Humai, Josh Bocanegra. «Για να το καταφέρουμε αυτό, σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της νανοτεχνολογίας. Μέσω αυτών των τεχνολογιών, φιλοδοξούμε να αποθηκεύσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ομιλίας, τη συμπεριφορά, τους μηχανισμούς νόησης αλλά και τους τρόπους που λειτουργεί το σώμα του εκάστοτε πελάτη μας, από μέσα προς τα έξω. Τα στοιχεία αυτά εν συνεχεία θα κωδικοποιούνται σε μια σειρά αισθητήρων, οι οποίοι κατόπιν θα ενσωματώνονται σε ένα τεχνητό σώμα, στο οποίο θα τοποθετείται εν συνεχεία ο εγκέφαλος του θανόντος. Χρησιμοποιώντας μεθόδους κλωνοποίησης, θα είμαστε σε θέση να επαναφέρουμε σταδιακά τη λειτουργία του εγκεφάλου αυτού στο 100%...».

Ακούγεται εξωφρενικό; Και που είσαι ακόμα... Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστραλιανή έκδοση του Popular Science, ο Bocanegra εμβαθύνει περαιτέρω στο επιχειρηματικό πλάνο του, το οποίο φαίνεται να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες νουβέλας επιστημονικής φαντασίας: «Το πρώτο βήμα θα είναι η συλλογή κάθε πιθανής και απίθανης πληροφορίας για τον εκάστοτε πελάτη μας, τον καιρό που αυτός είναι ακόμη εν ζωή, με τη βοήθεια εφαρμογών που εξελίσσουμε αυτήν την περίοδο». Μετά το θάνατο του «ενδιαφερόμενου», η Humai θα αναλαμβάνει την κρυογενετική ψύξη του εγκεφάλου του, μέχρι τη στιγμή που η τεχνολογική εξέλιξη θα επιτρέπει τη «μεταμόσχευση» του σε κάποιο τεχνητό σώμα.

«Οι λειτουργίες του σώματος αυτού θα ελέγχονται απευθείας από τη σκέψη, μέσω εγκεφαλικών κυμάτων. Καθώς ο εγκέφαλος θα “ωριμάζει” μέσα στο νέο του σώμα, με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας θα είμαστε σε θέση να βελτιώνουμε και να αποκαθιστούμε τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων. Στο κομμάτι της βελτίωσης και της αποκατάστασης, φυσικά θα μας βοηθήσει και η κλωνοποίηση».

Σύμφωνα πάντα με τον Bocanegra, η Humai θα είναι σε θέση να «αναστήσει» τον πρώτο πελάτη της σε τριάντα χρόνια από σήμερα. Προς το παρόν δε, στην εταιρεία εργάζονται μόλις τέσσερα μέλη, αν και αυτό πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα, αφού, όπως μαθαίνουμε, αναζητά νέους συνεργάτες.

Ύβρις ή θέωση; Το μέλλον θα δείξει...

 

 

0.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Επιστήμονες παρήγαγαν πρωτεΐνη από ηλεκτρισμό και διοξείδιο του άνθρακα!
  • Τι γνωρίζετε για τα ρομπότ του σεξ;
loading...